PKK'yı Devlet eliyle besliyoruz: Teröriste AYM'den 50 Bin Tazminat

19.06.2020 - 13:54, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2363+ kez okundu.
 

PKK'yı Devlet eliyle besliyoruz: Teröriste AYM'den 50 Bin Tazminat

Anayasa Mahkemesi, terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bireysel başvurusunu karara bağladı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bireysel başvurusunu karara bağladı. Habertürk'ün haberine göre; Yüksek Mahkeme, 'tutukluluğunun makul süreyi aşması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği' yönünde karar verdi. Mahkeme, tepki çeken bir karara daha imza atarak Demirtaş’a bu gerekçe ile 50 bin TL tazminat ödenmesini de kararlaştırdı. Kararın bir örneği Demirtaş’ın tutuklu yargılandığı Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Ayrıca mahkeme, CHP'li Milletvekili Eren Erdem için de 'hak ihlali olduğuna' hükmederek, 30 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti.
Anayasa Mahkemesi, terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bireysel başvurusunu karara bağladı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bireysel başvurusunu karara bağladı.

Habertürk'ün haberine göre; Yüksek Mahkeme, 'tutukluluğunun makul süreyi aşması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği' yönünde karar verdi.

Mahkeme, tepki çeken bir karara daha imza atarak Demirtaş’a bu gerekçe ile 50 bin TL tazminat ödenmesini de kararlaştırdı.

Kararın bir örneği Demirtaş’ın tutuklu yargılandığı Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Ayrıca mahkeme, CHP'li Milletvekili Eren Erdem için de 'hak ihlali olduğuna' hükmederek, 30 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.