Polonya, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı aldı

GÜNDEM 26.07.2020 - 12:30, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2223+ kez okundu.
 

Polonya, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı aldı

arşova yönetimi, sözleşmenin ideolojik unsurları içerdiğini belirtti. Karara tepki gösterenler, protesto düzenledi.

Polonya'da hükümet, İstanbul Sözleşmesi'nden çekileceğini açıkladı. Ülkenin Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, çekilme sürecini Pazartesi günü resmen başlatacaklarını duyurdu. Düzenlediği basın toplantısında, sözleşmenin ebeveyn haklarını ihlal ettiğini belirten Ziobro, çocuklara cinsiyet eğitimini zorunlu hale getiren maddelerin tepkilere yol açtığını kaydetti. Hükümetin, kararını duyurmasının ardından başkent Varşova'da sözleşmeyi savunanlar gösteri düzenledi.   "AMAÇ AİLE İÇİ ŞİDDETİ YASALLAŞTIRMAK" Gösterinin organizatörlerinden Marta Lempart, "Amaç aile içi şiddeti yasal hale getirmek." dedi. AFP'nin görüntülediği gösteride, "Kadınlara karşı değil virüse karşı savaş" şeklinde sloganlar atıldı. Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzalandığı için 'İstanbul Sözleşmesi' olarak biliniyor. "KOMÜNİZMDEN DAHA YIKICI" Polonyalı bakan, sözleşmenin zararlı olduğunu değerlendirdikleri ideolojik unsurlar içerdiğini ifade etti. Kürtaj karşıtı görüşleriyle bilinen iktidardaki muhafazakar Hukuk ve Adalet Partisi'nden (PiS) Cumhurbaşkanı seçilen Andrej Duda, seçim kampanyası sırasında LGBT haklarını "komünizmden daha yıkıcı bir ideoloji" şeklinde nitelemişti.   EŞCİNSELLERİN EVLAT EDİNMESİ YASAKLANIYOR Cumhurbaşkanı Duda, geçtiğimiz haftalarda eşcinsellerin evlat edinmesini yasaklayan bir tasarıyı imzalayarak, parlamentoya sundu. Duda, eşcinsellerin evlat edinmeleri konusunun daha net bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini savunuyor.
arşova yönetimi, sözleşmenin ideolojik unsurları içerdiğini belirtti. Karara tepki gösterenler, protesto düzenledi.

Polonya'da hükümet, İstanbul Sözleşmesi'nden çekileceğini açıkladı.

Ülkenin Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, çekilme sürecini Pazartesi günü resmen başlatacaklarını duyurdu.

Düzenlediği basın toplantısında, sözleşmenin ebeveyn haklarını ihlal ettiğini belirten Ziobro, çocuklara cinsiyet eğitimini zorunlu hale getiren maddelerin tepkilere yol açtığını kaydetti.

Hükümetin, kararını duyurmasının ardından başkent Varşova'da sözleşmeyi savunanlar gösteri düzenledi.

 

"AMAÇ AİLE İÇİ ŞİDDETİ YASALLAŞTIRMAK"
Gösterinin organizatörlerinden Marta Lempart, "Amaç aile içi şiddeti yasal hale getirmek." dedi. AFP'nin görüntülediği gösteride, "Kadınlara karşı değil virüse karşı savaş" şeklinde sloganlar atıldı.

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzalandığı için 'İstanbul Sözleşmesi' olarak biliniyor.


"KOMÜNİZMDEN DAHA YIKICI"
Polonyalı bakan, sözleşmenin zararlı olduğunu değerlendirdikleri ideolojik unsurlar içerdiğini ifade etti.

Kürtaj karşıtı görüşleriyle bilinen iktidardaki muhafazakar Hukuk ve Adalet Partisi'nden (PiS) Cumhurbaşkanı seçilen Andrej Duda, seçim kampanyası sırasında LGBT haklarını "komünizmden daha yıkıcı bir ideoloji" şeklinde nitelemişti.

 

EŞCİNSELLERİN EVLAT EDİNMESİ YASAKLANIYOR
Cumhurbaşkanı Duda, geçtiğimiz haftalarda eşcinsellerin evlat edinmesini yasaklayan bir tasarıyı imzalayarak, parlamentoya sundu.

Duda, eşcinsellerin evlat edinmeleri konusunun daha net bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini savunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.