Trump destekçisi QAnon hesaplarına büyük darbe

23.07.2020 - 10:43, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2214+ kez okundu.
 

Trump destekçisi QAnon hesaplarına büyük darbe

ABD'yi şeytana tapan bir grup elitin yönettiğini iddia eden Trump destekçisi QAnon grubunun hesapları Twitter tarafından kapatıldı.

Sosyal medya devi Twitter ayrıca, QAnon içerikli bağlantıları tavsiye eden mesajların da hedefleneceğini, ve bu teoriyle ilgili içeriklerin Twitter üzerinden paylaşılmasını engellemek için internet adreslerinin bloke edileceğini bildirdi. QAnon ABD Başkanı Donald Trump'ı destekleyen bir kesim tarafından savunulan bir komplo teorisi. Twitter, kendi platformu üzerinden paylaştığı açıklamada, aldığı önlemler ile bu teorinin "internet dışı ortamda" verdiği zararın önlenmesine katkıda bulunmayı umduğunu söylüyor. Önlemler kapsamında QAnon ile ilgili tweet atarken platformun ilkelerini çiğnediği saptanan hesaplar sürekli olarak kapatılacak. Açıklamaya göre "çok sayıda hesap açma ve bireylere karşı eşgüdümlü taciz örgütleme konusunda platformun kurallarını çiğneyen veya son haftalarda örnekleri çoğalan daha önceki yasakları aşmak için kendini gizlediği saptanan hesaplar" kapatılacak. Bu kararlardan dünya çapında 150 bin hesabın etkilenmesi bekleniyor. Twitter son haftalarda 7 bin civarında hesabın çeşitli ihlaller nedeniyle kapatıldığını açıkladı QAnon'un komplo teorileri Birçoğu aşırı sağ görüşlü olan QAnon üyeleri, ABD'nin onlarca yıldır, şeytana tapan bir küresel elit grup tarafından yönetildiğini savunuyor. İddialarını herhangi bir kanıta dayandıramayan QAnon destekçilerinin suçladığı bu grubun içinde "derin devlet" unsurları ve Hollywood yıldızları da bulunuyor. QAnon üyeleri ayrıca bu grubun Trump aleyhinde gizli bir plan yürüttüğünü de öne sürüyor ve muhalif siyasetçileri sosyal medyada sık sık taciz ediyor.
ABD'yi şeytana tapan bir grup elitin yönettiğini iddia eden Trump destekçisi QAnon grubunun hesapları Twitter tarafından kapatıldı.

Sosyal medya devi Twitter ayrıca, QAnon içerikli bağlantıları tavsiye eden mesajların da hedefleneceğini, ve bu teoriyle ilgili içeriklerin Twitter üzerinden paylaşılmasını engellemek için internet adreslerinin bloke edileceğini bildirdi.

QAnon ABD Başkanı Donald Trump'ı destekleyen bir kesim tarafından savunulan bir komplo teorisi.

Twitter, kendi platformu üzerinden paylaştığı açıklamada, aldığı önlemler ile bu teorinin "internet dışı ortamda" verdiği zararın önlenmesine katkıda bulunmayı umduğunu söylüyor.

Önlemler kapsamında QAnon ile ilgili tweet atarken platformun ilkelerini çiğnediği saptanan hesaplar sürekli olarak kapatılacak.

Açıklamaya göre "çok sayıda hesap açma ve bireylere karşı eşgüdümlü taciz örgütleme konusunda platformun kurallarını çiğneyen veya son haftalarda örnekleri çoğalan daha önceki yasakları aşmak için kendini gizlediği saptanan hesaplar" kapatılacak.

Bu kararlardan dünya çapında 150 bin hesabın etkilenmesi bekleniyor. Twitter son haftalarda 7 bin civarında hesabın çeşitli ihlaller nedeniyle kapatıldığını açıkladı

QAnon'un komplo teorileri
Birçoğu aşırı sağ görüşlü olan QAnon üyeleri, ABD'nin onlarca yıldır, şeytana tapan bir küresel elit grup tarafından yönetildiğini savunuyor. İddialarını herhangi bir kanıta dayandıramayan QAnon destekçilerinin suçladığı bu grubun içinde "derin devlet" unsurları ve Hollywood yıldızları da bulunuyor.

QAnon üyeleri ayrıca bu grubun Trump aleyhinde gizli bir plan yürüttüğünü de öne sürüyor ve muhalif siyasetçileri sosyal medyada sık sık taciz ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.