Mezhepsel Hadis Dinlerinin Uydurduğu Kandil Geceleri

Orhan Gazi döneminde dünyaya gelen 1351 - 1422 arasında yaşayan Süleyman Çelebi tarafından Hz MUhammed'e övgü diye yazılan Kuran ve İslam dışı Mevlid eşliğinde camiler de okunan ve bu şiir eşliğinde yanık sesli hocalar Mevlid kandili, Regaip Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili olarak okunur. Bu kandillerin KADİR GECESİ haricinde olanların bir ehemmiyeti ve değeri islamın kutsal kitabı Kuran da yeri yoktur ve hatta Hz Muhammedi çok fazla övdüğünden dolayı ALLAH'a şirktir. 

Aklı Basında olan Müslümanların Mezhepsel hadis dinlerinin uydurdugu gecelerden uzak durmaları aksi hale ayetlere göre ŞİRK içinde olunacağından cehennem ile cezalandıracaklarını bilmeliler.

 

Kadir Gecesi (Arapça: لیلة القدر), İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail adlı melek aracılığıyla Peygamber Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Tarihsel olarak Ramazan ayının son günlerinde yer alır. Kur'an'da bu günün ''bin aydan daha hayırlı'' olduğu belirtilmiştir.

 

Kadir Gecesi'nden, Muhammed'in Mekke döneminde indiğine inanılan ve Kur'an'ın 97. suresi olan beş ayetlik Kadir Suresi'nde bahsedilir. Bu surede, Kur'an'ın indirildiği Kadir Gecesi'nden bahsedildiği için sureye Kadir Suresi denmiştir. Kadir, ''azamet'' ve ''şeref'' demektir.[1]

İslam inancına göre Allah, Kur'an'da Kur'an'ı Kadir Gecesi'nde indirdiğini ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu bildirmiştir. Bakara Suresi'nin 185. ayetinde de Kur’an’ın Ramazan ayında indirildiği beyan edildiği için Kadir Gecesi'nin Ramazan ayının içinde bulunduğu bu şekilde anlaşılmaktadır.

Kur'an'da Kadir Gecesi [değiştir | kaynağı değiştir]

İslam dininin kutsal kitabı olan Kur'an'da, Kadir Gecesi'nden Kadir Suresi'nde bahsedilmiştir:[2]

KADİR SURESİ[3][4] Ayet no. Ayet   Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla! 1. Şüphesiz ki biz O'nu (Kur’ân’ı) Kadir gecesinde indirdik. 2. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? 3. Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. 4. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için inerler de inerler. 5. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.