Korku'dan geri vitese taktı

05.01.2021 - 10:16, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1383+ kez okundu.
 

Korku'dan geri vitese taktı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un "Menderes erken seçime gideceğim deseydi darbe olmazdı"sözleriyle demokraside askerin tehdidine erken seçimle direnilebileceğini söylemesinin ardından gelen tepkiler sonrası Başbuğ'un avukatından açıklama geldi.

Türkiye'de darbe iddiaları son günlerde yeniden gündeme geldi. İlk olarak CHP'ye yakınlığı ile tanınan gazeteci Can Ataklı'nın darbe imalarını, Cumhuriyet gazetesinin, İlker Başbuğ'un fotoğrafıyla birlikte "Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı 27 Mayıs önlenebilirdi" sözlerini paylaşması ve muhalefet partilerinin erken seçim sözlerini hatırlatıp 'Erken seçim olmazsa darbe olur' demeye getirmesi, kamuoyunun tepkisini çekti. AK Parti'den ilk tepki Konu ile ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İlker Başbuğ’un açıklamaları hakkında “Darbenin aması olmaz. Darbenin birine kötü, öbürüne daha az kötü, bu kırmızı, bu yeşil gibi etiketleme yapıyorsanız burada demokratlık çıkmaz” ifadelerini kullandı. Başbuğ'un avukatında açıklama Çelik’in bu ifadeleri sonrasında İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer’den açıklama geldi. Sezer şu ifadeleri kullandı; "Müvekkilimiz Sayın İlker Başbuğ, 15 Temmuz darbe girişimi de dahil darbelere her zaman karşı çıkmış, her platformda bu görüşünü açıklamış birisidir. 27 Mayıs’ı Cumhuriyet'in getirdiği siyasal sisteme vurulan ilk darbe ve daha sonra yaşanılan askeri müdahaleler üzerinde önemli tesirler yarattığının altını çizen bir söyleşiden bugün farklı sonuçlar çıkartılmaya çalışılması yakın geçmişteki asılsız suçlamaları akla getirmektedir."
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un "Menderes erken seçime gideceğim deseydi darbe olmazdı"sözleriyle demokraside askerin tehdidine erken seçimle direnilebileceğini söylemesinin ardından gelen tepkiler sonrası Başbuğ'un avukatından açıklama geldi.

Türkiye'de darbe iddiaları son günlerde yeniden gündeme geldi.

İlk olarak CHP'ye yakınlığı ile tanınan gazeteci Can Ataklı'nın darbe imalarını, Cumhuriyet gazetesinin, İlker Başbuğ'un fotoğrafıyla birlikte "Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı 27 Mayıs önlenebilirdi" sözlerini paylaşması ve muhalefet partilerinin erken seçim sözlerini hatırlatıp 'Erken seçim olmazsa darbe olur' demeye getirmesi, kamuoyunun tepkisini çekti.

AK Parti'den ilk tepki
Konu ile ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İlker Başbuğ’un açıklamaları hakkında “Darbenin aması olmaz. Darbenin birine kötü, öbürüne daha az kötü, bu kırmızı, bu yeşil gibi etiketleme yapıyorsanız burada demokratlık çıkmaz” ifadelerini kullandı.

Başbuğ'un avukatında açıklama
Çelik’in bu ifadeleri sonrasında İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer’den açıklama geldi.

Sezer şu ifadeleri kullandı;

"Müvekkilimiz Sayın İlker Başbuğ, 15 Temmuz darbe girişimi de dahil darbelere her zaman karşı çıkmış, her platformda bu görüşünü açıklamış birisidir.


27 Mayıs’ı Cumhuriyet'in getirdiği siyasal sisteme vurulan ilk darbe ve daha sonra yaşanılan askeri müdahaleler üzerinde önemli tesirler yarattığının altını çizen bir söyleşiden bugün farklı sonuçlar çıkartılmaya çalışılması yakın geçmişteki asılsız suçlamaları akla getirmektedir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.