Trump: Sağlık durumu hakkında bilgim var ama açıklayamam

28.04.2020 - 10:59, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2329+ kez okundu.
 

Trump: Sağlık durumu hakkında bilgim var ama açıklayamam

ABD Başkanı Trump, günlerdir öldüğüne ilişkin haberlerin yapıldığı Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlık durumu hakkında bilgisi olduğunu ancak bunu şimdi açıklayamayacağını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, tüm dünyada merak uyandıran ve sağlığı ile ilgili bir türlü bilgi alınamayan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlık durumuyla ilgili bilgisi olduğunu ancak bunu şimdi açıklayamayacağını söyledi.   “Kim'den iyi bir haber alabiliriz” ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlığı hakkında bilgiye sahip olduğunu ancak bunu şimdi açıklayamayacağını duyurdu. Trump yaptığı açıklamada, "Bu konuda bir fikrim var ama size şu an söyleyemem. Onun iyi olmasını diliyorum. Kim Jong-un Cumartesi günü bir açıklama yapmadı, belli ki yapamadı. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kim'den iyi bir haber alabiliriz." ifadelerini kullandı.   15 Nisan’dan bu yana ortalıkta yok Trump, Kuzey Kore lideri ile çok yakın bir ilişki içerisinde olduğunu belirterek, "ABD Başkanı olmasaydım, şu anda Kuzey Kore ile savaşta olurduk." ifadelerini kullandı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, Kuzey Kore'nin kurucu lideri Kim İl-sung'un doğum günü olan 15 Nisan kutlamalarında görülmemesinin ardından sağlık durumunun iyi olmadığına ilişkin iddialar ortaya atılmıştı. Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in üst düzey dış politika danışmanı Moon Chung-in dün yaptığı açıklamada öldüğü iddia edilen Kuzey Kore liderinin hayatta olduğunu açıklamıştı.
ABD Başkanı Trump, günlerdir öldüğüne ilişkin haberlerin yapıldığı Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlık durumu hakkında bilgisi olduğunu ancak bunu şimdi açıklayamayacağını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, tüm dünyada merak uyandıran ve sağlığı ile ilgili bir türlü bilgi alınamayan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlık durumuyla ilgili bilgisi olduğunu ancak bunu şimdi açıklayamayacağını söyledi.

 

“Kim'den iyi bir haber alabiliriz”

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlığı hakkında bilgiye sahip olduğunu ancak bunu şimdi açıklayamayacağını duyurdu.

Trump yaptığı açıklamada, "Bu konuda bir fikrim var ama size şu an söyleyemem. Onun iyi olmasını diliyorum. Kim Jong-un Cumartesi günü bir açıklama yapmadı, belli ki yapamadı. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kim'den iyi bir haber alabiliriz." ifadelerini kullandı.

 

15 Nisan’dan bu yana ortalıkta yok

Trump, Kuzey Kore lideri ile çok yakın bir ilişki içerisinde olduğunu belirterek, "ABD Başkanı olmasaydım, şu anda Kuzey Kore ile savaşta olurduk." ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, Kuzey Kore'nin kurucu lideri Kim İl-sung'un doğum günü olan 15 Nisan kutlamalarında görülmemesinin ardından sağlık durumunun iyi olmadığına ilişkin iddialar ortaya atılmıştı. Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in üst düzey dış politika danışmanı Moon Chung-in dün yaptığı açıklamada öldüğü iddia edilen Kuzey Kore liderinin hayatta olduğunu açıklamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.