Şeytana taşlanan Hacılar

GÜNDEM 31.07.2020 - 12:00, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2232+ kez okundu.
 

Şeytana taşlanan Hacılar

Mina'daki Cemerat'a geçen hacılar, burada "Akabe cemresi"ne 7 taş attı.

Müslümanlar, Hac ibadetinin en önemli durağı olan Arafat vakfesini dün tamamladı. Kurban Bayramı arifesinde Arafat vakfesinin ardından akşam saatlerinde Müzdelife'ye giderek vakfeye duran hacılar, sabah itibarıyla yürüyerek Mina'daki Cemerat'a geçti. 'AKABE CEMRESİ'NE 7 TAŞ Hacılar, burada "büyük şeytan" olarak ifade edilen "Akabe cemresi"ne 7 taş atarak şeytana taşlandı Taş atma işlemi, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeli bir şekilde gerçekleştirildi. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını, yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceğini duyurmuştu. 10 BİN KİŞİYLE SINIRLANDIRILDI Yurt dışından hacı adayı kabul edilmemesi nedeniyle daha önce yaklaşık 2.5 milyonu bulan hacıların sayısının bu yıl yalnızca 10 bin kişiyle sınırlı kalacağı belirtiliyor.
Mina'daki Cemerat'a geçen hacılar, burada "Akabe cemresi"ne 7 taş attı.

Müslümanlar, Hac ibadetinin en önemli durağı olan Arafat vakfesini dün tamamladı.

Kurban Bayramı arifesinde Arafat vakfesinin ardından akşam saatlerinde Müzdelife'ye giderek vakfeye duran hacılar, sabah itibarıyla yürüyerek Mina'daki Cemerat'a geçti.

'AKABE CEMRESİ'NE 7 TAŞ
Hacılar, burada "büyük şeytan" olarak ifade edilen "Akabe cemresi"ne 7 taş atarak şeytana taşlandı

Taş atma işlemi, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeli bir şekilde gerçekleştirildi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını, yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceğini duyurmuştu.

10 BİN KİŞİYLE SINIRLANDIRILDI
Yurt dışından hacı adayı kabul edilmemesi nedeniyle daha önce yaklaşık 2.5 milyonu bulan hacıların sayısının bu yıl yalnızca 10 bin kişiyle sınırlı kalacağı belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.