Müslümanlar Yerine İsraili Kim Yok Edecek

Mehmet Şeker, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un İsrail’i yok edebileceğine dair açıklamasını ele aldı. Şeker, Müslüman ülkelerin İsrail’e karşı sessiz kaldığını vurgularken, komünistlerin İsrail’e karşı durma ihtimalinin daha yüksek olduğunu dile getirdi. Çin, Rusya ve Latin Amerika’nın İsrail’e karşı soğuk tavrına dikkat çeken yazar, Müslümanların ise bu konuda hareketsiz kaldığını belirtti. Şeker, Kim’in açıklamasının doğru olmadığı ortaya çıkınca, bunun da bir umut kaybına neden olduğunu ifade etti. İşte Mehmet Şeker'in Yeni Şafak gazetesindeki ironik yazısının ilgili bölümü:

"Kuzey Kore Lideri Kim’den bir açıklama: “İsrail’i tek hamlede yok ederim.” Et ulan! Et de hep beraber peşine düşelim! Görelim bakalım. Nasılsa Müslüman ülkelerden bir kıpırtı yok. Yakın zamanda olacak gibi de görünmüyor.

Zaten yakarsa şu İsrail’i komünistler yakar. Yıkarsa onlar yıkar. Yıkamaktan değil, yıkmaktan bahsediyoruz; karışmasın. Çin de İsrail’e hoş bakmıyor. Putin’in de İsrail’e bakışı hiç sıcak değil. Latin Amerika ülkeleri de çoğunlukla öyle.

Bizde de bir miktar komünistlik var eskiden beri. Katkımız olur belki. Kim’in bu açıklaması çok hoş gelmişti ama haberi teyit etmek gerektiğinde baktık ki aslı astarı yokmuş. Döndük yine başladığımız yere."