Adana’da 16 yaşındaki çocuk katil oldu

30.06.2021 - 15:43, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 951+ kez okundu.
 

Adana’da 16 yaşındaki çocuk katil oldu

Ev ve arsa satışı yüzünden iki aile arasında başlayan husumette kan döküldü.

Adana’nın Yüreğir ilçesi Çukurova Caddesi’ne otomobille gelen 16 yaşındaki İ.T., iş yerinin önünde oğlu Müslüm Ok (25) ile oturan Mustafa Ok’a (56) tabancayla ateş açtı. Durumu fark eden baba Ok, oğluna kendini siper etti. Silahtan çıkan kurşunun sol koltuk altına isabet ettiği Ok, kanlar içerisinde yere yığılırken, İ.T. ise otomobille olay yerinden kaçtı.   DOKTORLARIN MÜDAHALESİ YETMEDİ Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini yaptığı Ok, ambulansla götürüldüğü Yüreğir Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bölgeye gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, silahlı saldırının ardından kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.   AMCASIYLA BİRLİKTE SAKLANDIĞI EVDE YAKALANDI Soruşturma kapsamında cinayetin, iki ailenin mahalledeki satılık bir evi ve arsayı almak istemesi sonucu işlendiği ortaya çıktı. Mustafa Ok’un söz konusu evi satın alması üzerine husumetin başladığı, İ.T.’nin de pompalı tüfekle Ok Ailesi'nin evine gittiği ancak akrabalarının kendisini engellediği öğrenildi. Olay günü de İ.T.’nin, kurusıkıdan dönüştürülmüş tabancayla cinayeti işlediği belirlendi. Şüphelinin izini süren polis, İ.T. ile onu azmettirdiği öne sürülen amcası İsmail T.’yi (42) saklandığı evde yakaladı.   “GÖZLERİMİ KAPATIP 3 EL ATEŞ ETTİM” Emniyete götürülen şüpheli İ.T., ifadesinde cinayeti kabul ederken, “Amcamın almak istediği evi alınca, aramızda husumet başladı. Ben de ismini hatırlamadığım Suriye uyruklu bir arkadaşımdan pompalı tüfek alıp, evlerinin önüne gittim ancak amcalarım beni engelledi. Sonra tüfeği arkadaşıma verip, tabanca aldım. Olay günü geçmişten beri sevmediğim Müslüm’ü iş yerlerinin önünde otururken gördüm. Silahı ona doğrultup, gözlerimi kapatıp 3 el ateş ettim. Gözümü açtığımda babasının Müslüm’e siper olduğunu gördüm. Sonrasında da olay yerinden kaçtım.” dedi.   KATİL ZANLISI TUTUKLANDI Hayatını kaybeden Mustafa Ok’un oğlu Müslüm Ok ise İ.T.’nin cinayet işleyebilecek biri olmadığını, onu amcasının azmettirdiğini öne sürdü. Amca İsmail T. ise İstanbul’da yaşadığını, cinayetle bir ilgisinin olmadığını, olay olduktan sonra Adana’ya geldiğini belirtti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, amcası İsmail T. ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Ev ve arsa satışı yüzünden iki aile arasında başlayan husumette kan döküldü.

Adana’nın Yüreğir ilçesi Çukurova Caddesi’ne otomobille gelen 16 yaşındaki İ.T., iş yerinin önünde oğlu Müslüm Ok (25) ile oturan Mustafa Ok’a (56) tabancayla ateş açtı.

Durumu fark eden baba Ok, oğluna kendini siper etti.

Silahtan çıkan kurşunun sol koltuk altına isabet ettiği Ok, kanlar içerisinde yere yığılırken, İ.T. ise otomobille olay yerinden kaçtı.

 

DOKTORLARIN MÜDAHALESİ YETMEDİ
Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini yaptığı Ok, ambulansla götürüldüğü Yüreğir Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bölgeye gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, silahlı saldırının ardından kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

 

AMCASIYLA BİRLİKTE SAKLANDIĞI EVDE YAKALANDI
Soruşturma kapsamında cinayetin, iki ailenin mahalledeki satılık bir evi ve arsayı almak istemesi sonucu işlendiği ortaya çıktı.

Mustafa Ok’un söz konusu evi satın alması üzerine husumetin başladığı, İ.T.’nin de pompalı tüfekle Ok Ailesi'nin evine gittiği ancak akrabalarının kendisini engellediği öğrenildi.

Olay günü de İ.T.’nin, kurusıkıdan dönüştürülmüş tabancayla cinayeti işlediği belirlendi.

Şüphelinin izini süren polis, İ.T. ile onu azmettirdiği öne sürülen amcası İsmail T.’yi (42) saklandığı evde yakaladı.

 

“GÖZLERİMİ KAPATIP 3 EL ATEŞ ETTİM”
Emniyete götürülen şüpheli İ.T., ifadesinde cinayeti kabul ederken, “Amcamın almak istediği evi alınca, aramızda husumet başladı. Ben de ismini hatırlamadığım Suriye uyruklu bir arkadaşımdan pompalı tüfek alıp, evlerinin önüne gittim ancak amcalarım beni engelledi. Sonra tüfeği arkadaşıma verip, tabanca aldım. Olay günü geçmişten beri sevmediğim Müslüm’ü iş yerlerinin önünde otururken gördüm. Silahı ona doğrultup, gözlerimi kapatıp 3 el ateş ettim. Gözümü açtığımda babasının Müslüm’e siper olduğunu gördüm. Sonrasında da olay yerinden kaçtım.” dedi.

 

KATİL ZANLISI TUTUKLANDI
Hayatını kaybeden Mustafa Ok’un oğlu Müslüm Ok ise İ.T.’nin cinayet işleyebilecek biri olmadığını, onu amcasının azmettirdiğini öne sürdü.

Amca İsmail T. ise İstanbul’da yaşadığını, cinayetle bir ilgisinin olmadığını, olay olduktan sonra Adana’ya geldiğini belirtti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, amcası İsmail T. ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.