Suudi Arabistan'ın can damarını vurdular

23.11.2020 - 10:33, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1316+ kez okundu.
 

Suudi Arabistan'ın can damarını vurdular

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Aramco petrol tesislerinin füze ile vurulduğunu duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Husilerin 'Kudüs 2' tipi füzeyle düzenlediği bir operasyonda 'Saudi Aramco' petrol tesislerini vurduğunu duyurdu. Al Maşhad Al Yemeni sitesinin haberine göre, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Husilerin 'Kudüs 2' tipi füzeyle düzenlediği bir operasyonda 'Saudi Aramco' petrol tesislerini vurduğunu duyurdu. Yahya Seri, “Söz konusu füzeler Suudi Arabistan derinliklerinde yaptığı başarılı testlerin ardından hizmet aşamasına girmiştir” dedi. 'Kudüs 2' tipi füzenin hedefe doğru isabet ettiğini belirten Seri, "Bu operasyon Yemen'de devam eden askeri saldırganlık ve kuşatmanın yanıtı olarak ve birkaç gün önce Yemen silahlı kuvvetlerinin Suudi Arabistan'ın derinliklerinde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirme vaadi doğrultusunda yapıldı" ifadesini kullandı. Seri ayrıca, Suudi vatandaşlara ve yabancı şirketlere bu tesislerden uzak durmalarını tavsiye etti.
Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Aramco petrol tesislerinin füze ile vurulduğunu duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Husilerin 'Kudüs 2' tipi füzeyle düzenlediği bir operasyonda 'Saudi Aramco' petrol tesislerini vurduğunu duyurdu.

Al Maşhad Al Yemeni sitesinin haberine göre, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Husilerin 'Kudüs 2' tipi füzeyle düzenlediği bir operasyonda 'Saudi Aramco' petrol tesislerini vurduğunu duyurdu.

Yahya Seri, “Söz konusu füzeler Suudi Arabistan derinliklerinde yaptığı başarılı testlerin ardından hizmet aşamasına girmiştir” dedi.

'Kudüs 2' tipi füzenin hedefe doğru isabet ettiğini belirten Seri, "Bu operasyon Yemen'de devam eden askeri saldırganlık ve kuşatmanın yanıtı olarak ve birkaç gün önce Yemen silahlı kuvvetlerinin Suudi Arabistan'ın derinliklerinde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirme vaadi doğrultusunda yapıldı" ifadesini kullandı.

Seri ayrıca, Suudi vatandaşlara ve yabancı şirketlere bu tesislerden uzak durmalarını tavsiye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.