Ordudan umudunu kesince, milletin başına şeytandan bela istedi

05.01.2021 - 10:31, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1280+ kez okundu.
 

Ordudan umudunu kesince, milletin başına şeytandan bela istedi

Millet ve mukaddesat düşmanı Sözcü’nün yavrusu Korkusuz gazetesinin yazarı Can Ataklı, sosyal medya hesabından darbenin senaryosunu yazdı. Başkan Erdoğan’ın hangi şartlarda “devrilebileceğini” yazan Ataklı, büyük bir afet, yangın, deprem ya da büyük bir askeri yenilginin olması gerektiğini söyledi.

27 Mayıs darbesini gerçekleştirmek için ABD’nin “yetiştirdiği’ 16 subay” arasında gösterilen cuntacı general Mucip Ataklı’nın yeğeni Can Ataklı, şimdi de Erdoğan nefretiyle gündemde. Son olarak koronavirüs tedbirleri kapsamında EBA TV’de “uzaktan öğretim” dersi veren “başörtülü” öğretmeni hedef tahtasına oturtan Ataklı, sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım daha yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hangi şartlarda devrilebileceğini anlattı. Büyük afetler lazımmış Darbe ihtimalinin zayıfladığından büyük bir üzüntüyle bahseden Ataklı, ‘Gezi’ benzeri sokak kalkışmasını işaret ederek, şu galiz ifadeleri kullandı: “Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Hem bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok. Bana göre darbe yapmak çok zor. Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım. Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket… Çok büyük sel, çok büyük yangınlar… Hani Avustralya’yı yakan yangın vardı ya o kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak sel felaketi gibi… Ama en korkutucu olan Türkiye’nin bir askeri başarısızlık elde etmesi.” Başörtüsüne de kin kusmuştu Ataklı daha öncede “başörtüsü” karşıtlığıyla gündem olmuştu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında başlayan “uzaktan öğretim” derslerindeki öğretmenin başörtülü olarak ders vermesini hazmedemeyen Ataklı, “Milyonlarca öğrenciye türbanlı öğretmeni rol model olarak vermek çok yanlış. Bana bunu özgürlük diye anlatamazsınız” diyerek, Tele1 ekranlarından başörtüsüne kinini kusmuştu.
Millet ve mukaddesat düşmanı Sözcü’nün yavrusu Korkusuz gazetesinin yazarı Can Ataklı, sosyal medya hesabından darbenin senaryosunu yazdı. Başkan Erdoğan’ın hangi şartlarda “devrilebileceğini” yazan Ataklı, büyük bir afet, yangın, deprem ya da büyük bir askeri yenilginin olması gerektiğini söyledi.

27 Mayıs darbesini gerçekleştirmek için ABD’nin “yetiştirdiği’ 16 subay” arasında gösterilen cuntacı general Mucip Ataklı’nın yeğeni Can Ataklı, şimdi de Erdoğan nefretiyle gündemde. Son olarak koronavirüs tedbirleri kapsamında EBA TV’de “uzaktan öğretim” dersi veren “başörtülü” öğretmeni hedef tahtasına oturtan Ataklı, sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım daha yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hangi şartlarda devrilebileceğini anlattı.

Büyük afetler lazımmış
Darbe ihtimalinin zayıfladığından büyük bir üzüntüyle bahseden Ataklı, ‘Gezi’ benzeri sokak kalkışmasını işaret ederek, şu galiz ifadeleri kullandı: “Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Hem bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok. Bana göre darbe yapmak çok zor. Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım. Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket… Çok büyük sel, çok büyük yangınlar… Hani Avustralya’yı yakan yangın vardı ya o kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak sel felaketi gibi… Ama en korkutucu olan Türkiye’nin bir askeri başarısızlık elde etmesi.”

Başörtüsüne de kin kusmuştu
Ataklı daha öncede “başörtüsü” karşıtlığıyla gündem olmuştu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında başlayan “uzaktan öğretim” derslerindeki öğretmenin başörtülü olarak ders vermesini hazmedemeyen Ataklı, “Milyonlarca öğrenciye türbanlı öğretmeni rol model olarak vermek çok yanlış. Bana bunu özgürlük diye anlatamazsınız” diyerek, Tele1 ekranlarından başörtüsüne kinini kusmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.