Ankara Barosu emniyet genelgesinin iptalini istedi

GÜNDEM 03.05.2021 - 12:41, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1109+ kez okundu.
 

Ankara Barosu emniyet genelgesinin iptalini istedi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün polisleri görev yaparken kaydeden kişilerin engellenmesinin ve adli işlem yapılmasının istendiği genelge yargıya taşındı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın imzasıyla 'polislerin görüntülerinin alınmasını yasaklayan' genelge, tartışmaları da beraberinde getirdi. Genelgede, görevli polislerin ve sivillerin ses ve görüntü kayıtlarının sosyal medyada paylaşılmasının, "özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği" vurgulanmıştı.   ANKARA BAROSU YARGIYA TAŞIDI Ankara Barosu, söz konusu genelge için harekete geçti. Baro, genelgenin iptali için Danıştay'a başvurdu. Barodan yapılan açıklamada, "Genel olarak bireylerin savunma haklarını ilgilendiren, savunmanın delil toplama haklarına müdahale içeren, hukuk devleti ilkesini zedeleyen, hukuka aykırı emir ve talimat veren İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 27.04.2021 tarih ve 2021/19 sayılı Genelgesinin, yürütmesinin durdurulması ve iptali talepli açtığımız dava Danıştay 10. Dairesi’nin 2021/2606 E. sayılı dosyasında görülecektir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün polisleri görev yaparken kaydeden kişilerin engellenmesinin ve adli işlem yapılmasının istendiği genelge yargıya taşındı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın imzasıyla 'polislerin görüntülerinin alınmasını yasaklayan' genelge, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Genelgede, görevli polislerin ve sivillerin ses ve görüntü kayıtlarının sosyal medyada paylaşılmasının, "özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği" vurgulanmıştı.

 

ANKARA BAROSU YARGIYA TAŞIDI
Ankara Barosu, söz konusu genelge için harekete geçti.

Baro, genelgenin iptali için Danıştay'a başvurdu.

Barodan yapılan açıklamada, "Genel olarak bireylerin savunma haklarını ilgilendiren, savunmanın delil toplama haklarına müdahale içeren, hukuk devleti ilkesini zedeleyen, hukuka aykırı emir ve talimat veren İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 27.04.2021 tarih ve 2021/19 sayılı Genelgesinin, yürütmesinin durdurulması ve iptali talepli açtığımız dava Danıştay 10. Dairesi’nin 2021/2606 E. sayılı dosyasında görülecektir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.