Tropikal Isaias Kasırgası, Florida kıyılarına yaklaşıyor

02.08.2020 - 10:57, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1998+ kez okundu.
 

Tropikal Isaias Kasırgası, Florida kıyılarına yaklaşıyor

Eyalette sığınaklar hazır hale getirilirken, yetkililer halktan tedbirli olmasını istedi.

ABD'de kasırga alarmı verildi. Meteoroloji uzmanları, Florida eyaleti sahillerine yaklaşmakta olan Isais Kasırgası konusunda uyardı. Bahamalar'ı etkisi altına alan kasırga nedeniyle Florida'da yetkililer, plajları, yat limanlarını ve parkları kapattıklarını duyurdu.   STOK YAPILDI Florida Valisi Ron DeSantis, "Şu anda insanlardan yapmalarını istediğimiz en önemli şey ihtiyatlı olmaları. Kişisel koruyucu ekipman stokları, jeneratörler, su ve dağıtılmaya hazır yemeklerimiz mevcut." dedi. Eyaletin Miami-Dade County bölgesinin Belediye Başkanı Carlos Gimenez, hazır halde 20 tahliye merkezinin olduğunu söyledi.   SIĞINAKLAR HAZIR Olası bir felakete karşı sığınaklar da hazır hale getirildi. Gimenez, "Biz hâlâ sığınakları açmaya ihtiyaç duyacağımızı düşünmüyoruz, ancak hazırlar." diye konuştu. Kuzey Karolina eyaletinde ise geçtiğimiz yıl Dorian Kasırgası nedeniyle büyük hasar alan Ocracoke Adası'nın tahliye edilmesi talimatı verildi. Ayrıca, aynı kasırgada en az 70 can kaybının yaşandığı Abaco Adası sakinleri de tahliye edildi. PORTO RİKO'DA AĞIR HASAR Bu arada ABD'nin bağımsız özerk bölgesi Porto Riko'da etkisini gösteren Isais Kasırgası, şiddetli rüzgar ve yoğun yağışların ardından akarsuların taşmasına, toprak kaymasına ve ağaçların yıkılmasına neden oldu. SAATTEKİ HIZI 128 KİLOMETRE Kasırga merkezine göre, geçtiğimiz cuma gecesi Isais'in hızı saatte 128 kilometre olarak kaydedildi. Bahamalar'ın başkenti Nassau'nun güney ve güneydoğusunda yoğunlaşan kasırga, saatte 24 kilometre hızla kuzeybatıya hareket ediyordu.
Eyalette sığınaklar hazır hale getirilirken, yetkililer halktan tedbirli olmasını istedi.

ABD'de kasırga alarmı verildi.

Meteoroloji uzmanları, Florida eyaleti sahillerine yaklaşmakta olan Isais Kasırgası konusunda uyardı.

Bahamalar'ı etkisi altına alan kasırga nedeniyle Florida'da yetkililer, plajları, yat limanlarını ve parkları kapattıklarını duyurdu.

 

STOK YAPILDI
Florida Valisi Ron DeSantis, "Şu anda insanlardan yapmalarını istediğimiz en önemli şey ihtiyatlı olmaları. Kişisel koruyucu ekipman stokları, jeneratörler, su ve dağıtılmaya hazır yemeklerimiz mevcut." dedi.

Eyaletin Miami-Dade County bölgesinin Belediye Başkanı Carlos Gimenez, hazır halde 20 tahliye merkezinin olduğunu söyledi.

 

SIĞINAKLAR HAZIR
Olası bir felakete karşı sığınaklar da hazır hale getirildi. Gimenez, "Biz hâlâ sığınakları açmaya ihtiyaç duyacağımızı düşünmüyoruz, ancak hazırlar." diye konuştu.

Kuzey Karolina eyaletinde ise geçtiğimiz yıl Dorian Kasırgası nedeniyle büyük hasar alan Ocracoke Adası'nın tahliye edilmesi talimatı verildi. Ayrıca, aynı kasırgada en az 70 can kaybının yaşandığı Abaco Adası sakinleri de tahliye edildi.

PORTO RİKO'DA AĞIR HASAR
Bu arada ABD'nin bağımsız özerk bölgesi Porto Riko'da etkisini gösteren Isais Kasırgası, şiddetli rüzgar ve yoğun yağışların ardından akarsuların taşmasına, toprak kaymasına ve ağaçların yıkılmasına neden oldu.


SAATTEKİ HIZI 128 KİLOMETRE
Kasırga merkezine göre, geçtiğimiz cuma gecesi Isais'in hızı saatte 128 kilometre olarak kaydedildi.

Bahamalar'ın başkenti Nassau'nun güney ve güneydoğusunda yoğunlaşan kasırga, saatte 24 kilometre hızla kuzeybatıya hareket ediyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.