Mezhepsel Hadis din tüccarı olan bu adam Peygamber'e iftira atıyor

23.01.2020 - 14:52, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1907+ kez okundu.
 

Mezhepsel Hadis din tüccarı olan bu adam Peygamber'e iftira atıyor

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, sosyal medyada gördüğü videoya ateş püskürdü. Hakan, "Bu adam Peygamber'e hunharca iftira atıyor." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Ahmet Hakan, sosyal medyada izlediği bir video üzerine, "Başında yeşil sarığı, kocaman sakalıyla şarlatanın teki, oturmuş altın varaklı bir koltuğa, Peygamberimizle ilgili bir hikâye anlatıyor. Peygamber'e hunharca iftira atıyor." ifadelerini kullandı.   Ahmet Hakan'ın köşesindeki ilgili kısım şu şekilde:   BU ADAM PEYGAMBER’E HUNHARCA İFTİRA ATIYOR   SOSYAL medyada izledim:   Başında yeşil sarığı, kocaman sakalıyla şarlatanın teki, oturmuş altın varaklı bir koltuğa, Peygamberimizle ilgili bir hikâye anlatıyor.   Anlattığı hikâye şöyle bir şey:   Güya bir sahabe Peygamberimize gelip “Geçinemiyorum Ya Resulallah” demiş.   Peygamberimiz de bunun üzerine “Kaç dirhem maaş alıyorsun?” diye sormuş. “5 dirhem” cevabını alınca da “Söyle yetkililere, senin maaşını 5 dirhemden 3 dirheme indirsinler” demiş. Bir süre sonra tekrar aynı sahabeye rastlayan Peygamberimiz, “Durumun şimdi nasıl” diye sormuş. Sahabe de “Şimdi çok iyi geçiniyorum” cevabını vermiş.   Şarlatan adam, bunu anlattıktan sonra da hükmünü veriyor:   “Geçinemiyorum diyenin maaşını indireceksin. Sünnet budur”.   Bütün hadis kitaplarını inceliyorsun, yok böyle bir anlatı.   Zayıf, kuvvetli her türlü hadise bakıyorsun, yok böyle bir şey.   Yani şarlatan adam uyduruyor, basbayağı yalan söylüyor.   Ve tabii Peygamber’e hunharca iftira atıyor.   Ve bu yaptığıyla geçinemeyen ve maaşının artmasını bekleyen ne kadar insan varsa...   Hepsini Peygamber’le karşı karşıya getiriyor.   Bu adama derhal dava açılmalı...   Dava konusu da şu olmalı:   “Aldıkları maaşla geçinemeyen insanları, dini değerlere karşı soğutmak”.
Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, sosyal medyada gördüğü videoya ateş püskürdü. Hakan, "Bu adam Peygamber'e hunharca iftira atıyor." ifadelerini kullandı.
Gazeteci Ahmet Hakan, sosyal medyada izlediği bir video üzerine, "Başında yeşil sarığı, kocaman sakalıyla şarlatanın teki, oturmuş altın varaklı bir koltuğa, Peygamberimizle ilgili bir hikâye anlatıyor. Peygamber'e hunharca iftira atıyor." ifadelerini kullandı.
 
Ahmet Hakan'ın köşesindeki ilgili kısım şu şekilde:
 
BU ADAM PEYGAMBER’E HUNHARCA İFTİRA ATIYOR
 
SOSYAL medyada izledim:
 
Başında yeşil sarığı, kocaman sakalıyla şarlatanın teki, oturmuş altın varaklı bir koltuğa, Peygamberimizle ilgili bir hikâye anlatıyor.
 
Anlattığı hikâye şöyle bir şey:
 
Güya bir sahabe Peygamberimize gelip “Geçinemiyorum Ya Resulallah” demiş.
 
Peygamberimiz de bunun üzerine “Kaç dirhem maaş alıyorsun?” diye sormuş. “5 dirhem” cevabını alınca da “Söyle yetkililere, senin maaşını 5 dirhemden 3 dirheme indirsinler” demiş. Bir süre sonra tekrar aynı sahabeye rastlayan Peygamberimiz, “Durumun şimdi nasıl” diye sormuş. Sahabe de “Şimdi çok iyi geçiniyorum” cevabını vermiş.
 
Şarlatan adam, bunu anlattıktan sonra da hükmünü veriyor:
 
“Geçinemiyorum diyenin maaşını indireceksin. Sünnet budur”.
 
Bütün hadis kitaplarını inceliyorsun, yok böyle bir anlatı.
 
Zayıf, kuvvetli her türlü hadise bakıyorsun, yok böyle bir şey.
 
Yani şarlatan adam uyduruyor, basbayağı yalan söylüyor.
 
Ve tabii Peygamber’e hunharca iftira atıyor.
 
Ve bu yaptığıyla geçinemeyen ve maaşının artmasını bekleyen ne kadar insan varsa...
 
Hepsini Peygamber’le karşı karşıya getiriyor.
 
Bu adama derhal dava açılmalı...
 
Dava konusu da şu olmalı:
 
“Aldıkları maaşla geçinemeyen insanları, dini değerlere karşı soğutmak”.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.