Mr Soyer ve Ekrem bakın CHP'li belediye Başkanı Büyükerşen'in Eskişehir'i bu..

GÜNDEM 25.06.2020 - 16:35, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2182+ kez okundu.
 

Mr Soyer ve Ekrem bakın CHP'li belediye Başkanı Büyükerşen'in Eskişehir'i bu..

Eskişehir'de, corona virüs tedbirleri kapsamında Porsuk Çayı'nda ara verilen gondol ve bot seferleri, normalleşme süreciyle birlikte yeniden yapılmaya başlandı. Benzer manzarasıyla 'Türkiye'nin Venedik'i' olarak anılan çayda yolcu kapasitesinin yarıya indirildiği gondol ve botlar, her turun ardından dezenfekte ediliyor.

Eskişehir'de kent merkezinden geçen Porsuk Çayı'ndaki bot ve gondol turları, coronavirüs tedbirleri kapsamında verilen aranın ardından yeniden yapılmaya başlandı. ESKİŞEHİR'DE GEZİLECEK EN GÜZEL 10 YER Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Köprübaşı İskelesi'nden hareket eden 'Nasrettin Hoca', 'Edebali' ve 'Malhatun' isimli bot ile gondollar, her turun ardından dezenfekte ediliyor. GONDOL VE TEKNE TURU FİYATI NE KADAR? Tekne turu biletleri, kişi başı 9 lira, 4 kişilik gondol turu biletleri ise 45 liradan satılıyor. "BÜTÜN ÖNLEMLERİ ALDIK" Tekne ve gondol turları için gereken bütün önlemleri aldıklarını belirten bot kaptanı Batun Argın, "Yaklaşık 10 yıldır bu işi yapıyorum. Kötü bir süreçten çıktık. Maalesef 3,5 aydır kapalıydık. Şu anda o dönemi atlattık ve normal sürece girdik. Bizi ziyarete gelecek misafirlerimize şu mesajı vermek istiyoruz.  Burada bütün önlemlerimizi aldık. El dezenfektanı, turların ardından dezenfektanı olsun. Gönül rahatlığıyla gelebilirler. Maskemizi takıp, sosyal mesafe ve kişisel hijyenimizi yaptıktan sonra hiçbir şey olmaz. Herkesi bekliyoruz. Kapasiteyi yarı yarıya düşürdük. Şu anda 2 bot ve 2 gondolomuz çalışıyor. Yoğunluğa göre bu sayı artabilir" dedi. "GONDOL TURU ÇOK İYİ GELDİ" Kızıyla birlikte bot turuna katılan Tolga Duran, corona virüs nedeniyle uzun süredir evden çıkamadıklarını belirterek, "Uzun bir aradan sonra özledik ve tekne turu yapmaya geldik. Corona virüsten dolayı çıkamıyorduk. Fırsat bulunca Eskişehirin imkanlarını kullanıyoruz. Herkesi Eskişehir'e bekleriz" diye konuştu. Kırıkkale'den Eskişehir'e gezmek için gelen Adem Şirin de tavsiye üzerine tura çıktıklarını dile getirerek, “Eskişehir'in neresinin güzel olduğunu sorduk. Burayı tavsiye ettiler. Gondolla bir tur attık, çok güzeldi" dedi. Ailesiyle İzmir'den gelen Sevda Işık da Eskişehir’i çok sevdiklerini ve tura çıkmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Kızım Eskişehir'de okuyor. Onun vesilesiyle gelip, geziyoruz. Eskişehir'i çok seviyoruz. Gondol turu bize çok iyi geldi. Uzun süredir kapalıymış ama biz de ve kapalıydık” diye konuştu. 200 BİN KİŞİYİ AĞIRLIYORDU Corona virüs salgını öncesi Porsuk Çayı’nda gondol ve bot seferlerinde, yoğunluğu yaz sezonunda olmak üzere yılda yaklaşık 200 bin kişi ağırlanıyordu. Normalleşme süreciyle birlikte yeniden başlayan seferler, kente ziyarete gelenlerin yeniden ilgisini çekmeye başladı.
Eskişehir'de, corona virüs tedbirleri kapsamında Porsuk Çayı'nda ara verilen gondol ve bot seferleri, normalleşme süreciyle birlikte yeniden yapılmaya başlandı. Benzer manzarasıyla 'Türkiye'nin Venedik'i' olarak anılan çayda yolcu kapasitesinin yarıya indirildiği gondol ve botlar, her turun ardından dezenfekte ediliyor.

Eskişehir'de kent merkezinden geçen Porsuk Çayı'ndaki bot ve gondol turları, coronavirüs tedbirleri kapsamında verilen aranın ardından yeniden yapılmaya başlandı.

ESKİŞEHİR'DE GEZİLECEK EN GÜZEL 10 YER


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Köprübaşı İskelesi'nden hareket eden 'Nasrettin Hoca', 'Edebali' ve 'Malhatun' isimli bot ile gondollar, her turun ardından dezenfekte ediliyor.


GONDOL VE TEKNE TURU FİYATI NE KADAR?
Tekne turu biletleri, kişi başı 9 lira, 4 kişilik gondol turu biletleri ise 45 liradan satılıyor.


"BÜTÜN ÖNLEMLERİ ALDIK"
Tekne ve gondol turları için gereken bütün önlemleri aldıklarını belirten bot kaptanı Batun Argın, "Yaklaşık 10 yıldır bu işi yapıyorum. Kötü bir süreçten çıktık. Maalesef 3,5 aydır kapalıydık. Şu anda o dönemi atlattık ve normal sürece girdik. Bizi ziyarete gelecek misafirlerimize şu mesajı vermek istiyoruz. 


Burada bütün önlemlerimizi aldık. El dezenfektanı, turların ardından dezenfektanı olsun. Gönül rahatlığıyla gelebilirler. Maskemizi takıp, sosyal mesafe ve kişisel hijyenimizi yaptıktan sonra hiçbir şey olmaz. Herkesi bekliyoruz. Kapasiteyi yarı yarıya düşürdük. Şu anda 2 bot ve 2 gondolomuz çalışıyor. Yoğunluğa göre bu sayı artabilir" dedi.


"GONDOL TURU ÇOK İYİ GELDİ"
Kızıyla birlikte bot turuna katılan Tolga Duran, corona virüs nedeniyle uzun süredir evden çıkamadıklarını belirterek, "Uzun bir aradan sonra özledik ve tekne turu yapmaya geldik. Corona virüsten dolayı çıkamıyorduk. Fırsat bulunca Eskişehirin imkanlarını kullanıyoruz. Herkesi Eskişehir'e bekleriz" diye konuştu.

Kırıkkale'den Eskişehir'e gezmek için gelen Adem Şirin de tavsiye üzerine tura çıktıklarını dile getirerek, “Eskişehir'in neresinin güzel olduğunu sorduk. Burayı tavsiye ettiler. Gondolla bir tur attık, çok güzeldi" dedi.

Ailesiyle İzmir'den gelen Sevda Işık da Eskişehir’i çok sevdiklerini ve tura çıkmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Kızım Eskişehir'de okuyor. Onun vesilesiyle gelip, geziyoruz. Eskişehir'i çok seviyoruz. Gondol turu bize çok iyi geldi. Uzun süredir kapalıymış ama biz de ve kapalıydık” diye konuştu.


200 BİN KİŞİYİ AĞIRLIYORDU
Corona virüs salgını öncesi Porsuk Çayı’nda gondol ve bot seferlerinde, yoğunluğu yaz sezonunda olmak üzere yılda yaklaşık 200 bin kişi ağırlanıyordu. Normalleşme süreciyle birlikte yeniden başlayan seferler, kente ziyarete gelenlerin yeniden ilgisini çekmeye başladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.