Son Elli Yıl CHP İktidar da olsaydı Türkiye Zambio Cumhuriyetine dönerdi

CHP İKTİDAR OLSAYDI HANGİ PROJELERİ GÖREMİYECEKTİK!

Boğaz'ı olası bir felaketten kurtaracak, ulaşım ve ticarette Türkiye'nin elini güçlendirecek Kanal İstanbul projesi için geri sayım başladı. Sürece hız verilmesi CHP ve destekçisi çevreleri panikletti ve projeyi durdurma çağrıları peş peşe geldi

 

HER PROJEYE KARŞI ÇIKTILAR

Ana muhalefet ve destekçisi olan zihniyetin Kanal İstanbul karşısında sergilediği refleks, 80 yıldır hiç değişmeyen bir kalkınma karşıtlığına dayanıyor.

 

HER GÜZEL ŞEYE KARŞILAR

27 Mayıs darbecilerinin astığı merhum Başbakan Adnan Menderes, yaptığı birçok konuşmada CHP'nin proje karşıtlığından muzdarip olduğunu ortaya koydu.

 

MENDERES: "MİLLET SİZDEN DAVACI OLACAK"

Başbakanlık arşivlerinden çıkan bir belge de Menderes'in, CHP'ye isyanını ortaya koydu. Yeni Şafak'ın ulaştığı belgede Menderes CHP'lilere böyle sesleniyor...

 

İşte CHP iktidarıyla yönetilseydik hiç tanışamayacağımız hizmet ve projeler

İstanbul Havalimanı

Her il'e havaalanı projesine de CHP tarafından değişik gerekçelerle karşı çıkıldı. Ancak, en çok akılda kalanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 2001'de açılan Sabiha Gökçen Havalimanı'na verdiği tepki oldu. Kılıçdaroğlu, "Uçak iniyor mu? Hayır. Peki uçağın inmediği yere havalimanı yapan başka bir ülke gördünüz mü siz? Bu ne demek biliyor musunuz arkadaşlar? Tuz Gölü'ne alabalık tesisi yapmaya benzer" ifadeleri ile karşı çıktı. Oysa havalimanı sadece geçen Kurban Bayramı arife gününde ağırladığı 119 bin 73 yolcu ile 2019 yılının günlük yolcu rekorunu kırdı.

 

Keban Barajı (GAP PROJESİ)

Bugün Güneydoğu Anadolu bölgesinin belkemiği olan GAP projesi de CHP'nin karşı çıktığı projeler arasındaydı. Keban Barajı'nın temeli CHP lideri Ecevit "Kurbağalara göl yapıyorsunuz" demişti.

 

Osman Gazi Köprüsü

İstanbul'la izmir arasını 1,5 saat kısaltan Osmangazi Köprüsü hala ana muhalefetin hedefinde.

 

Marmaray

Marmaray ve Avrasya Tüneli de, CHP karşıtlığından nasibini aldı. CHP her iki projeye de "güvenlik" ve "çevre" gibi gerekçelerle karşı çıktı.

 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Atatürk'ün talimatıyla başlayan Boğaz'a asma köprü çalışması yine CHP'nin muhalefetine takıldı. Menderes, İstanbul Boğazı'na ilk köprüyü yapmak için çalışmaya başladığında, İsmet İnönü 'yıkılır' diyerek karşı çıktı. CHP liderliğini devralan Bülent Ecevit de "Hiç gereği yokken İstanbul'a asma köprü yapıyorlar. Bu köprüden mutlu azınlık, zenginler geçecektir" diyerek muhalefetini ortaya koydu. Turgut Özal tarafından yapılan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü de Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü de CHP'nin şiddetle karşı çıktığı projeler arasındaydı.

 

Avrasya Tüneli
Çanakkale Köprüsü
Çamlıca Camii
Yeni AKM binası
KANAL İSTANBUL
Yusufeli Barajı
Sabiha Gökçen Havalimanı
15 Temmuz Şehitler Köprüsü
FSM Köprüsü

Eğer son 50 yıl içinde CHP İktidar da olsaydı yukarıda isimleri geçen yatırımlar yapılmayacaktı. Türkiye batıdanm en az 120 yıl geri kalacaktı.