Rus beslemesi hastaneye kaldırıldı

21.05.2020 - 21:53, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1197+ kez okundu.
 

Rus beslemesi hastaneye kaldırıldı

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Rus haber ajansı Interfax'ın Moskova'da bulunan, bilinmeyen bir kaynağa dayandırdığı habere göre Rusya'ya bağlı Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Baza Telegram kanalı 43 yaşındaki Kadirov’un grip benzeri belirtiler göstermesinin ardından uçakla Rusya'nın başkenti Moskova’ya gittiğini duyurdu. Baza’nın bildirdiğine göre, Çeçen doktorlar Kadirov’un sağlık durumunun hızla kötüye gitmesinin ardından tedavi görmesini tavsiye etti.   'Kovid-19 enfeksiyonu tanısı konuldu' Hurriyet.com.tr'de yer verilen habere göre, Telegram kanalı, Kadirov’a akciğerde hasar ve Kovid-19 enfeksiyonu tanısı konduğu yönünde tıbbi veriyi paylaştı. Tanındık bir ulaşım izleyicisi perşembe günü Kadirov’la ilgisi olan özel bir jetin Çeçenistan başkenti Grozni’den kalkıp Moskova’daki Vnukovo Havaalanı’na iniş yaptığını söyledi. Interfax, kaynağını belirtirken “Doktorların gözetimi altında” ifadesini kullandı. Kadirov, Telegram hesabında en son salı günü etkin görülürken Instagram, Kadirov’un hesabını geçen hafta askıya aldı.   İki kez kısa süreliğine yetkisini devretmişti Kadirov, sağlık işlemleri görmek için biri 2019’da öbürü 2020’de olmak üzere iki kez kısa süreliğine yetkisini devretmişti. Çeçenistan yönetiminin internet sitesinde, 20 Mayıs tarihli kanun hükmünde kararname dışında, Kadirov’un yetkisini yaverlerine devrettiği yer almadı. Kadirov, 1990’larda ve 2000’lerde meydana gelen iki kanlı ve bölücü çatışmayla harap olan Çeçenistan’ın liderliğine geldiği 2007’den beri sert bir yönetim anlayışı izliyor. Başlangıçta koronavirüsü ciddiye almayan Kadirov, sonraları Rusya’daki en sıkı koronavirüs tecritlerinden birini uygulayarak ülkenin iç sınır kapılarını kapattı, sokağa çıkma yasağı getirdi ve karantinaya uymayanlara sert cezalar verileceğini temin etti. Kadirov, Başbakan Mikhail Mishustin, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ve Rusya Kültür Bakanı Olga Lyubimova, Yapı Bakanı Yakushev ve Eğitim Bakanı Falkov'un ardından Rusya’da virüse yakalanan en yüksek makamdaki isimlerden biri. Çeçenistan Cumhuriyeti’nde toplam 1026 koronavirüs vakası bildirilirken Rusya’da toplamında bu sayı 317 bin 554’ü buluyor.
Rusya'ya bağlı Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Rus haber ajansı Interfax'ın Moskova'da bulunan, bilinmeyen bir kaynağa dayandırdığı habere göre Rusya'ya bağlı Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Baza Telegram kanalı 43 yaşındaki Kadirov’un grip benzeri belirtiler göstermesinin ardından uçakla Rusya'nın başkenti Moskova’ya gittiğini duyurdu. Baza’nın bildirdiğine göre, Çeçen doktorlar Kadirov’un sağlık durumunun hızla kötüye gitmesinin ardından tedavi görmesini tavsiye etti.

 

'Kovid-19 enfeksiyonu tanısı konuldu'

Hurriyet.com.tr'de yer verilen habere göre, Telegram kanalı, Kadirov’a akciğerde hasar ve Kovid-19 enfeksiyonu tanısı konduğu yönünde tıbbi veriyi paylaştı.

Tanındık bir ulaşım izleyicisi perşembe günü Kadirov’la ilgisi olan özel bir jetin Çeçenistan başkenti Grozni’den kalkıp Moskova’daki Vnukovo Havaalanı’na iniş yaptığını söyledi.

Interfax, kaynağını belirtirken “Doktorların gözetimi altında” ifadesini kullandı.

Kadirov, Telegram hesabında en son salı günü etkin görülürken Instagram, Kadirov’un hesabını geçen hafta askıya aldı.

 

İki kez kısa süreliğine yetkisini devretmişti

Kadirov, sağlık işlemleri görmek için biri 2019’da öbürü 2020’de olmak üzere iki kez kısa süreliğine yetkisini devretmişti. Çeçenistan yönetiminin internet sitesinde, 20 Mayıs tarihli kanun hükmünde kararname dışında, Kadirov’un yetkisini yaverlerine devrettiği yer almadı.

Kadirov, 1990’larda ve 2000’lerde meydana gelen iki kanlı ve bölücü çatışmayla harap olan Çeçenistan’ın liderliğine geldiği 2007’den beri sert bir yönetim anlayışı izliyor.

Başlangıçta koronavirüsü ciddiye almayan Kadirov, sonraları Rusya’daki en sıkı koronavirüs tecritlerinden birini uygulayarak ülkenin iç sınır kapılarını kapattı, sokağa çıkma yasağı getirdi ve karantinaya uymayanlara sert cezalar verileceğini temin etti.

Kadirov, Başbakan Mikhail Mishustin, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ve Rusya Kültür Bakanı Olga Lyubimova, Yapı Bakanı Yakushev ve Eğitim Bakanı Falkov'un ardından Rusya’da virüse yakalanan en yüksek makamdaki isimlerden biri.

Çeçenistan Cumhuriyeti’nde toplam 1026 koronavirüs vakası bildirilirken Rusya’da toplamında bu sayı 317 bin 554’ü buluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.