Ülke salgından kırılırken tavus kuşlarıyla meşgul

14.09.2020 - 13:11, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1805+ kez okundu.
 

Ülke salgından kırılırken tavus kuşlarıyla meşgul

Hindistanlı muhalif siyasetçi Rahul Gandi, ülkede endişe verici düzeyde artan koronavirüs vakalarına rağmen, tavus kuşlarıyla ilgilenen Başbakan Narendra Modi'yi sert bir dille eleştirdi. Gandi, 'İnsanlara başınızın çaresine bakın.' diyor.' dedi.

ABD'den sonra en çok vaka sayısının görüldüğü Hindistan'da, vaka sayısı 5 milyon, pandemi nedeniyle ölenlerin sayısı ise 80 bine dayandı.   Ülkenin pandemiyle mücadelesi eleştirirken, Başbakan Modi'nin tavus kuşlarıyla çektirdiği fotoğraf, öfkeyi daha da artırdı.   Modi'nin fotoğraflarıyla ilgili konuşan muhalif siyasetçi Rahul Gandi, Modi'yi Covid-19 salgınıyla mücadelede başarısız olmakla ve insanlara 'kendi başınızın çaresine bakın' demekle suçladı.   Gandi, "Hindistan'ın vaka sayısı 5 milyon. Ve öyle görünüyor ki, bu hafta ve 1 milyon artacak. Modi hükümeti, 'Başınızın çaresine bakın' anlamına gelen 'kendine güven' diyor. Çünkü başbakan tavus kuşlarıyla meşgul." dedi.   Gandi'nin sözleri, Modi'nin tavus kuşlarıyla oturup yürüdüğü ve evindeki kuşları beslediği bir görüntünün paylaşılmasından sonra geldi.   Gandi, salgının başlangıcından bu yana hükümetin pandemiyle mücadele edemediği konusunda eleştiriler yapıyor.   Hindistan, 25 Mart'ta ülke çapında karantina ve izolasyon süreci başlatmıştı. O zamandan beri karantina kısıtlamalarını kademeli olarak hafifletiyor. Bu arada, Pazartesi günü 92.701 yeni Covid-19 vakası bildirilirken, binden fazla insanın öldüğü belirtildi.   Hükümet verilerine göre, Hindistan'da salgının başlangıcından bu yana 4,8 milyon vaka görüldü. Yaklaşık 80.000 kişi öldü.   Mayıs ayında Modi, Covid-19 krizi sırasında ekonomiye yardım ve destek sağlamayı amaçlayan 'Kendi Kendine Güvenen Hindistan Planı' adlı bir teşvik paketi çıkardı.
Hindistanlı muhalif siyasetçi Rahul Gandi, ülkede endişe verici düzeyde artan koronavirüs vakalarına rağmen, tavus kuşlarıyla ilgilenen Başbakan Narendra Modi'yi sert bir dille eleştirdi. Gandi, 'İnsanlara başınızın çaresine bakın.' diyor.' dedi.

ABD'den sonra en çok vaka sayısının görüldüğü Hindistan'da, vaka sayısı 5 milyon, pandemi nedeniyle ölenlerin sayısı ise 80 bine dayandı.

 

Ülkenin pandemiyle mücadelesi eleştirirken, Başbakan Modi'nin tavus kuşlarıyla çektirdiği fotoğraf, öfkeyi daha da artırdı.

 

Modi'nin fotoğraflarıyla ilgili konuşan muhalif siyasetçi Rahul Gandi, Modi'yi Covid-19 salgınıyla mücadelede başarısız olmakla ve insanlara 'kendi başınızın çaresine bakın' demekle suçladı.

 

Gandi, "Hindistan'ın vaka sayısı 5 milyon. Ve öyle görünüyor ki, bu hafta ve 1 milyon artacak. Modi hükümeti, 'Başınızın çaresine bakın' anlamına gelen 'kendine güven' diyor. Çünkü başbakan tavus kuşlarıyla meşgul." dedi.

 

Gandi'nin sözleri, Modi'nin tavus kuşlarıyla oturup yürüdüğü ve evindeki kuşları beslediği bir görüntünün paylaşılmasından sonra geldi.

 

Gandi, salgının başlangıcından bu yana hükümetin pandemiyle mücadele edemediği konusunda eleştiriler yapıyor.

 

Hindistan, 25 Mart'ta ülke çapında karantina ve izolasyon süreci başlatmıştı. O zamandan beri karantina kısıtlamalarını kademeli olarak hafifletiyor. Bu arada, Pazartesi günü 92.701 yeni Covid-19 vakası bildirilirken, binden fazla insanın öldüğü belirtildi.

 

Hükümet verilerine göre, Hindistan'da salgının başlangıcından bu yana 4,8 milyon vaka görüldü. Yaklaşık 80.000 kişi öldü.

 

Mayıs ayında Modi, Covid-19 krizi sırasında ekonomiye yardım ve destek sağlamayı amaçlayan 'Kendi Kendine Güvenen Hindistan Planı' adlı bir teşvik paketi çıkardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.