Türkiye'nin çağrısı Yunanlara fena battı!

26.04.2020 - 11:48, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1830+ kez okundu.
 

Türkiye'nin çağrısı Yunanlara fena battı!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un, AB'den “Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ın Ege ve Doğu Akdeniz’deki oldubitti planlarına alet olmamalarını” istedi. Aksoy'un açıklamasını hazmedemeyen Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı kirli sesler yükseldi.

Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ın “Avrupa Birliği (AB) şemsiyesi altına saklanarak Ege ve Doğu Akdeniz’i parselleme” planı durmaksızın sürüyor. Son olarak 23 Nisan’da gerçekleştirilen AB Konsey toplantısında yeniden kendini gösteren bu tutum çerçevesinde, toplantının sonuç bildirgesinde Doğu Akdeniz ile ilgili olarak Yunan/Rum kanadına tam destek verildiği açıklanmıştı. Bu gelişme, hem Yunanistan hem de Güney Kıbrıs medyasında “Türkiye yine yalnız kaldı” türü haberlerle Ankara’yı çaresizmiş gibi gösterme çabasına girişilmesine sebebiyet verirken, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un bu duruma tepki demeçler, Yunan-Rum kanadında büyük huzursuzluğa sebep oldu.   Utanmadan iftira attılar Hem Yunan televizyon kanallarında hem de yazılı medyada Hami Aksoy’un “AB Konseyi’nin sonuç bildirgesindeki Doğu Akdeniz bölümü, köhnemiş birlik dayanışması anlayışıyla kaleme alınmış. Yunan-Rum ikilisinin maksimalist siyasetine alet oluyorlar” ifadeleri paylaşıldı. “Bu anlayışla bir sonuç alınamayacağını artık AB anlamalı” cümlesinin provokatif olduğu öne sürüldü, “Türkiye Doğu Akdeniz’de hem kendi haklarını hem de Kıbrıs Türklerinin haklarını kararlılıkla korumaya devam edecektir” kısmı da “Ankara’nın barışı tehdit eden faaliyetlerinin devamının geleceğinin ispatı” diye servis edildi. Nitekim Yunan ve Rum medyası, maksimalist dayatmalarının Ankara tarafından kabul edilmemesini, buna tepki gösterilmesini “provokasyon yapıyorlar, tehdit ediyorlar” şeklinde isimlendirmeye devam ediyor.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un, AB'den “Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ın Ege ve Doğu Akdeniz’deki oldubitti planlarına alet olmamalarını” istedi. Aksoy'un açıklamasını hazmedemeyen Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı kirli sesler yükseldi.

Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ın “Avrupa Birliği (AB) şemsiyesi altına saklanarak Ege ve Doğu Akdeniz’i parselleme” planı durmaksızın sürüyor. Son olarak 23 Nisan’da gerçekleştirilen AB Konsey toplantısında yeniden kendini gösteren bu tutum çerçevesinde, toplantının sonuç bildirgesinde Doğu Akdeniz ile ilgili olarak Yunan/Rum kanadına tam destek verildiği açıklanmıştı. Bu gelişme, hem Yunanistan hem de Güney Kıbrıs medyasında “Türkiye yine yalnız kaldı” türü haberlerle Ankara’yı çaresizmiş gibi gösterme çabasına girişilmesine sebebiyet verirken, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un bu duruma tepki demeçler, Yunan-Rum kanadında büyük huzursuzluğa sebep oldu.

 

Utanmadan iftira attılar

Hem Yunan televizyon kanallarında hem de yazılı medyada Hami Aksoy’un “AB Konseyi’nin sonuç bildirgesindeki Doğu Akdeniz bölümü, köhnemiş birlik dayanışması anlayışıyla kaleme alınmış. Yunan-Rum ikilisinin maksimalist siyasetine alet oluyorlar” ifadeleri paylaşıldı.

Bu anlayışla bir sonuç alınamayacağını artık AB anlamalı” cümlesinin provokatif olduğu öne sürüldü, “Türkiye Doğu Akdeniz’de hem kendi haklarını hem de Kıbrıs Türklerinin haklarını kararlılıkla korumaya devam edecektir” kısmı da “Ankara’nın barışı tehdit eden faaliyetlerinin devamının geleceğinin ispatı” diye servis edildi. Nitekim Yunan ve Rum medyası, maksimalist dayatmalarının Ankara tarafından kabul edilmemesini, buna tepki gösterilmesini “provokasyon yapıyorlar, tehdit ediyorlar” şeklinde isimlendirmeye devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.