Prof. Behramov: Ermenilere destek vermek şerefsizliktir

18.07.2020 - 22:17, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2152+ kez okundu.
 

Prof. Behramov: Ermenilere destek vermek şerefsizliktir

Ermenistan askerlerinin Tovuz bölgesindeki saldırılarını yeniakit.com.tr'ye değerlendiren Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cebi Behramov, "Soykırımcı Ermenistan'ı müdafaa etmek bir insanlık cinayetidir." dedi.

İlk olarak 12 Temmuz'da başlayan Ermeni saldırılarının neticesinde 12 Azerbaycan askerinin şehit olduğuna dikkat çeken Prof. Behramov, "Ordumuz, Ermeni provokasyonuna cesurca cevap vererek Ermenileri geri püskürtmeyi başarmıştır." dedi.   Ermenistan'ın tarih boyunca Azerbaycan'a saldırdığını belirten Prof. Dr. Cebi Behramov, yıllar boyunca süregelen Ermeni soykırımını anlattı: "Azerbaycan türkleri öz toprağı Karabağ'dan kovulmuştur. Biz Karabağ'dan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Ermeniler Karabağ'ı Rusya Federasyonu'nun tahriki ile işgal etmiştir. Bizim yanımızda da iki devlet bir millet dediğimiz Türkiye Cumhuriyeti var. Bu saldırılardan korkmuyoruz." 'Ermenilere destek olmak şerefsizliktir' "Ermenilere destek vermek bir suçtur. Onları müdafaa etmek insanlık cinayetidir. İhanetkarın yanında olmak şerefsizliktir. Dünyaya buradan 'insanların yanında olun. Türkiye gibi insanlığa medeniyet getiren devletlerin yanında olun' diyerek seslenmek istiyorum."
Ermenistan askerlerinin Tovuz bölgesindeki saldırılarını yeniakit.com.tr'ye değerlendiren Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cebi Behramov, "Soykırımcı Ermenistan'ı müdafaa etmek bir insanlık cinayetidir." dedi.

İlk olarak 12 Temmuz'da başlayan Ermeni saldırılarının neticesinde 12 Azerbaycan askerinin şehit olduğuna dikkat çeken Prof. Behramov, "Ordumuz, Ermeni provokasyonuna cesurca cevap vererek Ermenileri geri püskürtmeyi başarmıştır." dedi.

 

Ermenistan'ın tarih boyunca Azerbaycan'a saldırdığını belirten Prof. Dr. Cebi Behramov, yıllar boyunca süregelen Ermeni soykırımını anlattı:

"Azerbaycan türkleri öz toprağı Karabağ'dan kovulmuştur. Biz Karabağ'dan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Ermeniler Karabağ'ı Rusya Federasyonu'nun tahriki ile işgal etmiştir. Bizim yanımızda da iki devlet bir millet dediğimiz Türkiye Cumhuriyeti var. Bu saldırılardan korkmuyoruz."

'Ermenilere destek olmak şerefsizliktir'
"Ermenilere destek vermek bir suçtur. Onları müdafaa etmek insanlık cinayetidir. İhanetkarın yanında olmak şerefsizliktir. Dünyaya buradan 'insanların yanında olun. Türkiye gibi insanlığa medeniyet getiren devletlerin yanında olun' diyerek seslenmek istiyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.