Sapık peygamberden sahte üniversite!

10.01.2020 - 00:54, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:36 1313+ kez okundu.
 

Sapık peygamberden sahte üniversite!

Kutsal dinimiz İslam’ı sömüren Mihr tarikatının sahte bir üniversite kurduğu ortaya çıktı. Kayıt yaptıranlardan dönemlik 350 dolar paranın alındığı üniversitenin akademik kadrosunda ne profesör bulunuyor, ne de doçent!

Geçtiğimiz Kasım ayında Amerika’da can veren sapık Mihr tarikatı lideri sahte Peygamber İskender Evrenesoğlu’nun ölümünden önce sahte bir üniversite kurdurduğu ortaya çıktı. Chesapeake University Of Theology (Chesapeake İlahiyat Üniversitesi) adıyla hayata geçirilen sözde üniversite, Evrenesoğlu’nun İslam dinini tahrif etmek noktasındaki fikirlerini yaymaya çalışıyor. Dönemlik 350 Amerikan doları! Sapık Mihr tarikatının fikirlerini Türkiye’de daha aktif bir şekilde yaymak için kurulan sözde üniversite, öğrenci başına dönemlik olarak 350 Amerikan doları (9 Ocak kuru karşılığı 2053 Türk Lirası) ödüyor. Üniversitenin adresi olarak ise Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 820 Live Oak Dr. Ste E. Cheo@sapeake, VA 23320 A.B.D. adresi veriliyor. Sözde üniversitede ne profesör var, ne doçent! Tarikatın İskender Evrenesoğlu’ndan sonraki lideri Cabbar Boran’ın güdümündeki üniversitenin akademik kadro sayfasında ise ne bir profesör ne de doçent bulunuyor. Akademik kadroda tanıtılan isimlerden sadece sapık tarikatın lideri Abdulcabbar Boran’ın fizik alanında doktorası bulunuyor. Bu kapsamda tanıtılan diğer isimler ise Emin Akay, Halil İbrahim Çıtak, Yaşar Ali Öztürk, Şerif Boran, Reyhan İcdem, Gülay Ozan, Işık Tünger, Tugay Keçeci ve Cansu Ön’den oluşuyor. Sapık tarikattan sapkın öğreti! “Üniversitemizin öğrencisi olmak artık size bir nefes uzaklıkta… Öğrencimiz olun ve kıymetli öğretim görevlilerimiz sanal âlemde evlerinize konuk olsun ve Tasavvuf eğitimini sizlere âyetlerle anlatsın” denilen sözde üniversitenin tanıtım sayfasında tahrif edilmiş Tevrat ve İncil, adeta kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim ile eşitlenerek “Allah’ın hakikatlerini; Kur’ân, İncil ve Tevrat âyetleri ile öğrenin ve mezun olduğunuzda her biriniz ayrı ayrı, emsalsiz bir değer olarak Hakk için halkın hizmetinde birer mutluluk meşalesi olun…” hezeyanlarında bulunuluyor.
Kutsal dinimiz İslam’ı sömüren Mihr tarikatının sahte bir üniversite kurduğu ortaya çıktı. Kayıt yaptıranlardan dönemlik 350 dolar paranın alındığı üniversitenin akademik kadrosunda ne profesör bulunuyor, ne de doçent!

Geçtiğimiz Kasım ayında Amerika’da can veren sapık Mihr tarikatı lideri sahte Peygamber İskender Evrenesoğlu’nun ölümünden önce sahte bir üniversite kurdurduğu ortaya çıktı. Chesapeake University Of Theology (Chesapeake İlahiyat Üniversitesi) adıyla hayata geçirilen sözde üniversite, Evrenesoğlu’nun İslam dinini tahrif etmek noktasındaki fikirlerini yaymaya çalışıyor.

Dönemlik 350 Amerikan doları!
Sapık Mihr tarikatının fikirlerini Türkiye’de daha aktif bir şekilde yaymak için kurulan sözde üniversite, öğrenci başına dönemlik olarak 350 Amerikan doları (9 Ocak kuru karşılığı 2053 Türk Lirası) ödüyor. Üniversitenin adresi olarak ise Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 820 Live Oak Dr. Ste E. Cheo@sapeake, VA 23320 A.B.D. adresi veriliyor.

Sözde üniversitede ne profesör var, ne doçent!
Tarikatın İskender Evrenesoğlu’ndan sonraki lideri Cabbar Boran’ın güdümündeki üniversitenin akademik kadro sayfasında ise ne bir profesör ne de doçent bulunuyor. Akademik kadroda tanıtılan isimlerden sadece sapık tarikatın lideri Abdulcabbar Boran’ın fizik alanında doktorası bulunuyor. Bu kapsamda tanıtılan diğer isimler ise Emin Akay, Halil İbrahim Çıtak, Yaşar Ali Öztürk, Şerif Boran, Reyhan İcdem, Gülay Ozan, Işık Tünger, Tugay Keçeci ve Cansu Ön’den oluşuyor.

Sapık tarikattan sapkın öğreti!
“Üniversitemizin öğrencisi olmak artık size bir nefes uzaklıkta… Öğrencimiz olun ve kıymetli öğretim görevlilerimiz sanal âlemde evlerinize konuk olsun ve Tasavvuf eğitimini sizlere âyetlerle anlatsın” denilen sözde üniversitenin tanıtım sayfasında tahrif edilmiş Tevrat ve İncil, adeta kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim ile eşitlenerek “Allah’ın hakikatlerini; Kur’ân, İncil ve Tevrat âyetleri ile öğrenin ve mezun olduğunuzda her biriniz ayrı ayrı, emsalsiz bir değer olarak Hakk için halkın hizmetinde birer mutluluk meşalesi olun…” hezeyanlarında bulunuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.