Metrobüste cinsel saldırı davası. Karar verildi!

19.11.2020 - 19:09, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 805+ kez okundu.
 

Metrobüste cinsel saldırı davası. Karar verildi!

İstanbul Avcılar'da metrobüste N.C. adlı kadına sarkıntılık yaparak, cinsel saldırıda bulunduğu ve hakaret ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan F.Ö'ye 6 yıl hapis cezası verildi.

Sanık F. Ö. ile ilgili davaya bugün Küçükçekmece 20’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Savcı, Adli Tıp Kurumu (ATK) Biyoloji İhtisas Dairesi raporunda sanıktan elde edilen iç çamaşırı ve pantolonunda sperm örneklerinin görüldüğü ve DNA profiliyle uyumlu olduğunun belirtildiğini ifade ederek, sanığın N.C'ye ‘cinsel saldırı’ suçundan 2-5 yıl hapis ile cezalandırılmasını, hakaret suçundan ise beraatini istedi. Mahkeme heyeti verdiği kararda, hakaret suçunun işlenmediğini ancak, sanığın cinsel saldırı suçunun sabit olduğunu bildirerek, 6 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkemenin kararı verirken hiçbir indirim yapılmadığını bildirdi.   5 BiN 700 LİRA YARGILAMA GİDERİNİ DE ÖDEYECEK Mahkeme, mağdurun avukatı için 3 bin 400 liralık vekalet ücreti ile adli tıp ve bilirkişi raporlarının da yer aldığı yaklaşık 5 bin 730 liralık yargılama giderinin de sanıktan tahsil edilmesine karar verdi. Kararın açıklanmasından sonra bir grup kadın Küçükçekmece Adliyesi önünde "Erkek adalet değil, gerçek adalet" diye slogan atarak pankart açtı. N.C. yaptığı açıklamada bu davada kendisini yalnız hmediğini, bundan sonra benzer cinsel saldırıya maruz kalan kadınların yanında olacağını söyledi.        CEZA YETERSİZ GÖRÜLÜYOR Avukat Gökhan Soysal da kararın en üst tavandan verildiğini ancak, suçun metrobüs gibi toplu taşıma aracında işlendiği için yetersiz olduğunu, bu nedenle İstinaf Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi. Soysal, şu anda bile mağdurların toplu taşıma araçlarında cinsel saldırı ile karşı karşıya kalabildiğini bu nedenle cezaların caydırıcı olması gerektiğini ekledi. Sanığın tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak karar kesinleşinceye kadar tutuklanmasına gerek olmadığı ifade edildi.       SAVCI 9 YIL 6 AYA KADAR HAPİS İSTEMİŞTİ İddianamede Cevizlibağ'dan Avcılar yönüne doğru giden metrobüste şüpheli F.Ö.'nün, müşteki N.C.'nin yanına giderek "Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı"da bulunduğu ve "hakaret" ettiği iddia ediliyordu. Savcı F.Ö.'nün 3 yıl 3 aydan 9 yıl 6 aya kadar hapsi istemişti. Şüpheli ilk ifadesinde "Suçlamayı kabul etmiyorum. Müşteki bana bağırdı. Araç içerisindeki kalabalığın üstüme gelmesinden korktuğum için altıma idrarımı kaçırdım. Pantolonum da bu nedenle ıslaklık oldu" demişti.
İstanbul Avcılar'da metrobüste N.C. adlı kadına sarkıntılık yaparak, cinsel saldırıda bulunduğu ve hakaret ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan F.Ö'ye 6 yıl hapis cezası verildi.

Sanık F. Ö. ile ilgili davaya bugün Küçükçekmece 20’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Savcı, Adli Tıp Kurumu (ATK) Biyoloji İhtisas Dairesi raporunda sanıktan elde edilen iç çamaşırı ve pantolonunda sperm örneklerinin görüldüğü ve DNA profiliyle uyumlu olduğunun belirtildiğini ifade ederek, sanığın N.C'ye ‘cinsel saldırı’ suçundan 2-5 yıl hapis ile cezalandırılmasını, hakaret suçundan ise beraatini istedi.

Mahkeme heyeti verdiği kararda, hakaret suçunun işlenmediğini ancak, sanığın cinsel saldırı suçunun sabit olduğunu bildirerek, 6 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkemenin kararı verirken hiçbir indirim yapılmadığını bildirdi.

 

5 BiN 700 LİRA YARGILAMA GİDERİNİ DE ÖDEYECEK

Mahkeme, mağdurun avukatı için 3 bin 400 liralık vekalet ücreti ile adli tıp ve bilirkişi raporlarının da yer aldığı yaklaşık 5 bin 730 liralık yargılama giderinin de sanıktan tahsil edilmesine karar verdi.

Kararın açıklanmasından sonra bir grup kadın Küçükçekmece Adliyesi önünde "Erkek adalet değil, gerçek adalet" diye slogan atarak pankart açtı.

N.C. yaptığı açıklamada bu davada kendisini yalnız hmediğini, bundan sonra benzer cinsel saldırıya maruz kalan kadınların yanında olacağını söyledi. 

 

Son dakika haberi: Metrobüste cinsel saldırı davası... Karar verildi
 

 

CEZA YETERSİZ GÖRÜLÜYOR

Avukat Gökhan Soysal da kararın en üst tavandan verildiğini ancak, suçun metrobüs gibi toplu taşıma aracında işlendiği için yetersiz olduğunu, bu nedenle İstinaf Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

Soysal, şu anda bile mağdurların toplu taşıma araçlarında cinsel saldırı ile karşı karşıya kalabildiğini bu nedenle cezaların caydırıcı olması gerektiğini ekledi.

Sanığın tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak karar kesinleşinceye kadar tutuklanmasına gerek olmadığı ifade edildi.

 

Son dakika haberi: Metrobüste cinsel saldırı davası... Karar verildi
 

 

SAVCI 9 YIL 6 AYA KADAR HAPİS İSTEMİŞTİ

İddianamede Cevizlibağ'dan Avcılar yönüne doğru giden metrobüste şüpheli F.Ö.'nün, müşteki N.C.'nin yanına giderek "Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı"da bulunduğu ve "hakaret" ettiği iddia ediliyordu. Savcı F.Ö.'nün 3 yıl 3 aydan 9 yıl 6 aya kadar hapsi istemişti.

Şüpheli ilk ifadesinde "Suçlamayı kabul etmiyorum. Müşteki bana bağırdı. Araç içerisindeki kalabalığın üstüme gelmesinden korktuğum için altıma idrarımı kaçırdım. Pantolonum da bu nedenle ıslaklık oldu" demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.