Alman sağlıkçı sedyedeki hastayı yumrukladı

12.03.2021 - 14:48, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2406+ kez okundu.
 

Alman sağlıkçı sedyedeki hastayı yumrukladı

Almanya, ilk yardım görevlisi sağlıkçının, Suriyeli bir mülteciye attığı yumruk görüntülerini konuşuyor. Görevli, ilk yardım sedyesine elleri bağlanmış halde yatırılan Amar H. adlı mülteciye yumruk atarken iki polisin müdahale etmeden izlediği kamera kayıtlarında görülüyor. Amar H.’nin avukatlığını üstlenen Adnan Aykaç ise olayın tam bir skandal olduğunu söyledi. Bild gazetesi olayın güvenlik kameralarına yansıyan video görüntülerini yayınladı

OLAY geçen yıl 8 Kasım ayında yaşandı. Kassel’de mültecilerin kaldığı yurdun görevlileri, 32 yaşındaki mülteci Amar H.’nin bina girişinde olay çıkarıp, yangın söndürme tüpünü püskürttüğü gerekçesiyle polis çağırdı. Bunun üzerine yurda polisle birlikte ilk yardım görevlileri de gitti. Polis raporunda sarhoş olduğu söylenen mültecinin merdivenle hem polise hem de ilk yardım ekibine saldırdığı ve tükürdüğü belirtildi. Polis raporunda, “Olay yerine gelen doğu karakolunda görevli memurlar biber gazı kullanarak saldırıyı savuşturdu ve saldırganı etkisiz hale getirdi. Bu sırada saldırgan, polis memurlarına ve ilk yardım ekibine tükürmüştür” denildi. Ancak polis raporunda belirtilmeyen bir nokta güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, bir ilk yardım görevlisinin iki-üç adım geri çekilerek kuvvet alıp sedyeye yatırılmış ve elleri bağlı olan savunmasız mülteciye yumruk attığı, polislerin de olaya müdahale etmedikleri net bir şekilde görülüyor. Doktor raporuna göre mültecinin elmacık kemiği iki yerden kırılıyor ancak polisler bu yumruğu görüntülere rağmen rapor etmiyor SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU Polis raporunda hastaneye götürülmek üzere ambulansa bindirilen mültecinin araçta da olay çıkardığına yer verildi. Buradaki karmaşada bir polis memuru ve ilk yardım görevlisinin hafif şekilde yaralandığı kaydedildi. Geceyi hücrede geçiren Amar H., ertesi gün polise giderek kendisine yumruk atan ilk yardım görevlisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Kassel Savcılığı, Amar H.’nin ifadesi doğrultusunda olay yerinde bulunan polisler hakkında da soruşturma başlatıldığını duyurdu. Polis ise savunmasında, görüntülerdeki atılan yumruğun mülteci Amar H.’ya isabet edip etmediğinin belli olmadığını, hatta yumrunun sedyedeki yastığa gelmiş olabileceğini iddia ederek soruşturmaya gerek olmadığını belirtti. İlk yardıma gitti, yumrukladı MAĞDURLA ALAY EDİYORLAR 2015’te Halep’ten kaçarak Almanya’ya iltica eden Amar H.’nin Hamburglu avukatı Adnan Aykaç, “Polisin, video görüntülerinde net bir şekilde belli olan her şeyi önemsizmiş gibi göstermesi skandaldır” dedi. Amar H.’nin sedyeye bağlı olduğuna dikkati çeken Aykaç, “Bu işkencenin sınırında bir girişim. Hukukun, her şeyin doğru yolda gitmediği durumlarda rengini belli etmesi gerekir. Böyle bir durumda polisin savunması mağdurla alay etmek anlamına gelmektedir” dedi. Olayın ortaya çıkması sonrası ise ilk yardım görevlisinin işine son verildiği belirtildi. İşverenden yapılan açıklamada, “İlgili görevliye yönelik iddialar doğruysa bunun yardım organizasyonu değerleriyle örtüşmediğini söyleyebiliriz” denildi.
Almanya, ilk yardım görevlisi sağlıkçının, Suriyeli bir mülteciye attığı yumruk görüntülerini konuşuyor. Görevli, ilk yardım sedyesine elleri bağlanmış halde yatırılan Amar H. adlı mülteciye yumruk atarken iki polisin müdahale etmeden izlediği kamera kayıtlarında görülüyor. Amar H.’nin avukatlığını üstlenen Adnan Aykaç ise olayın tam bir skandal olduğunu söyledi. Bild gazetesi olayın güvenlik kameralarına yansıyan video görüntülerini yayınladı

OLAY geçen yıl 8 Kasım ayında yaşandı. Kassel’de mültecilerin kaldığı yurdun görevlileri, 32 yaşındaki mülteci Amar H.’nin bina girişinde olay çıkarıp, yangın söndürme tüpünü püskürttüğü gerekçesiyle polis çağırdı. Bunun üzerine yurda polisle birlikte ilk yardım görevlileri de gitti. Polis raporunda sarhoş olduğu söylenen mültecinin merdivenle hem polise hem de ilk yardım ekibine saldırdığı ve tükürdüğü belirtildi. Polis raporunda, “Olay yerine gelen doğu karakolunda görevli memurlar biber gazı kullanarak saldırıyı savuşturdu ve saldırganı etkisiz hale getirdi. Bu sırada saldırgan, polis memurlarına ve ilk yardım ekibine tükürmüştür” denildi. Ancak polis raporunda belirtilmeyen bir nokta güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, bir ilk yardım görevlisinin iki-üç adım geri çekilerek kuvvet alıp sedyeye yatırılmış ve elleri bağlı olan savunmasız mülteciye yumruk attığı, polislerin de olaya müdahale etmedikleri net bir şekilde görülüyor. Doktor raporuna göre mültecinin elmacık kemiği iki yerden kırılıyor ancak polisler bu yumruğu görüntülere rağmen rapor etmiyor


SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Polis raporunda hastaneye götürülmek üzere ambulansa bindirilen mültecinin araçta da olay çıkardığına yer verildi. Buradaki karmaşada bir polis memuru ve ilk yardım görevlisinin hafif şekilde yaralandığı kaydedildi. Geceyi hücrede geçiren Amar H., ertesi gün polise giderek kendisine yumruk atan ilk yardım görevlisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Kassel Savcılığı, Amar H.’nin ifadesi doğrultusunda olay yerinde bulunan polisler hakkında da soruşturma başlatıldığını duyurdu. Polis ise savunmasında, görüntülerdeki atılan yumruğun mülteci Amar H.’ya isabet edip etmediğinin belli olmadığını, hatta yumrunun sedyedeki yastığa gelmiş olabileceğini iddia ederek soruşturmaya gerek olmadığını belirtti.
İlk yardıma gitti, yumrukladı


MAĞDURLA ALAY EDİYORLAR
2015’te Halep’ten kaçarak Almanya’ya iltica eden Amar H.’nin Hamburglu avukatı Adnan Aykaç, “Polisin, video görüntülerinde net bir şekilde belli olan her şeyi önemsizmiş gibi göstermesi skandaldır” dedi. Amar H.’nin sedyeye bağlı olduğuna dikkati çeken Aykaç, “Bu işkencenin sınırında bir girişim. Hukukun, her şeyin doğru yolda gitmediği durumlarda rengini belli etmesi gerekir. Böyle bir durumda polisin savunması mağdurla alay etmek anlamına gelmektedir” dedi. Olayın ortaya çıkması sonrası ise ilk yardım görevlisinin işine son verildiği belirtildi. İşverenden yapılan açıklamada, “İlgili görevliye yönelik iddialar doğruysa bunun yardım organizasyonu değerleriyle örtüşmediğini söyleyebiliriz” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.