Yunanistan'da cephe hattına gidecekler isyan başlattı

GÜNDEM 20.01.2021 - 10:27, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1539+ kez okundu.
 

Yunanistan'da cephe hattına gidecekler isyan başlattı

Türkiye'ye yönelik Ege ve Doğu Akdeniz'de büyük provokasyonlara imza atan Yunanistan'da büyük bir kriz patlak verdi.

Yunanistan'da zorunlu askerlik süresinin 1 yıla çıkarılmasına tepki gösteren gençler “Geleceğimiz ipotek altına alınıyor” dedi. Muhalefet ise kararı ‘manipülasyon' diye niteledi. Ege ile Akdeniz’in doğusunda gerilimlere sebep olan Yunanistan’da zorunlu askerlik süresinin 9 aydan bir yıla çıkmasına gençler ateş püskürdü. AB ülkelerinin tümünde yaygın haberler yapan EURACTIV sitesi Yunanistan hükümetinin aldığı son kararı Yunan gençlere sordu. Eğitimlerinin ve gelecek planlarının aksadığını ileri süren gençler yüksek işsizlik içindeki ülkede alınan kararı doğru bulmadıklarını düşünüyorlar. Kendi gençlerini ikna edemeyen Yunan hükümetinin karşısında muhalefet kanadı da kararın gerçek işsizlik rakamlarını gizlemek için alındığını düşünüyor. Türkiye’ye yakın bölgeleri olan Evros bölgesi ve Ege adalarındaki Yunan askerlerin ise 9 aylık süresi değişmedi.
Türkiye'ye yönelik Ege ve Doğu Akdeniz'de büyük provokasyonlara imza atan Yunanistan'da büyük bir kriz patlak verdi.

Yunanistan'da zorunlu askerlik süresinin 1 yıla çıkarılmasına tepki gösteren gençler “Geleceğimiz ipotek altına alınıyor” dedi. Muhalefet ise kararı ‘manipülasyon' diye niteledi.

Ege ile Akdeniz’in doğusunda gerilimlere sebep olan Yunanistan’da zorunlu askerlik süresinin 9 aydan bir yıla çıkmasına gençler ateş püskürdü.

AB ülkelerinin tümünde yaygın haberler yapan EURACTIV sitesi Yunanistan hükümetinin aldığı son kararı Yunan gençlere sordu. Eğitimlerinin ve gelecek planlarının aksadığını ileri süren gençler yüksek işsizlik içindeki ülkede alınan kararı doğru bulmadıklarını düşünüyorlar.

Kendi gençlerini ikna edemeyen Yunan hükümetinin karşısında muhalefet kanadı da kararın gerçek işsizlik rakamlarını gizlemek için alındığını düşünüyor.

Türkiye’ye yakın bölgeleri olan Evros bölgesi ve Ege adalarındaki Yunan askerlerin ise 9 aylık süresi değişmedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.