Alfa Kişilik Nedir?

GÜNDEM 23.07.2021 - 17:00, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1841+ kez okundu.
 

Alfa Kişilik Nedir?

Dikkat ederseniz alfa olarak algıladığımız insanların ortak noktası, bir konuda başarılı olmalarıdır. Hatta bu başarı öylesine büyüktür ki işledikleri kusurları görünmez hale getirir.

Alfa Kişiliğin Özellikleri Alfa kesinlikle kıskanmaz, bir şeylerde gözü kalmaz. Sevgilinizi kıskanmaz, işinizi kıskanmaz, arabanızı kıskanmaz. Çünkü tüm bunları elde edebilecek potansiyeli damarlarında hisseder. Kendine güveni tamdır. Alfa, uzun ilişkiler için vardır. Onunla bir iş yaptığınızda o işin bir sonuca varacağını bilirsiniz. Projeyi yarı yolda bırakmaz. Uzun vadeli düşünür, küçük hesaplar yapmaz. Bilgiyi ve parayı saklamaz. Bunları ekibine temin ettiğinde pozitif geri dönüşler alacağını bilir. Yıkılmazdır. Bir şeylerden zarar görürse herkes onun toparlanıp kendine geleceğini bilirsiniz. Alfa ruh ile yola çıkanlar, nerede mola vereceklerini, ne zaman ne tehlikeyle karşılaşacaklarını düşünmezler. O her şeyi planlamıştır. Çevresine topladığı insanların daha önce bilmediği, görmediği o tehlikeli yollardan daha önce geçmiştir. Öyle ki insanların bazen ona güvenmekten başka çareleri yoktur. Alfa kişilik kesindir, nettir ve yaptığı şeylerden emindir. Konuşurken lafı dolandırmaz. Kafa açmaz, zihin yormaz ve akıllarda soru işareti bırakmaz. Alfa kişilik anlattığı konuları gerçekten bilir, çevresindekiler de onun bildiğine emindir. Çünkü öne sürdüğü fikirlerin doğruluğunu sayısız kez ispatlamıştır. Çevresindekiler bir sonraki hamlesi için ona güvenirler. Ona güvenenler kadar bu durumu hazmedemeyenler de vardır. En küçük açığında ayağını kaydırıp onun yerine geçmek isterler. Can yakacak derecede dürüsttür. Doğru bildiği şeyleri savunurken “birilerinin bir tarafları sızlayacak mı?” diye düşünmez. Bu aslında hem güçlü hem de zayıf yönüdür. Keza bu durum onu silik biri olmaktan kurtarır ama ağzını her açışında profesyonel duyar kasıcıların hedefi olur. Karar alırken başkalarının fikirlerini dinler ama onların onayına ihtiyaç duymaz. İşin yarısına gelince “Acaba şöyle mi yapsak” gibi şeyler söylemez. Sorumluluğu üstlenir. Doğada gitar çalan bir adam. Maddelerden de anlaşıldığı gibi kafamızda kurduğumuz alfa algısı sadece bir yanılgıdır. Onlar sandığımız gibi kasıntı mafyatik tipler değildirler. Birisi onlara etek giydirdiğinde hayatları sönmez. Bu sadece komik bir anıdır. Çilekeş Anadolu rock’çıları gibi çevrelerini negatif enerjiye boğmazlar. Notalarda ağlamak yerine somut çözümler ararlar. Planlı programlıdırlar. Yıkıcı bir olayla karşılaştıklarında yoğun duygular yaşamazlar. Sakin kalırlar. Özetle yapıcı, uzlaşmacı, planlı ve pozitif karakter sahibidirler. Bu yüzden insanlar onların peşine takılırlar.
Dikkat ederseniz alfa olarak algıladığımız insanların ortak noktası, bir konuda başarılı olmalarıdır. Hatta bu başarı öylesine büyüktür ki işledikleri kusurları görünmez hale getirir.

Alfa Kişiliğin Özellikleri
Alfa kesinlikle kıskanmaz, bir şeylerde gözü kalmaz. Sevgilinizi kıskanmaz, işinizi kıskanmaz, arabanızı kıskanmaz. Çünkü tüm bunları elde edebilecek potansiyeli damarlarında hisseder. Kendine güveni tamdır.
Alfa, uzun ilişkiler için vardır. Onunla bir iş yaptığınızda o işin bir sonuca varacağını bilirsiniz. Projeyi yarı yolda bırakmaz.
Uzun vadeli düşünür, küçük hesaplar yapmaz. Bilgiyi ve parayı saklamaz. Bunları ekibine temin ettiğinde pozitif geri dönüşler alacağını bilir.


Yıkılmazdır. Bir şeylerden zarar görürse herkes onun toparlanıp kendine geleceğini bilirsiniz.
Alfa ruh ile yola çıkanlar, nerede mola vereceklerini, ne zaman ne tehlikeyle karşılaşacaklarını düşünmezler. O her şeyi planlamıştır.
Çevresine topladığı insanların daha önce bilmediği, görmediği o tehlikeli yollardan daha önce geçmiştir. Öyle ki insanların bazen ona güvenmekten başka çareleri yoktur.


Alfa kişilik kesindir, nettir ve yaptığı şeylerden emindir. Konuşurken lafı dolandırmaz. Kafa açmaz, zihin yormaz ve akıllarda soru işareti bırakmaz.


Alfa kişilik anlattığı konuları gerçekten bilir, çevresindekiler de onun bildiğine emindir. Çünkü öne sürdüğü fikirlerin doğruluğunu sayısız kez ispatlamıştır. Çevresindekiler bir sonraki hamlesi için ona güvenirler. Ona güvenenler kadar bu durumu hazmedemeyenler de vardır. En küçük açığında ayağını kaydırıp onun yerine geçmek isterler.

Can yakacak derecede dürüsttür. Doğru bildiği şeyleri savunurken “birilerinin bir tarafları sızlayacak mı?” diye düşünmez. Bu aslında hem güçlü hem de zayıf yönüdür. Keza bu durum onu silik biri olmaktan kurtarır ama ağzını her açışında profesyonel duyar kasıcıların hedefi olur.


Karar alırken başkalarının fikirlerini dinler ama onların onayına ihtiyaç duymaz. İşin yarısına gelince “Acaba şöyle mi yapsak” gibi şeyler söylemez. Sorumluluğu üstlenir.

Doğada gitar çalan bir adam.
Maddelerden de anlaşıldığı gibi kafamızda kurduğumuz alfa algısı sadece bir yanılgıdır. Onlar sandığımız gibi kasıntı mafyatik tipler değildirler. Birisi onlara etek giydirdiğinde hayatları sönmez. Bu sadece komik bir anıdır. Çilekeş Anadolu rock’çıları gibi çevrelerini negatif enerjiye boğmazlar. Notalarda ağlamak yerine somut çözümler ararlar. Planlı programlıdırlar. Yıkıcı bir olayla karşılaştıklarında yoğun duygular yaşamazlar. Sakin kalırlar. Özetle yapıcı, uzlaşmacı, planlı ve pozitif karakter sahibidirler. Bu yüzden insanlar onların peşine takılırlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.