Suudi Arabistan'a roketli saldırı düzenlendi

GÜNDEM 20.09.2020 - 12:28, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1720+ kez okundu.
 

Suudi Arabistan'a roketli saldırı düzenlendi

Suudi Arabistan'ın güneybatısındaki Cazan kentinde bir köye Yemen'den fırlatılan bir roketin düşmesi sonucu 5 kişi yaralandı.

Suudi Arabistan Haber Ajansının (SPA) verdiği bilgilere göre, Suudi Arabistan'a düzenlenen roketli saldırıda 5 kişinin yaralandığı bildirildi.   5 sivil yaralandı Roketin Yemen'in içinde Husiler tarafından fırlatıldığı kaydedilirken. Roketin düştüğü Cazan kentinde 3 aracın zarar gördüğü ve 5 sivilin de yaralandığı açıklanırken, saldırıya ilişkin olarak Husiler'den henüz bir açıklama gelmedi.   Yemen'deki Husiler sık sık Suudi Arabistan topraklarına roket saldırısı düzenliyor. Bu saldırıların çoğu hava savunma sistemleri ile püskürtülüyor.   Uzun süredir iç karışıklığın hakim olduğu Yemen'de 3 ayrı grup savaş halinde bulunuyor. Suudi Arabistan Husilere karşı Yemen hükümetini destekliyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ise Güneş Geçiş Konseyi adlı grubu destekliyor.
Suudi Arabistan'ın güneybatısındaki Cazan kentinde bir köye Yemen'den fırlatılan bir roketin düşmesi sonucu 5 kişi yaralandı.

Suudi Arabistan Haber Ajansının (SPA) verdiği bilgilere göre, Suudi Arabistan'a düzenlenen roketli saldırıda 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

 

5 sivil yaralandı
Roketin Yemen'in içinde Husiler tarafından fırlatıldığı kaydedilirken. Roketin düştüğü Cazan kentinde 3 aracın zarar gördüğü ve 5 sivilin de yaralandığı açıklanırken, saldırıya ilişkin olarak Husiler'den henüz bir açıklama gelmedi.

 

Yemen'deki Husiler sık sık Suudi Arabistan topraklarına roket saldırısı düzenliyor. Bu saldırıların çoğu hava savunma sistemleri ile püskürtülüyor.

 

Uzun süredir iç karışıklığın hakim olduğu Yemen'de 3 ayrı grup savaş halinde bulunuyor. Suudi Arabistan Husilere karşı Yemen hükümetini destekliyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ise Güneş Geçiş Konseyi adlı grubu destekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.