Trump, Macron’u dünyaya rezil etti

04.12.2019 - 11:59, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:36 1340+ kez okundu.
 

Trump, Macron’u dünyaya rezil etti

NATO zirvesi için Londra’da toplanan dünya liderlerinin gündemi, oldukça hareketliydi. ABD Başkanı Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasındaki atışma ise, gündeme damgasını vurdu.

Londra’daki NATO zirvesinde, Trump’ın Fransız Cumhurbaşkanı Macron’a verdiği cevap, dünya basınının gündemine oturdu. İki liderin, DEAŞ ve Suriye konusunda gazetecilere açıklamalarda bulunduğu sırada Trump, Avrupa Birliği tarafından geri alınmaları beklenen DEAŞ’lı teröristlerden konu açtı. MACRON, DEAŞ SORUSUNDAN RAHATSIZ OLDU Trump, Macron’a "Suriye'de tutuklu olan birçok DEAŞ’lı terörist var ve birçoğu Birçoğu Fransa ve İngiltere’den terör örgütüne katıldı. Birkaç DEAŞ’lıyı geri almak ister misin? Onları sana verebilirim. İstediğin kadar alabilirsin" ifadelerini kullandı. Soru karşısında afallayan Fransa Cumhurbaşkanı, Trump’ı ciddi olmaya davet ederek konuyu iade söylemlerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Macron uzun uzadıya dolandırarak konuyu değiştirmeye çalışması ise Trump’ın gözünden kaçmadı . "HAYATIMDA DUYDUĞUM EN BOŞ CEVAP" Trump, Macron'un uzun yanıtının ardında kendine dönerek, "İşte o, bu yüzden çok iyi bir politikacı. Çünkü bu hayatımda duyduğum en içi boş cevaplardan biriydi" dedi. Trump’ın bu hamlesinin ardından bir cevap veremeyen Macron, dünya basını tarafından da eleştiri yağmuruna tutuldu.
NATO zirvesi için Londra’da toplanan dünya liderlerinin gündemi, oldukça hareketliydi. ABD Başkanı Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasındaki atışma ise, gündeme damgasını vurdu.

Londra’daki NATO zirvesinde, Trump’ın Fransız Cumhurbaşkanı Macron’a verdiği cevap, dünya basınının gündemine oturdu.

İki liderin, DEAŞ ve Suriye konusunda gazetecilere açıklamalarda bulunduğu sırada Trump, Avrupa Birliği tarafından geri alınmaları beklenen DEAŞ’lı teröristlerden konu açtı.

MACRON, DEAŞ SORUSUNDAN RAHATSIZ OLDU
Trump, Macron’a "Suriye'de tutuklu olan birçok DEAŞ’lı terörist var ve birçoğu Birçoğu Fransa ve İngiltere’den terör örgütüne katıldı. Birkaç DEAŞ’lıyı geri almak ister misin? Onları sana verebilirim. İstediğin kadar alabilirsin" ifadelerini kullandı.

Soru karşısında afallayan Fransa Cumhurbaşkanı, Trump’ı ciddi olmaya davet ederek konuyu iade söylemlerinden uzaklaştırmaya çalıştı.

Macron uzun uzadıya dolandırarak konuyu değiştirmeye çalışması ise Trump’ın gözünden kaçmadı

.

"HAYATIMDA DUYDUĞUM EN BOŞ CEVAP"
Trump, Macron'un uzun yanıtının ardında kendine dönerek, "İşte o, bu yüzden çok iyi bir politikacı. Çünkü bu hayatımda duyduğum en içi boş cevaplardan biriydi" dedi.

Trump’ın bu hamlesinin ardından bir cevap veremeyen Macron, dünya basını tarafından da eleştiri yağmuruna tutuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.