Baronların savaşı devam ediyor

27.09.2021 - 13:42, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1670+ kez okundu.
 

Baronların savaşı devam ediyor

Ankara'da farklı zamanlarda 5 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan cinayet zincirinin altından "baronların güç savaşı" çıktı.

Dışarıdan getirdikleri uyuşturucuyu Ankara’da piyasaya süren, liderliğini "Dalin" lakaplı İsmail Altun ile yine liderliğini Ünal Layık’ın yaptığı 2 uyuşturucu çetesi arasında güç savaşı çıktı. Aralarında çete lideri Altun’un da bulunduğu 5 kişi 2020 yılından sonra farklı tarihlerde silahlı saldırı sonucu öldürüldü.   Altun’u adamlarına öldürttüğü iddia edilen diğer çete lideri Ünal Layık tutuklanarak cezaevine gönderildi. Layık, uyuşturucu çetesini cezaevinden yönetmeye devam ederken, öldürdükleri "Dalin" lakaplı İsmail Altun’a ait uyuşturucuya da el koyarak piyasaya sürmeye devam ettiği ileri sürüldü.   UYUŞTURUCULARI ZULALAMIŞLAR Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, cezaevindeki çete lideri Ünal Layık adına dışarıda işleri yürüten Musa Yiğit’i takibe aldı. Yaklaşık 4 aylık teknik-fiziki takibin ardından başlatılan operasyonda Yiğit’in de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 12’si tutuklandı. Çetenin ana karargâh olarak kullandığı şehirden uzak villaya yapılan baskında çok miktarda uyuşturucu bulundu. Villanın bahçesinde, yakın bölgedeki tarlalarda yapılan kazılarda da toprak altına gömülmüş çok miktarda esrar, eroin ve metamfetamin çıkarıldı. Operasyonda 9 adet ruhsatsız tabanca, 12 adet ruhsatsız av tüfeği ile antika değeri olan 2 silah da ele geçirildi. Yiğit’in uyuşturucu ticaretinde elde edilen paralardan cezaevindeki çete lideri Layık ve çete adına Cinayet işleyenlerin ailelerine de pay ettiği belirlendi.   KÖSTEBEK DİYE İKİZİNİ ÖLDÜRMÜŞLER Uyuşturucu baronlarının güç savaşında bir de dram çıktı. Afganistan’dan kaçarak Türkiye’ye gelen Ikizler Abdul Hak ve Abdul Hai Alkoda kardeşlerden Abdul Hak, uyuşturucu çetesine girdi. Çete lideri "Dalin" lakaplı Altun’un öldürülmesinden sonra Abdul Hak’ın diğer çeteye bilgi sızdırdığı, "köstebek" olduğu iddiasıyla hakkında infaz kararı çıktı. Çete, infaz kararının ardından Abdul Hak’ı öldürmeleri için 2 tetikçi görevlendirdi. Tetikçilerin, Abdul Hak’ı öldürmek için gittikleri evde Abdul Hak sandıkları ikizi Abdul Hai’yi silahla vurarak öldürdüğü ortaya çıktı.
Ankara'da farklı zamanlarda 5 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan cinayet zincirinin altından "baronların güç savaşı" çıktı.


Dışarıdan getirdikleri uyuşturucuyu Ankara’da piyasaya süren, liderliğini "Dalin" lakaplı İsmail Altun ile yine liderliğini Ünal Layık’ın yaptığı 2 uyuşturucu çetesi arasında güç savaşı çıktı. Aralarında çete lideri Altun’un da bulunduğu 5 kişi 2020 yılından sonra farklı tarihlerde silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

 

Altun’u adamlarına öldürttüğü iddia edilen diğer çete lideri Ünal Layık tutuklanarak cezaevine gönderildi. Layık, uyuşturucu çetesini cezaevinden yönetmeye devam ederken, öldürdükleri "Dalin" lakaplı İsmail Altun’a ait uyuşturucuya da el koyarak piyasaya sürmeye devam ettiği ileri sürüldü.

 

UYUŞTURUCULARI ZULALAMIŞLAR

Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, cezaevindeki çete lideri Ünal Layık adına dışarıda işleri yürüten Musa Yiğit’i takibe aldı. Yaklaşık 4 aylık teknik-fiziki takibin ardından başlatılan operasyonda Yiğit’in de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 12’si tutuklandı. Çetenin ana karargâh olarak kullandığı şehirden uzak villaya yapılan baskında çok miktarda uyuşturucu bulundu. Villanın bahçesinde, yakın bölgedeki tarlalarda yapılan kazılarda da toprak altına gömülmüş çok miktarda esrar, eroin ve metamfetamin çıkarıldı. Operasyonda 9 adet ruhsatsız tabanca, 12 adet ruhsatsız av tüfeği ile antika değeri olan 2 silah da ele geçirildi. Yiğit’in uyuşturucu ticaretinde elde edilen paralardan cezaevindeki çete lideri Layık ve çete adına Cinayet işleyenlerin ailelerine de pay ettiği belirlendi.

 

KÖSTEBEK DİYE İKİZİNİ ÖLDÜRMÜŞLER

Uyuşturucu baronlarının güç savaşında bir de dram çıktı. Afganistan’dan kaçarak Türkiye’ye gelen Ikizler Abdul Hak ve Abdul Hai Alkoda kardeşlerden Abdul Hak, uyuşturucu çetesine girdi. Çete lideri "Dalin" lakaplı Altun’un öldürülmesinden sonra Abdul Hak’ın diğer çeteye bilgi sızdırdığı, "köstebek" olduğu iddiasıyla hakkında infaz kararı çıktı. Çete, infaz kararının ardından Abdul Hak’ı öldürmeleri için 2 tetikçi görevlendirdi. Tetikçilerin, Abdul Hak’ı öldürmek için gittikleri evde Abdul Hak sandıkları ikizi Abdul Hai’yi silahla vurarak öldürdüğü ortaya çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.