Teksas ve Florida eyatlerinde OHAL ilan edildi

26.03.2020 - 10:25, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1933+ kez okundu.
 

Teksas ve Florida eyatlerinde OHAL ilan edildi

Trump, koronavirüs tedbirleri kapsamında Teksas ve Florida’da olağanüstü hal ilan etti.

Koronavirüs salgını ABD'de etkisini artırırken, ülkede de tedbirler sıkılaştırılıyor. Daha önce New York, Kaliforniya, Iowa ve Louisiana eyaletleri ile Washington şehrinde OHAL ilan edilmesinin ardından, 2 eyalette daha OHAL ilan edildi.   TOPLAM 6 EYALETTE OHAL İLAN EDİLMİŞ OLDU Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada; ABD Başkanu Donald Trump’ın, Teksas ve Florida eyaletlerinde OHAL’in ilan edilmesi kararına onay verdiği bildirildi.   HÜKÜMET EYALETLERE YARDIM GÖNDEREBİLECEK OHAL sayesinde federal hükümet, Kongre tarafından onaylanan bütçeden bu eyaletlere yardım gönderebilecek.   2 EYALETTE TOPLAM 2 BİN 400 VAKA TESPİT EDİLDİ Florida’da şu ana kadar yaklaşık 1.500, Teksas’ta da yaklaşık 900 koronavirüs vakası tespit edildi.
Trump, koronavirüs tedbirleri kapsamında Teksas ve Florida’da olağanüstü hal ilan etti.

Koronavirüs salgını ABD'de etkisini artırırken, ülkede de tedbirler sıkılaştırılıyor.

Daha önce New York, Kaliforniya, Iowa ve Louisiana eyaletleri ile Washington şehrinde OHAL ilan edilmesinin ardından, 2 eyalette daha OHAL ilan edildi.

 

TOPLAM 6 EYALETTE OHAL İLAN EDİLMİŞ OLDU
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada; ABD Başkanu Donald Trump’ın, Teksas ve Florida eyaletlerinde OHAL’in ilan edilmesi kararına onay verdiği bildirildi.

 

HÜKÜMET EYALETLERE YARDIM GÖNDEREBİLECEK
OHAL sayesinde federal hükümet, Kongre tarafından onaylanan bütçeden bu eyaletlere yardım gönderebilecek.

 

2 EYALETTE TOPLAM 2 BİN 400 VAKA TESPİT EDİLDİ
Florida’da şu ana kadar yaklaşık 1.500, Teksas’ta da yaklaşık 900 koronavirüs vakası tespit edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.