Misilleme olarak Teröristlerin başkenti Erivan'ı vuralım

17.10.2020 - 10:40, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1586+ kez okundu.
 

Misilleme olarak Teröristlerin başkenti Erivan'ı vuralım

Ermenistan, Gence'de ve Mingaçevir'de sivilleri hedef alan iki ayrı füzeli saldırı düzenledi. Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi enkaz altında kaldı. Enkaz altında kalanları arama kurtarma çalışmaları sürüyor...

Ermenistan, Azerbaycan'ın ikinci büyük şehri Gence'ye ve Mingaçevir'e füze saldırısı düzenledi. Gence'de bir AVM'ye ve sivil halka yönelik iki füzeli saldırıda vatandaşlar enkaz altında kaldı. Saldırıda 12 kişi şehit oldu. Ermenistan'dan Gence ve Mingaçevir'e saldırı Ermenistan Gence'de ve Mingaçevir'de sivilleri hedef alan füzeli saldırı düzenledi. Enkaz altında kalanların olduğu öğrenildi. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralı enkaz altından kurtarılmaya çalışılıyor. Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişinin şehit olduğu 35 kişinin de yaralandığını belirtildi.   Hikmet Hacıyev'den açıklama Azerbaycan Cumhurbaşkanı yardımcısı Hikmet Hacıyev saldırısı sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Ateşkesin arkasına sığınan Ermenistan ordusu savaş suçu işlemeye devam ediyor. Gence ve Mingaçevir kentleri füze saldırılarına maruz kaldı. Ermenistan'a yeni füze sistemleri getirildi ve hemen Azerbaycan'da sivillere karşı kullanıldı. Gencede can kayıpları arasında sivillerde var. Azerbaycan'ın ikinci büyük kentinde masum siviller, Ermenistan'ın füze saldırısı altında. İnsani ateşkese yönelik vicdansız çağrıların Ermenistan’ın bu savaş suçlarını görmesi gerekir. İlk bilgilere göre 20'den fazla ev yıkıldı” ifadelerini kullandı.   Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, "İlk bilgilere göre saldırılarda 2'si çocuk 5 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı" ifadelerini kullandı. Ölü sayısı yükseldi Sabah saatlerine doğru ölü sayısının arttığı belirlendi. Yapılan son açıklamalara göre saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 12 oldu.   Türkiye'den saldırıya ilk tepkiler AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Can Azerbaycan'ın yanındayız. Ermenistan'ın katilce saldırılarını lanetliyoruz. Ermenistan bir haydut devlet olarak sivilleri öldürüyor. Acımasız katliamlar gerçekleştiriyor. Katiller ve destekçileri hukuku çiğniyor. Gence'ye yapılan saldırılar insanlık suçudur. Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak. Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur. İnsanlık ve hukuk adına Ermenistan mahkum edilmelidir." ifadelerini kullandı.   'Terör devleti olduğunu gösterdi' Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıklamasında ise "Ermenistan, terör devleti olduğunu bir kez daha göstermiş, sivillere saldırarak yine insanlık suçu işlemiştir. Bu alçaklığı lanetliyorum. Daima Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikteyiz. Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak” dedi.
Ermenistan, Gence'de ve Mingaçevir'de sivilleri hedef alan iki ayrı füzeli saldırı düzenledi. Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi enkaz altında kaldı. Enkaz altında kalanları arama kurtarma çalışmaları sürüyor...

Ermenistan, Azerbaycan'ın ikinci büyük şehri Gence'ye ve Mingaçevir'e füze saldırısı düzenledi. Gence'de bir AVM'ye ve sivil halka yönelik iki füzeli saldırıda vatandaşlar enkaz altında kaldı. Saldırıda 12 kişi şehit oldu.

Ermenistan'dan Gence ve Mingaçevir'e saldırı
Ermenistan Gence'de ve Mingaçevir'de sivilleri hedef alan füzeli saldırı düzenledi. Enkaz altında kalanların olduğu öğrenildi. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralı enkaz altından kurtarılmaya çalışılıyor. Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişinin şehit olduğu 35 kişinin de yaralandığını belirtildi.

 

Hikmet Hacıyev'den açıklama
Azerbaycan Cumhurbaşkanı yardımcısı Hikmet Hacıyev saldırısı sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Ateşkesin arkasına sığınan Ermenistan ordusu savaş suçu işlemeye devam ediyor. Gence ve Mingaçevir kentleri füze saldırılarına maruz kaldı. Ermenistan'a yeni füze sistemleri getirildi ve hemen Azerbaycan'da sivillere karşı kullanıldı. Gencede can kayıpları arasında sivillerde var. Azerbaycan'ın ikinci büyük kentinde masum siviller, Ermenistan'ın füze saldırısı altında. İnsani ateşkese yönelik vicdansız çağrıların Ermenistan’ın bu savaş suçlarını görmesi gerekir. İlk bilgilere göre 20'den fazla ev yıkıldı” ifadelerini kullandı.

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, "İlk bilgilere göre saldırılarda 2'si çocuk 5 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı" ifadelerini kullandı.

Ölü sayısı yükseldi
Sabah saatlerine doğru ölü sayısının arttığı belirlendi. Yapılan son açıklamalara göre saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 12 oldu.

 

Türkiye'den saldırıya ilk tepkiler
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Can Azerbaycan'ın yanındayız. Ermenistan'ın katilce saldırılarını lanetliyoruz. Ermenistan bir haydut devlet olarak sivilleri öldürüyor. Acımasız katliamlar gerçekleştiriyor. Katiller ve destekçileri hukuku çiğniyor. Gence'ye yapılan saldırılar insanlık suçudur. Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak. Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur. İnsanlık ve hukuk adına Ermenistan mahkum edilmelidir." ifadelerini kullandı.

 

'Terör devleti olduğunu gösterdi'
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıklamasında ise "Ermenistan, terör devleti olduğunu bir kez daha göstermiş, sivillere saldırarak yine insanlık suçu işlemiştir. Bu alçaklığı lanetliyorum. Daima Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikteyiz. Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.