TRUM'A HEDİYE ETTİĞİ KÜRKLER SAHTE ÇIKTI

GÜNDEM 13.10.2021 - 14:15, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 835+ kez okundu.
 

TRUM'A HEDİYE ETTİĞİ KÜRKLER SAHTE ÇIKTI

Eski ABD Başkanı Donal Trump'a 2017'de Suudi Arabistan'a yaptığı ziyarette kraliyet ailesi tarafından hediye edilen kaplan ve çita kürklerinin sahte olduğu ortaya çıktı. Hediye edilen bir diğer parça olan hançer ise incelemeye alındı.

Dışişleri Bakanlığı raporuna göre ABD İçişleri Bakanlığı, Suudi Kraliyet Ailesi'nin Donald Trump'a hediye ettiği kürklere Nesli Tehlike Altındaki Türler Yasası'nı ihlal ettikleri gerekçesiyle el koydu.   KÜRKLER SAHTE ÇIKTI New York Times gazetesinin elde ettiği raporda, söz konusu kürklerle birlikte hediye edilen fildişi hançerin de incelendiği belirtildi. İncelemenin sonunda ise kürklerin gerçek olmadığı tespit edilirken, hançerin hâlâ araştırıldığı vurgulandı. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Tyler Cherry, "Yaban hayatı müfettişleri ve özel ajanlar, cüppelerin astarlarının kaplan ve çita desenlerini taklit edecek şekilde boyandığını, korunan türlerden olmadığını belirledi" dedi.   SUUDİLER SESSİZLİĞİNİ KORUYOR Suudilerin, kürklerin sahte olduğundan haber dar olup olmadıkları bilinmezken, bir tedarikçi tarafından aldatılmış olabilecekleri de ifade edildi.   "ONLAR İÇİN UTANÇ VERİCİ BİR OLAY" Brookings Enstitüsü'nün kıdemli üyesi Bruce Riedel, gazeteye verdiği demeçte, kürklerin sahte çıkmasının Suudiler için utanç verici bir olay olduğunu belirterek, "Onlar için en önemli iki şey, dünya aktörleri gibi görünmek, zengin olmak ve servetlerini göstermektir" dedi.   ABD yasalarına göre, aralarında başkanın da olduğu üst düzey devlet yetkililerinin yurt dışı ziyaretlerde aldıkları, değeri 390 dolardan fazla olan hediyeleri devlet malı olarak teslim etmeleri gerekiyor. Ancak yetkili, istediğinde bu hediyeleri kendi maaşından satın alabiliyor.   Yayımlanan raporda, 2017'de Suudi Arabistan ziyaretinde toplam 82 hediye alan Donald Trump yönetiminin, bu eşyalar arasında bulunan hançer ve kürkler dahil en pahalı 9 hediyeyi, eski başkanın görevdeki son gününe kadar genel hizmetler idaresine bildirmediği ortaya çıktı.
Eski ABD Başkanı Donal Trump'a 2017'de Suudi Arabistan'a yaptığı ziyarette kraliyet ailesi tarafından hediye edilen kaplan ve çita kürklerinin sahte olduğu ortaya çıktı. Hediye edilen bir diğer parça olan hançer ise incelemeye alındı.

Dışişleri Bakanlığı raporuna göre ABD İçişleri Bakanlığı, Suudi Kraliyet Ailesi'nin Donald Trump'a hediye ettiği kürklere Nesli Tehlike Altındaki Türler Yasası'nı ihlal ettikleri gerekçesiyle el koydu.

 

KÜRKLER SAHTE ÇIKTI
New York Times gazetesinin elde ettiği raporda, söz konusu kürklerle birlikte hediye edilen fildişi hançerin de incelendiği belirtildi. İncelemenin sonunda ise kürklerin gerçek olmadığı tespit edilirken, hançerin hâlâ araştırıldığı vurgulandı. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Tyler Cherry, "Yaban hayatı müfettişleri ve özel ajanlar, cüppelerin astarlarının kaplan ve çita desenlerini taklit edecek şekilde boyandığını, korunan türlerden olmadığını belirledi" dedi.

 

SUUDİLER SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
Suudilerin, kürklerin sahte olduğundan haber dar olup olmadıkları bilinmezken, bir tedarikçi tarafından aldatılmış olabilecekleri de ifade edildi.

 

"ONLAR İÇİN UTANÇ VERİCİ BİR OLAY"
Brookings Enstitüsü'nün kıdemli üyesi Bruce Riedel, gazeteye verdiği demeçte, kürklerin sahte çıkmasının Suudiler için utanç verici bir olay olduğunu belirterek, "Onlar için en önemli iki şey, dünya aktörleri gibi görünmek, zengin olmak ve servetlerini göstermektir" dedi.

 

ABD yasalarına göre, aralarında başkanın da olduğu üst düzey devlet yetkililerinin yurt dışı ziyaretlerde aldıkları, değeri 390 dolardan fazla olan hediyeleri devlet malı olarak teslim etmeleri gerekiyor. Ancak yetkili, istediğinde bu hediyeleri kendi maaşından satın alabiliyor.


 
Yayımlanan raporda, 2017'de Suudi Arabistan ziyaretinde toplam 82 hediye alan Donald Trump yönetiminin, bu eşyalar arasında bulunan hançer ve kürkler dahil en pahalı 9 hediyeyi, eski başkanın görevdeki son gününe kadar genel hizmetler idaresine bildirmediği ortaya çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.