Sapık Film Yapımcısı Harvey Weinstein ilk kez hakim karşısına çıktı

23.01.2020 - 12:33, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2362+ kez okundu.
 

Sapık Film Yapımcısı Harvey Weinstein ilk kez hakim karşısına çıktı

Aralarında ünlü oyuncuların da bulunduğu 75'ten fazla kadının tecavüz ya da cinsel tacizle suçladığı ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein, kamu davasında ilk kez hakim karşısına çıktı.

ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein, hakkında açılan ve müebbet hapis istemiyle yargılandığı kamu davasında ilk kez hakim karşısına çıktı.  Davanın ilk duruşmasında savcı Meghan Hast, Harvey Weinstein'i "cinsel saldırgan" olarak niteledi.  Hast, ünlü yapımcının sektördeki gücünü ve prestijini kullanarak şikayetleri susturduğunu söyledi. Savcı Hast, açılış konuşmasında jüri üyelerine seslendi ve "Karşınızda oturan adam sadece Hollywood'un en etkili isimlerinden değil. O bir tecavüzcüydü. Eğlence sektöründeki gücünü ve prestijini kullanarak şikayetleri susturdu… Bu mahkeme salonunda dinleyeceğiniz kadınlar birbirlerini tanımasa da, her biri aynı utanç ve aşağılanmayı yaşadı" dedi. 67 yaşındaki Weinstein kendisine yöneltilen taciz ve tecavüz suçlamalarını reddediyor. Weinstein'in avukatları ise cinsel ilişkilerin rızaya dayalı olduğunu savundu.   Weinstein ve savunma avukatı Donna Rotunno   Weinstein'in ifade vermesi beklenmeyen davanın mart ayında sonuçlanması öngörülüyor.  Bugüne kadar aralarında ünlü oyuncuların da bulunduğu 75'ten fazla kadın, Weinstein hakkında cinsel saldırı ve taciz suçlamasında bulundu.
Aralarında ünlü oyuncuların da bulunduğu 75'ten fazla kadının tecavüz ya da cinsel tacizle suçladığı ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein, kamu davasında ilk kez hakim karşısına çıktı.

ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein, hakkında açılan ve müebbet hapis istemiyle yargılandığı kamu davasında ilk kez hakim karşısına çıktı. 

Davanın ilk duruşmasında savcı Meghan Hast, Harvey Weinstein'i "cinsel saldırgan" olarak niteledi. 

Hast, ünlü yapımcının sektördeki gücünü ve prestijini kullanarak şikayetleri susturduğunu söyledi.

Savcı Hast, açılış konuşmasında jüri üyelerine seslendi ve "Karşınızda oturan adam sadece Hollywood'un en etkili isimlerinden değil. O bir tecavüzcüydü. Eğlence sektöründeki gücünü ve prestijini kullanarak şikayetleri susturdu… Bu mahkeme salonunda dinleyeceğiniz kadınlar birbirlerini tanımasa da, her biri aynı utanç ve aşağılanmayı yaşadı" dedi.

67 yaşındaki Weinstein kendisine yöneltilen taciz ve tecavüz suçlamalarını reddediyor.

Weinstein'in avukatları ise cinsel ilişkilerin rızaya dayalı olduğunu savundu.

 

Weinstein ve savunma avukatı Donna RotunnoWeinstein ve savunma avukatı Donna Rotunno

 

Weinstein'in ifade vermesi beklenmeyen davanın mart ayında sonuçlanması öngörülüyor. 

Bugüne kadar aralarında ünlü oyuncuların da bulunduğu 75'ten fazla kadın, Weinstein hakkında cinsel saldırı ve taciz suçlamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.