Öksüz, yetimin hakkını tapu devri yapmak suretiyle yiyor.

30.06.2020 - 10:55, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1570+ kez okundu.
 

Öksüz, yetimin hakkını tapu devri yapmak suretiyle yiyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izninin kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi'nin, faaliyeti sonlandırıldı... Uzun süredir tartışmalara neden olan Şehir Üniversitesi'nin, faaliyet izninin durdurulması ve idaresi, garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi'ne devredilmesi üzerine Yüksek Öğretim Kurumu'ndan (YÖK) açıklama gelmişti.   FAALİYET İZNİ RESMEN KALDIRILDI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan Karar’a göre, kurucu vakfına kayyım atanan ve garantör üniversitesi tarafından yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edilen ve bu durumu da Yükseköğretim Kurulunca onaylanan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin, faaliyet izni kaldırıldı.     "TAPUYU ÜNİVERSİTEYE GEÇİRDİ" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehir Üniversitesi hakkında Ahmet  Davutoğlu'nu sert bir şekilde eleştirmişti. Erdoğan, Şehir Üniversitesi üzerinden Davutoğlu'nun usulsüzlük yaptığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı: "Şehir Üniversitesi'nin bir siyasi ayağında bizim, bir siyasi ayağında da malum zatın olduğunu söylüyorlar. Oranın tahsisini yapan benim. Malum zat Başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi'ne mülkiyet devrine dönüştürdü. Türkiye'de hiçbir üniversiteye mülkiyet devri, tapu devri olmamıştır. Öksüz, yetimin hakkını tapu devri yapmak suretiyle yiyor. "YANINDA BABACAN VAR" Peki bu nasıl doğruluk? Yanında kim var? Sayın Babacan var, Mehmet Şimşek var, Feridun Bilgin var. Hani bunlar dürüsttü. Dürüstlüğü bunlar kimseye bırakmıyordu. Kimin ne olduğunu yaptıklarıyla öğrenin.   "BUNLAR HALKBANK'I DOLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR" Bunlar Halkbank'ı da dolandırmaya çalışıyor. Kredi talebinde bulunuyorlar. Halkbank ciddi bir kredi veriyor. Ödeme planında bunlar ödemeleri yapmıyorlar. Halkbank bu defa kendilerini sürekli uyarıyor. Şu anda Halkbank'a olan borçları 417 milyon noktasında. Şimdi yapılandıralım diyorlar; nasıl yapılandıracaksın? Spor kulüplerinin borçlarını yapılandırılıyor da Şehir Üniversitesi'ninki nasıl yapılandırılmıyor? Sen Halkbank'a teminat bile vermedin."
İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izninin kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi'nin, faaliyeti sonlandırıldı...

Uzun süredir tartışmalara neden olan Şehir Üniversitesi'nin, faaliyet izninin durdurulması ve idaresi, garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi'ne devredilmesi üzerine Yüksek Öğretim Kurumu'ndan (YÖK) açıklama gelmişti.

 

FAALİYET İZNİ RESMEN KALDIRILDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan Karar’a göre, kurucu vakfına kayyım atanan ve garantör üniversitesi tarafından yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edilen ve bu durumu da Yükseköğretim Kurulunca onaylanan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin, faaliyet izni kaldırıldı.

 

 

"TAPUYU ÜNİVERSİTEYE GEÇİRDİ"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehir Üniversitesi hakkında Ahmet  Davutoğlu'nu sert bir şekilde eleştirmişti.

Erdoğan, Şehir Üniversitesi üzerinden Davutoğlu'nun usulsüzlük yaptığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şehir Üniversitesi'nin bir siyasi ayağında bizim, bir siyasi ayağında da malum zatın olduğunu söylüyorlar. Oranın tahsisini yapan benim. Malum zat Başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi'ne mülkiyet devrine dönüştürdü. Türkiye'de hiçbir üniversiteye mülkiyet devri, tapu devri olmamıştır. Öksüz, yetimin hakkını tapu devri yapmak suretiyle yiyor.


"YANINDA BABACAN VAR"
Peki bu nasıl doğruluk? Yanında kim var? Sayın Babacan var, Mehmet Şimşek var, Feridun Bilgin var. Hani bunlar dürüsttü. Dürüstlüğü bunlar kimseye bırakmıyordu. Kimin ne olduğunu yaptıklarıyla öğrenin.

 

"BUNLAR HALKBANK'I DOLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR"
Bunlar Halkbank'ı da dolandırmaya çalışıyor. Kredi talebinde bulunuyorlar. Halkbank ciddi bir kredi veriyor. Ödeme planında bunlar ödemeleri yapmıyorlar. Halkbank bu defa kendilerini sürekli uyarıyor. Şu anda Halkbank'a olan borçları 417 milyon noktasında. Şimdi yapılandıralım diyorlar; nasıl yapılandıracaksın? Spor kulüplerinin borçlarını yapılandırılıyor da Şehir Üniversitesi'ninki nasıl yapılandırılmıyor? Sen Halkbank'a teminat bile vermedin."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.