Muhammed bin Selman'ı dünyaya rezil etti.

GÜNDEM 24.06.2020 - 11:13, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2266+ kez okundu.
 

Muhammed bin Selman'ı dünyaya rezil etti.

Kansız darbeden sonra önüne gelen herkesi yok eden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, bir kişiyi elinden kaçırdı. Söz konusu isimde herkesin ve her şeyin dosyası vardı. Selman, kaçırdığı kişinin çocukları ve kardeşini rehin aldı, baskıyı artırıyor. Ancak ABD, kritik isimde iletişime geçtiğini belirtiyor.

BBC duyurduktan bir ay sonra, bu kez uluslararası haber ajansı Reuters Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın yalnızca bir kişinin firar etmesini engelleyemediğini bildiriyor. O isim; üst düzey istihbaratçı Saad el Cabri.     Reuters, kısaca MBS olarak bilinen Veliaht Prens'in üç yıl önce Kanada'ya kaçan Cabri'nin ailesinin üzerindeki baskıyı artırdırdığını duyurdu. İstihbaratçının oğullarını gözaltına alıp rehin tutan, erkek kardeşini de yakalayan Veliaht Prens'in Cabri'den korkmasının nedeni ise, elindeki belgeler.     ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ve diğer Batılı istihbarat örgütleriyle Suudi gizli servisini yıllarca koordine eden Cabri, herkesin ve her şeyin dosyasına sahipti. Reuters'a bilgi veren dört kaynak, Veliaht Prens'in Cabri'nin çok hassas bilgilere erişimi olması nedeniyle yakınlarını rehin tuttuğunu söylüyor.     Söz konusu kaynaklardan biri, ünlü istihbaratçının ulusal güvenlik sırlarının yanı sıra Kral Selman ve oğlu Veliaht Prens MBS'nin finansal anlaşmalarına da erişebiliyordu.     On yıllar boyunca çok kritik bir rol oynayan Cabri, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'la taht değişikliğinin ardından iyi ilişkilere sahipti. Ancak kısa süre sonra MBS istihbaratçıyı Müslüman Kardeşler üyesi olmakla suçladı, dört ay sonra ise Cabri'yi kovdu.     Şu anda babasıyla birlikte Kanada'da yaşayan oğul Halid el Cabri, ünlü istihbaratçının kovulma haberini televizyondan öğrendiğini söylüyor. Reuters'a konuşan Halid el Cabri, 2017'de Kanada'ya kaçmalarından bu yana Veliaht Prens MBS'nin defalarca babasına tuzak kurduğunu da ekliyor. Halid'e göre iki kardeş, babasının Suudi Arabistan'a dönmesi için pazarlık kozu olarak gözaltında tutuluyor. Babası ise Suudi Arabistan'a döner dönmez gözaltına alınacağından ve cezaevine gönderileceğinden emin: "Babam hakkında istedikleri yalanı uydurabilirler ama o masum."     Uluslararası arenada Selman'ın, Cabri'nin ailesini alıkoyması için, "acizliğini ortaya koydu" yorumları yapıldı. Bin Selman- Saad el Cabri arasındaki son gelişmeler, veliaht prens kast edilerek "rezil oldu" şeklinde duyuruldu.
Kansız darbeden sonra önüne gelen herkesi yok eden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, bir kişiyi elinden kaçırdı. Söz konusu isimde herkesin ve her şeyin dosyası vardı. Selman, kaçırdığı kişinin çocukları ve kardeşini rehin aldı, baskıyı artırıyor. Ancak ABD, kritik isimde iletişime geçtiğini belirtiyor.

BBC duyurduktan bir ay sonra, bu kez uluslararası haber ajansı Reuters Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın yalnızca bir kişinin firar etmesini engelleyemediğini bildiriyor. O isim; üst düzey istihbaratçı Saad el Cabri.

   
Reuters, kısaca MBS olarak bilinen Veliaht Prens'in üç yıl önce Kanada'ya kaçan Cabri'nin ailesinin üzerindeki baskıyı artırdırdığını duyurdu. İstihbaratçının oğullarını gözaltına alıp rehin tutan, erkek kardeşini de yakalayan Veliaht Prens'in Cabri'den korkmasının nedeni ise, elindeki belgeler.

   
ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ve diğer Batılı istihbarat örgütleriyle Suudi gizli servisini yıllarca koordine eden Cabri, herkesin ve her şeyin dosyasına sahipti. Reuters'a bilgi veren dört kaynak, Veliaht Prens'in Cabri'nin çok hassas bilgilere erişimi olması nedeniyle yakınlarını rehin tuttuğunu söylüyor.

   
Söz konusu kaynaklardan biri, ünlü istihbaratçının ulusal güvenlik sırlarının yanı sıra Kral Selman ve oğlu Veliaht Prens MBS'nin finansal anlaşmalarına da erişebiliyordu.

   
On yıllar boyunca çok kritik bir rol oynayan Cabri, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'la taht değişikliğinin ardından iyi ilişkilere sahipti. Ancak kısa süre sonra MBS istihbaratçıyı Müslüman Kardeşler üyesi olmakla suçladı, dört ay sonra ise Cabri'yi kovdu.

   
Şu anda babasıyla birlikte Kanada'da yaşayan oğul Halid el Cabri, ünlü istihbaratçının kovulma haberini televizyondan öğrendiğini söylüyor. Reuters'a konuşan Halid el Cabri, 2017'de Kanada'ya kaçmalarından bu yana Veliaht Prens MBS'nin defalarca babasına tuzak kurduğunu da ekliyor. Halid'e göre iki kardeş, babasının Suudi Arabistan'a dönmesi için pazarlık kozu olarak gözaltında tutuluyor. Babası ise Suudi Arabistan'a döner dönmez gözaltına alınacağından ve cezaevine gönderileceğinden emin: "Babam hakkında istedikleri yalanı uydurabilirler ama o masum."

   
Uluslararası arenada Selman'ın, Cabri'nin ailesini alıkoyması için, "acizliğini ortaya koydu" yorumları yapıldı. Bin Selman- Saad el Cabri arasındaki son gelişmeler, veliaht prens kast edilerek "rezil oldu" şeklinde duyuruldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.