Adaletin Terazisi siyasi görüşlere göre ciddi manada bozulmuş.

GÜNDEM 02.07.2021 - 13:00, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1379+ kez okundu.
 

Adaletin Terazisi siyasi görüşlere göre ciddi manada bozulmuş.

Başörtülü kadınlara hareket ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Deniz Çakır'ın, delil yetersizliğinden beraatine karar verildi.

Oyuncu Deniz Çakır'a, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde gittiği bir mekanda, başörtülü kadınlara hareket ettiği gerekçesiyle dava açıldı. İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraf avukatları katılırken, karar açıklandı.   "GİYİMLERİ NEDENİYLE HAKARETE MARUZ KALDILAR" Müşteki avukatları, suçun unsurların oluştuğunu belirterek, müvekkillerinin giyim kuşamı nedeniyle davaya konu olan sözlere maruz kaldıklarını iddia etti. "DELİL YETERLİ DEĞİL" Müşteki avukatları, mahkemeden Deniz Çakır'ın cezalandırılması talebinde bulundu. Sanık Deniz Çakır'ın avukatı savunmasında, "Tanıklar açık ve net olarak karşı tarafa iddia edildiği gibi sözcükler ve suçlamalarda bulunmadığını ifade etmiştir. Olay mahallindeki kişiler olayın fotoğraf çekimi üzerine başladığını söylemektedirler fakat telefonlar incelendiğinde herhangi bir delil bulunamamıştır. Yeterli delil yoktur. Olayın ardından 5 gün geçtikten sonra  aynı sözlere maruz kaldığı iddia edilen Merve ve Sümeyye isimli tanıklar şikayetçi olmamışlardır, demek ki  bu sözlerden rahatsız olmamışlardır. Şikayetçi olanların ise şikayeti siyasi amaçlıdır. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ederim." dedi. Mahkeme, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Deniz Çakır'ın beraatine karar verdi.
Başörtülü kadınlara hareket ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Deniz Çakır'ın, delil yetersizliğinden beraatine karar verildi.

Oyuncu Deniz Çakır'a, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde gittiği bir mekanda, başörtülü kadınlara hareket ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraf avukatları katılırken, karar açıklandı.

 

"GİYİMLERİ NEDENİYLE HAKARETE MARUZ KALDILAR"
Müşteki avukatları, suçun unsurların oluştuğunu belirterek, müvekkillerinin giyim kuşamı nedeniyle davaya konu olan sözlere maruz kaldıklarını iddia etti.


"DELİL YETERLİ DEĞİL"
Müşteki avukatları, mahkemeden Deniz Çakır'ın cezalandırılması talebinde bulundu.

Sanık Deniz Çakır'ın avukatı savunmasında, "Tanıklar açık ve net olarak karşı tarafa iddia edildiği gibi sözcükler ve suçlamalarda bulunmadığını ifade etmiştir.

Olay mahallindeki kişiler olayın fotoğraf çekimi üzerine başladığını söylemektedirler fakat telefonlar incelendiğinde herhangi bir delil bulunamamıştır.

Yeterli delil yoktur. Olayın ardından 5 gün geçtikten sonra  aynı sözlere maruz kaldığı iddia edilen Merve ve Sümeyye isimli tanıklar şikayetçi olmamışlardır, demek ki  bu sözlerden rahatsız olmamışlardır.

Şikayetçi olanların ise şikayeti siyasi amaçlıdır. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ederim." dedi.

Mahkeme, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Deniz Çakır'ın beraatine karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.