Motosikletli katil çeteye ceza yağdı

GÜNDEM 16.04.2021 - 10:44, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1558+ kez okundu.
 

Motosikletli katil çeteye ceza yağdı

Motosiklet grubu üyesi Fahrettin Öztürk, amcası Rifat Rıza Öztürk’ü öldürdü. Aynı motosiklet grubundaki arkadaşlarından cesetten kurtulmak için yardım aldı. Mahkeme, Fahrettin Öztürk ve Ferhat Yılmaz’a ağırlaştırılmış müebbet, diğer iki kişiye suç delillerini gizlemekten 4 yıl hapis cezası verdi.

İstanbul Kadıköy’de 27 Şubat 2019’da bir çöp konteynerinde iki kesik bacak bulundu. Cesedin elleri, başı ve gövdesi ise farklı yerlerden çıktı. Öldürülen kişi, traktör parçaları ithalat ve ihracatı yapan Rifat Rıza Öztürk’tü. Cinayetle ilgili Rifat Rıza Öztürk’ün yanında çalışan yeğeni Fahrettin Öztürk ile aynı motosiklet grubundaki arkadaşları Ferhat Yılmaz, Fatih Demir ve Turgut Kundakçı gözaltına alınarak tutuklandı. İddianameye göre, Fahrettin Öztürk amcasını öldürdükten sonra motosikletçi arkadaşlarından yardım istemiş, yanına ilk gelen Ferhat Yılmaz’la birlikte cesedi parçalara ayırmıştı. Daha sonra yanına gelen Fatih Demir ve Turgut Kundakçı ile beraber de ceset parçalarını İstanbul’un çeşitli yerlerindeki çöp konteynerlerine atmıştı. Ağırlaştırılmış müebbet Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, davayı dün karara bağladı. Mahkeme, Fahrettin Öztürk ve Ferhat Yılmaz’a tasarlayarak ve bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya yakalanmamak amacıyla öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 2 yıl hapis ile bin 500 lira para cezası verdi. Heyet cezada indirim yapmadı. Fatih Demir ve Turgut Kundakçı ise suç delillerini yok etme suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Adalet yerini buldu Öldürülen Rifat Rıza Öztürk’ün kızı Gamze Vasfiye Öztürk karar sonrası gazetecilere şunları söyledi: “26 ay boyunca adaletin yerini bulmasını bekledik. Babamı defnetmek için 10 gün parçalarının bulunmasını bekledik. Elleri olmadan gömüldü benim babam. Çok şükür adalet yerini buldu, acıları unutturmasa da içimiz artık rahat.” (Hürriyet)
Motosiklet grubu üyesi Fahrettin Öztürk, amcası Rifat Rıza Öztürk’ü öldürdü. Aynı motosiklet grubundaki arkadaşlarından cesetten kurtulmak için yardım aldı. Mahkeme, Fahrettin Öztürk ve Ferhat Yılmaz’a ağırlaştırılmış müebbet, diğer iki kişiye suç delillerini gizlemekten 4 yıl hapis cezası verdi.

İstanbul Kadıköy’de 27 Şubat 2019’da bir çöp konteynerinde iki kesik bacak bulundu. Cesedin elleri, başı ve gövdesi ise farklı yerlerden çıktı. Öldürülen kişi, traktör parçaları ithalat ve ihracatı yapan Rifat Rıza Öztürk’tü.

Cinayetle ilgili Rifat Rıza Öztürk’ün yanında çalışan yeğeni Fahrettin Öztürk ile aynı motosiklet grubundaki arkadaşları Ferhat Yılmaz, Fatih Demir ve Turgut Kundakçı gözaltına alınarak tutuklandı. İddianameye göre, Fahrettin Öztürk amcasını öldürdükten sonra motosikletçi arkadaşlarından yardım istemiş, yanına ilk gelen Ferhat Yılmaz’la birlikte cesedi parçalara ayırmıştı. Daha sonra yanına gelen Fatih Demir ve Turgut Kundakçı ile beraber de ceset parçalarını İstanbul’un çeşitli yerlerindeki çöp konteynerlerine atmıştı.

Ağırlaştırılmış müebbet
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, davayı dün karara bağladı. Mahkeme, Fahrettin Öztürk ve Ferhat Yılmaz’a tasarlayarak ve bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya yakalanmamak amacıyla öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 2 yıl hapis ile bin 500 lira para cezası verdi. Heyet cezada indirim yapmadı. Fatih Demir ve Turgut Kundakçı ise suç delillerini yok etme suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adalet yerini buldu
Öldürülen Rifat Rıza Öztürk’ün kızı Gamze Vasfiye Öztürk karar sonrası gazetecilere şunları söyledi: “26 ay boyunca adaletin yerini bulmasını bekledik. Babamı defnetmek için 10 gün parçalarının bulunmasını bekledik. Elleri olmadan gömüldü benim babam. Çok şükür adalet yerini buldu, acıları unutturmasa da içimiz artık rahat.” (Hürriyet)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.