Rusya'nın koronavirüs yardımı kriz çıkardı: Canı cehenneme

19.04.2020 - 13:37, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1084+ kez okundu.
 

Rusya'nın koronavirüs yardımı kriz çıkardı: Canı cehenneme

Rusya'nın geliştirdiği ve Belarus'a da yardım olarak yolladığı koronavirüs testlerine Belarus liderinden çok sert tepki geldi. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, testlerin yeterince başarılı olamadığını savunarak, Rus test kitleri için "Canı cehenneme!" dedi.

Rusya’nın koronavirüs (covid-19) salgınına karşı geliştirdiği ve Belarus’a da yardım olarak yolladığı testler iki ülke arasında krize yol açtı. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, testlerin yeterince başarılı olamadığını savunarak, Rus test kitleri için "Canı cehenneme!" dedi.   Rus testi yalan söylüyor Belarus’ya bir TV programında konuşan Lukaşenko, Rusya’dan gelen testlerin sık sık yanlış sonuç gösterdiğini iddia etti. Bu görüşüne örnek veren Lukaşenko, ülkesindeki atom santrali için çalışmaya gelen 15 Rusya vatandaşına test yapıldığını, Rus malı testte hepsinin pozitif çıktığını belirttikten sonra, "Rus testinden vazgeçtik, yalan söylüyor. Çin malı olanı kullandık, sadece bir kişi korona virüslü çıktı" dedi.   Rusya 10 bin adet test göndermişti Rusya’nın Belarus’a 10 bin adet test yolladığı açıklanmıştı. Belarus, koromavirüs ile etkin mücadele etmek yerine "oluruna bırakmakla" eleştiriliyor. Lukaşenko, ekonominin tahammülü olmadığını söyleyerek karantina ya da sokağa çıkma yasağı gibi önlemlerden kaçınmış, "Zatürre geçip gider ama ekmek herkese lazım" diyerek çalışmaya devam edilmesini istemişti. Ayrıca votka içilmesi ve buhar banyosu gibi önerilerde de bulunmuştu. Öte yandan ülkede Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre düne kadar 4 bin 779 vaka kaydedildi, 42 kişi öldü.
Rusya'nın geliştirdiği ve Belarus'a da yardım olarak yolladığı koronavirüs testlerine Belarus liderinden çok sert tepki geldi. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, testlerin yeterince başarılı olamadığını savunarak, Rus test kitleri için "Canı cehenneme!" dedi.

Rusya’nın koronavirüs (covid-19) salgınına karşı geliştirdiği ve Belarus’a da yardım olarak yolladığı testler iki ülke arasında krize yol açtı. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, testlerin yeterince başarılı olamadığını savunarak, Rus test kitleri için "Canı cehenneme!" dedi.

 

Rus testi yalan söylüyor

Belarus’ya bir TV programında konuşan Lukaşenko, Rusya’dan gelen testlerin sık sık yanlış sonuç gösterdiğini iddia etti. Bu görüşüne örnek veren Lukaşenko, ülkesindeki atom santrali için çalışmaya gelen 15 Rusya vatandaşına test yapıldığını, Rus malı testte hepsinin pozitif çıktığını belirttikten sonra, "Rus testinden vazgeçtik, yalan söylüyor. Çin malı olanı kullandık, sadece bir kişi korona virüslü çıktı" dedi.

 

Rusya 10 bin adet test göndermişti

Rusya’nın Belarus’a 10 bin adet test yolladığı açıklanmıştı. Belarus, koromavirüs ile etkin mücadele etmek yerine "oluruna bırakmakla" eleştiriliyor. Lukaşenko, ekonominin tahammülü olmadığını söyleyerek karantina ya da sokağa çıkma yasağı gibi önlemlerden kaçınmış, "Zatürre geçip gider ama ekmek herkese lazım" diyerek çalışmaya devam edilmesini istemişti. Ayrıca votka içilmesi ve buhar banyosu gibi önerilerde de bulunmuştu. Öte yandan ülkede Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre düne kadar 4 bin 779 vaka kaydedildi, 42 kişi öldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.