Sivilleri öldürmeye alışmış terör devleti Ermenistan gerçek savaşı görünce kaçıyor

29.09.2020 - 10:45, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 974+ kez okundu.
 

Sivilleri öldürmeye alışmış terör devleti Ermenistan gerçek savaşı görünce kaçıyor

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına saldırması üzerine başlayan çatışmalarda Ermenistan büyük kayıplar verdi.

Azerbaycan, düzenlediği başarılı harekatlarla çok sayıda Ermeni askerinin öldürüldüğünü açıkladı.     Gelişmelerle ilgili konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Dağlık Karabağ sorunu, yalnızca uluslararası hukuk kuralları ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde, Ermenistan ordusunun işgal altındaki topraklardan derhal, koşulsuz ve tam olarak çekilmesini talep eden ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde çözülmelidir" açıklamasında bulundu.     Gerilim sonrası Ermenistan'ın cepheden kaçan askerlerin vurulması talimatını verdiği öğrenilmişti. Bugün Ermenistan yeni bir karar daha aldı.     Ermenistan'ın dün ağır kayıplar vermesi sonrası çok sayıda Ermeni genci ülke dışına çıkmaya çalıştı.     Savaş hali ilan edilen Ermenistan'da 18-55 yaş arasındaki erkeklerin ülkeden ayrılmasına kısıtlama getirildi.     Ermeni erkeklerinin savaştan kaçmasını engellemek için çıkarılan kararda "Ermenistan'da 18 - 55 yaşları arasındaki erkekler, ülkeden ancak bölge askerlik şubelerinin yazılı izni ile ayrılabilir" ifadelerine yer verildi
Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına saldırması üzerine başlayan çatışmalarda Ermenistan büyük kayıplar verdi.

Azerbaycan, düzenlediği başarılı harekatlarla çok sayıda Ermeni askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

   
Gelişmelerle ilgili konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Dağlık Karabağ sorunu, yalnızca uluslararası hukuk kuralları ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde, Ermenistan ordusunun işgal altındaki topraklardan derhal, koşulsuz ve tam olarak çekilmesini talep eden ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde çözülmelidir" açıklamasında bulundu.

   
Gerilim sonrası Ermenistan'ın cepheden kaçan askerlerin vurulması talimatını verdiği öğrenilmişti. Bugün Ermenistan yeni bir karar daha aldı.

   
Ermenistan'ın dün ağır kayıplar vermesi sonrası çok sayıda Ermeni genci ülke dışına çıkmaya çalıştı.

   
Savaş hali ilan edilen Ermenistan'da 18-55 yaş arasındaki erkeklerin ülkeden ayrılmasına kısıtlama getirildi.

   
Ermeni erkeklerinin savaştan kaçmasını engellemek için çıkarılan kararda "Ermenistan'da 18 - 55 yaşları arasındaki erkekler, ülkeden ancak bölge askerlik şubelerinin yazılı izni ile ayrılabilir" ifadelerine yer verildi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.