Trump Paramızı geri demekle çok haklı...

22.04.2020 - 15:04, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1656+ kez okundu.
 

Trump Paramızı geri demekle çok haklı...

ABD Başkanı Donald Trump, Harvard Üniversitesinin, koronavirüs yardımı kapsamında aldığı yaklaşık 9 milyon doları iade etmesini istedi. Trump, "Geri ödemek zorundalar. Bu hoşuma gitmedi. Paralar işçiler içindi, dünyadaki en zengin eğitim kurumlardan biri için değil." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Trump dün Kovid-19 brifingi sırasında bir gazeteciye dünyanın en zengin yükseköğretim kurumları arasında yer alan Harvard Üniversitesinin aldığı yardım parasını iade etmesini istediğini söyledi. Trump, "Geri ödemek zorundalar. Bu hoşuma gitmedi. (Para) işçiler içindi, dünyadaki en zengin eğitim kurumlardan biri için değil." ifadesini kullandı. Üniversiteden açıklama gelmedi BBC'nin haberine göre, Harvard Üniversitesi, Trump'ın geçen ay imzaladığı 2,2 trilyon dolarlık Koronavirüs Yardım, Destek ve Ekonomik Güvenlik Gözetimi Yasası çerçevesinde 8,6 milyon dolar aldığını kabul etti. Bağış fonunun değeri 40 milyar dolar olan, dünyanın en zenginleri arasında yer alan üniversiteden yardım parasını geri ödeyeceğine dair açıklama gelmedi. "Öğrencilere kullanılacak" Harvard Üniversitesinin Twitter hesabında, "Acil yükseköğretim fonlarının, Kovid-19 salgını nedeniyle acil finansal ihtiyaçları bulunan öğrencilere doğrudan yardım sağlamak için kullanılacağı" belirtildi. Üniversite ayrıca salgın sırasında öğrencilere seyahat, oturum ve online eğitim masrafları için finansal yardımda bulunduğunu bildirdi.
ABD Başkanı Donald Trump, Harvard Üniversitesinin, koronavirüs yardımı kapsamında aldığı yaklaşık 9 milyon doları iade etmesini istedi. Trump, "Geri ödemek zorundalar. Bu hoşuma gitmedi. Paralar işçiler içindi, dünyadaki en zengin eğitim kurumlardan biri için değil." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Trump dün Kovid-19 brifingi sırasında bir gazeteciye dünyanın en zengin yükseköğretim kurumları arasında yer alan Harvard Üniversitesinin aldığı yardım parasını iade etmesini istediğini söyledi.

Trump, "Geri ödemek zorundalar. Bu hoşuma gitmedi. (Para) işçiler içindi, dünyadaki en zengin eğitim kurumlardan biri için değil." ifadesini kullandı.

Üniversiteden açıklama gelmedi

BBC'nin haberine göre, Harvard Üniversitesi, Trump'ın geçen ay imzaladığı 2,2 trilyon dolarlık Koronavirüs Yardım, Destek ve Ekonomik Güvenlik Gözetimi Yasası çerçevesinde 8,6 milyon dolar aldığını kabul etti.

Bağış fonunun değeri 40 milyar dolar olan, dünyanın en zenginleri arasında yer alan üniversiteden yardım parasını geri ödeyeceğine dair açıklama gelmedi.

ğrencilere kullanılacak"

Harvard Üniversitesinin Twitter hesabında, "Acil yükseköğretim fonlarının, Kovid-19 salgını nedeniyle acil finansal ihtiyaçları bulunan öğrencilere doğrudan yardım sağlamak için kullanılacağı" belirtildi. Üniversite ayrıca salgın sırasında öğrencilere seyahat, oturum ve online eğitim masrafları için finansal yardımda bulunduğunu bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.