Taliban’dan Şok Görüntüler

16.05.2020 - 13:52, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1038+ kez okundu.
 

Taliban’dan Şok Görüntüler

ABD ile yaptığı barış anlaşmasıyla beraber yavaş yavaş gün yüzüne çıkan Taliban’ın ortaya çıkan şok görüntüleri görenleri hayrete düşürdü.

ABD ile yaptığı barış anlaşmasıyla beraber yavaş yavaş gün yüzüne çıkan Taliban’ın ortaya çıkan şok görüntüleri görenleri hayrete düşürdü. Afganistan’da idareye geldiklerinde ülkedeki tüm gayrimeşru ve uyuşturucu etlkinliklerini ölüm cezaları uygulayarak ortadan kaldıran Taliban, Batılı uyuşturucu tüccarlarının dikkarlerini üzerine toplamıştı. Kazançlarının esas kaynağının kesilmesine tahammül edemeyen uyuşturucu baronları, münasebet içerisinde oldukları batılı devletleri Taliban aleyhine kışkırtarak, devleti zayıflattılar ve CIA ajanı Usame Bin Ladin’in idaresindeki el Kaide Terör örgütünün hükümetin başına geçmesini sağladılar. Bir müddet sonra da El Kaide ile uyuşturucu ticareti hususunda anlaşamayan baronlar, bu devleti de ABD’ye yıktırdılar.   AFGANİSTAN’IN KUVAYI MİLLİYE’Sİ TALİBANDIR 2001 yılından bu yana ciddi kaos ve iç savaş içerisinde olan Afganistan’da barış ümitleri yeşerdi. Halk arasında doğan ve Afganistan Kuvayı Milliyesi olan Taliban hareketi, ABD ile karşılaştığı savaşı kazandı ve Amerikayı barış masasına oturtabildi. ABD ile gerçekleştirilen barış anlaşmasından sonra Taliban, örgütün askeri yapılanmasıyla alakalı paylaştığı fotoğraflarda herkesi şaşırttı. Alışılmış entarili sarıklı militan görüntülerinden hariç bir askeri yapılanmada olduğu ortaya çıktı. Taliban milislerinin profesyonel ordu haline geldiği net bir şekilde görünüyor. Taliban vekili Zabihullah Mücahidi, dün gece sosyal medya hesabında Taliban’a ait askeri kampları fotoğraflarını paylaştı. Mücahidi’nin Barış Kampları olarak isimlendirdiği bu askeri eğitim kamplarından alışılmışın dışında Taliban görüntüleri yer alıyor. Çok profesyonel ve modern askeri eğitim usulüne sahip oldukları ve kamuflajları giydikleri görülüyor. Görüntülerde Taliban’ın artık bir örgüt olmaktan çıkarak tam anlamıyla profesyonel ordu olduğu oldukça net bir şekilde görülüyor.
ABD ile yaptığı barış anlaşmasıyla beraber yavaş yavaş gün yüzüne çıkan Taliban’ın ortaya çıkan şok görüntüleri görenleri hayrete düşürdü.

ABD ile yaptığı barış anlaşmasıyla beraber yavaş yavaş gün yüzüne çıkan Taliban’ın ortaya çıkan şok görüntüleri görenleri hayrete düşürdü.

Afganistan’da idareye geldiklerinde ülkedeki tüm gayrimeşru ve uyuşturucu etlkinliklerini ölüm cezaları uygulayarak ortadan kaldıran Taliban, Batılı uyuşturucu tüccarlarının dikkarlerini üzerine toplamıştı. Kazançlarının esas kaynağının kesilmesine tahammül edemeyen uyuşturucu baronları, münasebet içerisinde oldukları batılı devletleri Taliban aleyhine kışkırtarak, devleti zayıflattılar ve CIA ajanı Usame Bin Ladin’in idaresindeki el Kaide Terör örgütünün hükümetin başına geçmesini sağladılar. Bir müddet sonra da El Kaide ile uyuşturucu ticareti hususunda anlaşamayan baronlar, bu devleti de ABD’ye yıktırdılar.

 

AFGANİSTAN’IN KUVAYI MİLLİYE’Sİ TALİBANDIR

2001 yılından bu yana ciddi kaos ve iç savaş içerisinde olan Afganistan’da barış ümitleri yeşerdi. Halk arasında doğan ve Afganistan Kuvayı Milliyesi olan Taliban hareketi, ABD ile karşılaştığı savaşı kazandı ve Amerikayı barış masasına oturtabildi.

ABD ile gerçekleştirilen barış anlaşmasından sonra Taliban, örgütün askeri yapılanmasıyla alakalı paylaştığı fotoğraflarda herkesi şaşırttı.

Alışılmış entarili sarıklı militan görüntülerinden hariç bir askeri yapılanmada olduğu ortaya çıktı. Taliban milislerinin profesyonel ordu haline geldiği net bir şekilde görünüyor.

Taliban vekili Zabihullah Mücahidi, dün gece sosyal medya hesabında Taliban’a ait askeri kampları fotoğraflarını paylaştı. Mücahidi’nin Barış Kampları olarak isimlendirdiği bu askeri eğitim kamplarından alışılmışın dışında Taliban görüntüleri yer alıyor. Çok profesyonel ve modern askeri eğitim usulüne sahip oldukları ve kamuflajları giydikleri görülüyor. Görüntülerde Taliban’ın artık bir örgüt olmaktan çıkarak tam anlamıyla profesyonel ordu olduğu oldukça net bir şekilde görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.