Ekremin Yeni Türk Düşmanı Dostu

   

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, terör örgütü PKK'nın sempatizanı Almanya Kültür ve Medya Bakanı Claudia Roth ile İstanbul'da bir araya geldi.

  "İş birliği yapmayı dört gözle bekliyoruz"

İmamoğlu görüşmeyi "Almanya Kültür ve Medya Bakanı Claudia Roth ile İstanbul'da bir araya gelmekten mutluluk duydum. Tarihi bağlar üzerine kurulu şehirlerimiz arasındaki büyüyen bağları konuştuk. Gelecek yıl İstanbul, bu bağlantıları daha da güçlendirecek olan 'Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Buluşması'na ev sahipliği yapacak. Kültür ve sanat her zaman Alman şehirleriyle olan bağlarımızın merkezinde olmuştur. Yakın gelecekte daha fazla iş birliği yapmayı dört gözle bekliyoruz." sözleriyle duyurdu.

  Türkiye düşmanı çıktı

İmamoğlu'nun büyük bir mutlulukla ağırladığı Alman Bakanın geçmişi ise Türkiye düşmanlığı ile dolu.

2020'de Gezi Parkı duruşması öncesinde o dönemde Alman Federal Meclisi Başkan Yardımcısı olan Roth, Alman hükümetinden Türkiye'ye karşı açık bir tavır almasını talep etmişti.

  Gezi militanı çıktı

Roth'un milletin meşru oyuyla seçilen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetini devirme amacıyla organize edilen Gezi Kalkışması'na katıldığı ortaya çıkmıştı.

Terör operasyonlarına karşı çıktı

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör devletini engellemek için Afrin ve çevresini terör unsurlarından temizlemek amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı sırasında HDP'li heyetle görüşen Claudia Roth yine Türkiye düşmanı söylemler de bulunmuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi, Almanya’da tepkilere neden oldu. Almanya Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth (Yeşiller), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik baskıların artırılmasını talep etti. Roth ayrıca, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararına rağmen Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmamasını da eleştirerek, Erdoğan'ın bir kez daha AİHM kararlarını ciddiye almadığını söyledi.

Aynı zamanda Yeşiller Partisi milletvekili de olan Roth, Berlin'de HDP'li isimlerle düzenlediği basın toplantısında Zeytin Dalı Harekâtı'nı kınamış ve Türkiye’ye hiçbir silah satılmaması gerektiğini savunmuştu.

Konuşmasında "İnsan hakları ihlallerinin olduğu bir ülkeye asla silah satılmamalı" iddiasında bulunan Roth Türkiye'yi suçlamıştı.