Kuzey Kore'den gelen uydu görüntüleri tehlikeyi ortaya koydu

11.11.2019 - 16:02, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:36 1754+ kez okundu.
 

Kuzey Kore'den gelen uydu görüntüleri tehlikeyi ortaya koydu

Kapalı kutu Kuzey Kore bu sene zor bir kış ile karşı karşıya... Uzun zamandır yiyecek kıtlığıyla karşı karşıya olan Kuzey Kore, geniş çapta yayılan su baskınlarını takip eden kuraklık sonucunda zayıf mahsül elde etti.

Kuzey Koreliler bu sene çok zor bir kış mevsimi ile karşı karşıya... Uzun zamandır yiyecek kıtlığıyla karşı karşıya kalan kapalı kutu devlet, geniş çapta yayılan su baskınlarını takip eden kuraklık sonucunda zayıf mahsıl elde etti. Uydu görüntülerini kullanan Geoglam izleme grubundaki mahsul analistleri, bu yılki hasadın beş yılın en küçüğü olduğunu ve ülkenin güneyindeki "tahıl haznesini" nin çok etkilendiğini söylüyor. Kuzey Korelilerin % 70'i mayıs ayında kesilen yiyecek paylarına güvenmesine rağmen, ülke lideri Kim Jong-un, nükleer silah programına kaynak ayırmaya devam ediyor. Hürriyet'in haberine göre; Ağustos ayında Kuzey Kore konusunda bir uzman, Kim'in yıl sonunda yiyecek kıtlığı yaşandığı sırada daha da patlamaya hazır bir bomba olabileceği konusunda uyardı. Profesor Srinivasan Sitaraman yaptığı açıklamada, "Kış geldiğinde bu sorunlar da gelecektir" dedi. Sitaraman, "Yiyecek kıtlığı gerçekleşecek ve Kuzey Koreliler o zaman yaptırımlardaki sıkıntıları hissedecekler" diye konuştu. BM, mahsul üretiminin beş yılın en düşük seviyesinde olduğunu ve 10 Kuzey Koreli'den dördüne gıda yardımı gerektiğini açıkladı. İki ay önce BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 10 milyon insanın acil yardıma ihtiyacı olduğu konusunda uyarmıştı.
Kapalı kutu Kuzey Kore bu sene zor bir kış ile karşı karşıya... Uzun zamandır yiyecek kıtlığıyla karşı karşıya olan Kuzey Kore, geniş çapta yayılan su baskınlarını takip eden kuraklık sonucunda zayıf mahsül elde etti.

Kuzey Koreliler bu sene çok zor bir kış mevsimi ile karşı karşıya... Uzun zamandır yiyecek kıtlığıyla karşı karşıya kalan kapalı kutu devlet, geniş çapta yayılan su baskınlarını takip eden kuraklık sonucunda zayıf mahsıl elde etti.

Uydu görüntülerini kullanan Geoglam izleme grubundaki mahsul analistleri, bu yılki hasadın beş yılın en küçüğü olduğunu ve ülkenin güneyindeki "tahıl haznesini" nin çok etkilendiğini söylüyor.

Kuzey Korelilerin % 70'i mayıs ayında kesilen yiyecek paylarına güvenmesine rağmen, ülke lideri Kim Jong-un, nükleer silah programına kaynak ayırmaya devam ediyor.

Hürriyet'in haberine göre; Ağustos ayında Kuzey Kore konusunda bir uzman, Kim'in yıl sonunda yiyecek kıtlığı yaşandığı sırada daha da patlamaya hazır bir bomba olabileceği konusunda uyardı.

Profesor Srinivasan Sitaraman yaptığı açıklamada, "Kış geldiğinde bu sorunlar da gelecektir" dedi. Sitaraman, "Yiyecek kıtlığı gerçekleşecek ve Kuzey Koreliler o zaman yaptırımlardaki sıkıntıları hissedecekler" diye konuştu.

BM, mahsul üretiminin beş yılın en düşük seviyesinde olduğunu ve 10 Kuzey Koreli'den dördüne gıda yardımı gerektiğini açıkladı. İki ay önce BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 10 milyon insanın acil yardıma ihtiyacı olduğu konusunda uyarmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.