PKK kendi teröristini infaz etti

14.09.2020 - 10:35, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2072+ kez okundu.
 

PKK kendi teröristini infaz etti

Terör örgütü PKK'nın, 12 yıl önce 16 yaşındayken kaçırıp dağa götürdüğü Rojbin Varlı'nın kaçmak isteyince yakalanıp infaz edildiği teröristlerin telsiz konuşmalarıyla ortaya çıktı.

Rojbin Varlı, Mayıs 2008'de, henüz 16 yaşındayken, PKK'lı teröristler tarafından kandırıldıktan sonra kaçırılarak Kandil'deki örgüt kamplarına götürüldü. Eline silah verilen Rojbin "Zelal Sidem" kod adıyla zorla terörist yapıldı.   Dağdaki ağır şartlara daha fazla dayanamayınca, Temmuz ayında silahını da bırakıp ailesine dönmek için kaçtı. Ancak teröristler tarafından yakalanarak infaz edildi. PKK ise 17 Ağustos'ta örgütün yayın organlarında, Rojbin'in 23 Temmuz'da Haftanin'de son mermisine kadar Türk askerleriyle çatışarak öldüğünü duyurdu.   5 gün önce sınır hattında 2 terörist arasında geçen telsiz konuşmasında "Senin hemşehrin heval vardı ya. Zelal Sidem hatırladın mı? Silahını bırakıp sınıra doğru TC'ye kaçarken yakalamışlar. Sonrada cezasını orada vermişler" ifadeleri yer aldı.
Terör örgütü PKK'nın, 12 yıl önce 16 yaşındayken kaçırıp dağa götürdüğü Rojbin Varlı'nın kaçmak isteyince yakalanıp infaz edildiği teröristlerin telsiz konuşmalarıyla ortaya çıktı.

Rojbin Varlı, Mayıs 2008'de, henüz 16 yaşındayken, PKK'lı teröristler tarafından kandırıldıktan sonra kaçırılarak Kandil'deki örgüt kamplarına götürüldü. Eline silah verilen Rojbin "Zelal Sidem" kod adıyla zorla terörist yapıldı.

 

Dağdaki ağır şartlara daha fazla dayanamayınca, Temmuz ayında silahını da bırakıp ailesine dönmek için kaçtı. Ancak teröristler tarafından yakalanarak infaz edildi. PKK ise 17 Ağustos'ta örgütün yayın organlarında, Rojbin'in 23 Temmuz'da Haftanin'de son mermisine kadar Türk askerleriyle çatışarak öldüğünü duyurdu.

 

5 gün önce sınır hattında 2 terörist arasında geçen telsiz konuşmasında "Senin hemşehrin heval vardı ya. Zelal Sidem hatırladın mı? Silahını bırakıp sınıra doğru TC'ye kaçarken yakalamışlar. Sonrada cezasını orada vermişler" ifadeleri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.