Weinstein, corona virüsüne yakalandı!

23.03.2020 - 12:14, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1857+ kez okundu.
 

Weinstein, corona virüsüne yakalandı!

Tecavüz ve cinsel saldırı suçundan 23 yıl hapis cezasına çarptırılan Harvey Weinstein, hapishanede corona virüsüne yakalandı. Hastalık belirtileri gösteren Weinstein'a yapılan testin sonucu pozitif çıktı. Weinstein'ın virüsü hapishanede kaptığı bildirildi.

Tecavüz suçundan 23 yıl ceza alan Harvey Weinstein, corona virüsüne yakalandı! Bir zamanlar "Hollywood'daki en güçlü isim" olarak bilinen eski Amerikalı film yapımcısı Harvey Weinstein, tecavüz ve cinsel saldırı suçundan 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Harvey Weinstein, New York'ta yargılandığı davada suçlu bulunmuştu. Weinstein, "basit cinsel saldırı ve tecavüz" ile "ağır taciz"den suçlu bulunurken, daha ağır ceza gerektiren "nitelikli cinsel saldırı ve tecavüz"den ise beraat etmişti. 25 yıla kadar haps istenen 67 yaşındaki Weinstein'in cezası Mart ayı başında açıklanmıştı. Weinstein karar duruşmasına tekerlekli sandalyede getirilmişti. Weinstein'ın avukatları, cezada indirime gidilmesini talep ediyor ve"Amerikalı yapımcıya verilecek beş yılın onun için ömür boyu hapis gibi olacağını" söylüyordu. Davada cezanın açıklanması sonrası, ünlü yapımcıyı cinsel tacizle suçlayan isimler arasında olan oyuncu Mira Sorvino, karar sonrası "şaşkınlık içinde ve minnettarlık duyarak gözyaşlarına boğulduğunu" söylemişti. Harvey Weinstein, eski asistanı Mimi Haley'e cinsel saldırıda bulunma ve eski oyuncu Jessica Mann'e tecavüz etme suçlamalarını kabul etmemişti. Weinstein'in kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu açıklayan pek çok kadın, #MeToo (Sen de Anlat) hareketinin yayılmasına önayak olmuştu. Yargıç James Burke, jüriye bu davayı #MeToo hareketi konusunda bir referandum olarak görmemeleri konusunda uyarıda bulunmuştu. Ancak ABD'de, Weinstein'ın suçlu bulunmasının, güç sahibi erkeklerin bu gücü cinsel kontrol amaçlı kullanma konusunda kendilerini daha az güvende hmelerine ve daha fazla kadının şikayetlerini dile getirmelerine neden olacağı şeklinde yorumlar yapılıyor.   Eski film yapımcısı hakkında 2013'te iki kadına yönelik tecavüz ve cinsel saldırı suçlamasıyla Los Angeles'ta açılan bir diğer dava ise sürüyor.
Tecavüz ve cinsel saldırı suçundan 23 yıl hapis cezasına çarptırılan Harvey Weinstein, hapishanede corona virüsüne yakalandı. Hastalık belirtileri gösteren Weinstein'a yapılan testin sonucu pozitif çıktı. Weinstein'ın virüsü hapishanede kaptığı bildirildi.

Tecavüz suçundan 23 yıl ceza alan Harvey Weinstein, corona virüsüne yakalandı!

Bir zamanlar "Hollywood'daki en güçlü isim" olarak bilinen eski Amerikalı film yapımcısı Harvey Weinstein, tecavüz ve cinsel saldırı suçundan 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.


Harvey Weinstein, New York'ta yargılandığı davada suçlu bulunmuştu. Weinstein, "basit cinsel saldırı ve tecavüz" ile "ağır taciz"den suçlu bulunurken, daha ağır ceza gerektiren "nitelikli cinsel saldırı ve tecavüz"den ise beraat etmişti.

25 yıla kadar haps istenen 67 yaşındaki Weinstein'in cezası Mart ayı başında açıklanmıştı. Weinstein karar duruşmasına tekerlekli sandalyede getirilmişti.


Weinstein'ın avukatları, cezada indirime gidilmesini talep ediyor ve"Amerikalı yapımcıya verilecek beş yılın onun için ömür boyu hapis gibi olacağını" söylüyordu.

Davada cezanın açıklanması sonrası, ünlü yapımcıyı cinsel tacizle suçlayan isimler arasında olan oyuncu Mira Sorvino, karar sonrası "şaşkınlık içinde ve minnettarlık duyarak gözyaşlarına boğulduğunu" söylemişti.


Harvey Weinstein, eski asistanı Mimi Haley'e cinsel saldırıda bulunma ve eski oyuncu Jessica Mann'e tecavüz etme suçlamalarını kabul etmemişti.

Weinstein'in kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu açıklayan pek çok kadın, #MeToo (Sen de Anlat) hareketinin yayılmasına önayak olmuştu.


Yargıç James Burke, jüriye bu davayı #MeToo hareketi konusunda bir referandum olarak görmemeleri konusunda uyarıda bulunmuştu. Ancak ABD'de, Weinstein'ın suçlu bulunmasının, güç sahibi erkeklerin bu gücü cinsel kontrol amaçlı kullanma konusunda kendilerini daha az güvende hmelerine ve daha fazla kadının şikayetlerini dile getirmelerine neden olacağı şeklinde yorumlar yapılıyor.
 

Eski film yapımcısı hakkında 2013'te iki kadına yönelik tecavüz ve cinsel saldırı suçlamasıyla Los Angeles'ta açılan bir diğer dava ise sürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.