Kimsenin ibadethanelerimize karışma hakkı yoktur.

GÜNDEM 03.07.2020 - 15:55, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2003+ kez okundu.
 

Kimsenin ibadethanelerimize karışma hakkı yoktur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Levent'te inşa edilecek Barbaros Hayreddin Paşa Camii'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ayasofya tartışmalarına değindi.

İnşallah İstanbul'un cami zenginliğini bir adım daha öteye taşıyacaktır. Levent Camimizin hayırlı olmasını diliyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığımıza Merkez Bankası yönetimine teşekkür ediyorum. İnsan için geride bıraktığı her ese önemlidir ama Allah için yapılan eserlerin yeri ayrıdır. Camiler sadece ve sadece Allah rızası için inşa edilen eserlerdir. Rabbimiz camileri Allah’ın adı anılan namaz kılınan evler olarak tarif ediyor. Süratle camimizi bitirip, bölgenin, tüm İstanbul'un ve tüm Müslümanların hizmetine sunacağız. Şimdi merak ediyorsunuz, Levent Camii'nin adı ne olacak? Leventler buradan geçti dedik ya, öyleyse baş leventin adını da inşallah buraya koyalım ve Barbaros Hayrettin Paşa Camii olsun. Demokratik bir hareket de yapabiliriz, kabul edenler-etmeyenler diye. Biz nasıl başka ülkelerdeki ibadethanelere karışmıyorsak kimsenin de bizim ibadethanelerimize karışma hakkı yoktur. Hali hazırda ülkemizde sayıları 435'i bulan, kilise, sinagog ve havra ibadete açıktır. Balat'taki demir kilise örneğinde olduğu gibi, yeni kiliselere biz destek verdik, devletin cebi hümayunundan bunları yaptık. Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmek hakikatlere sırt dönmek demektir. Ayasofya'ya konusunda yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımıza saldırı amacı taşımaktadır. Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmeye çalışmak hakikatlere sırt dönmek demektir. Ülkemize Ayasofya üzerinden yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımızı hedef almaktadır. Biz ülkemizde müslümanların da diğer dinlere mensup olanların da hakkını hukukunu korumaya devam edeceğiz. 2022'nin sonunda bitirme sözünü aldık. Burada da inşallah namazlarımıza başlayacağız.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Levent'te inşa edilecek Barbaros Hayreddin Paşa Camii'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ayasofya tartışmalarına değindi.

İnşallah İstanbul'un cami zenginliğini bir adım daha öteye taşıyacaktır.

Levent Camimizin hayırlı olmasını diliyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığımıza Merkez Bankası yönetimine teşekkür ediyorum.

İnsan için geride bıraktığı her ese önemlidir ama Allah için yapılan eserlerin yeri ayrıdır.

Camiler sadece ve sadece Allah rızası için inşa edilen eserlerdir.

Rabbimiz camileri Allah’ın adı anılan namaz kılınan evler olarak tarif ediyor.

Süratle camimizi bitirip, bölgenin, tüm İstanbul'un ve tüm Müslümanların hizmetine sunacağız.

Şimdi merak ediyorsunuz, Levent Camii'nin adı ne olacak? Leventler buradan geçti dedik ya, öyleyse baş leventin adını da inşallah buraya koyalım ve Barbaros Hayrettin Paşa Camii olsun. Demokratik bir hareket de yapabiliriz, kabul edenler-etmeyenler diye.

Biz nasıl başka ülkelerdeki ibadethanelere karışmıyorsak kimsenin de bizim ibadethanelerimize karışma hakkı yoktur.

Hali hazırda ülkemizde sayıları 435'i bulan, kilise, sinagog ve havra ibadete açıktır.

Balat'taki demir kilise örneğinde olduğu gibi, yeni kiliselere biz destek verdik, devletin cebi hümayunundan bunları yaptık.

Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmek hakikatlere sırt dönmek demektir.

Ayasofya'ya konusunda yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımıza saldırı amacı taşımaktadır.

Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmeye çalışmak hakikatlere sırt dönmek demektir.

Ülkemize Ayasofya üzerinden yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımızı hedef almaktadır.

Biz ülkemizde müslümanların da diğer dinlere mensup olanların da hakkını hukukunu korumaya devam edeceğiz.

2022'nin sonunda bitirme sözünü aldık.

Burada da inşallah namazlarımıza başlayacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.