Kılıçdaroğlu PKK'lı teröristin tahliyesini istedi

26.12.2020 - 12:49, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1946+ kez okundu.
 

Kılıçdaroğlu PKK'lı teröristin tahliyesini istedi

Partideki taciz ve tecavüzlerle gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sefer de terörist Selahattin Demirtaş’ın tahliyesini istedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki "tahliye edilmeli" kararının yankıları hala sürüyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, terör soruşturmasında tutuklanıp hapse atılan Demirtaş'ın tahliye edilmesi gerektiğini savunarak, aksi durumda Türkiye'ye faturası ağır olacağı yorumunda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; "Kararın uygulanması zorunlu. Karara uymam dersen hem Avrupa’dan tecrit oluyorsun hem de kendin Anayasana uymuyorsun. Böyle bir durum, demokrasi algısını sıfıra indirir. Faturası ağır olur. Peki uygulanmaması şaşırtıcı mı olur? Hayır."  HDP istedi CHP'den art arda sesler yükseldi HDP, Selahattin Demirtaş konusunda tüm muhalefet partilerinin açıklama yapmasını istemişti. Teröristi savunmada ilk sırada CHP var Bu çağrı üzerine ilk açıklama CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan geldi. Ardından da  Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere birçok CHP'li isim, Demirtaş'ın tahliyesini istedi.
Partideki taciz ve tecavüzlerle gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sefer de terörist Selahattin Demirtaş’ın tahliyesini istedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki "tahliye edilmeli" kararının yankıları hala sürüyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, terör soruşturmasında tutuklanıp hapse atılan Demirtaş'ın tahliye edilmesi gerektiğini savunarak, aksi durumda Türkiye'ye faturası ağır olacağı yorumunda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

"Kararın uygulanması zorunlu. Karara uymam dersen hem Avrupa’dan tecrit oluyorsun hem de kendin Anayasana uymuyorsun. Böyle bir durum, demokrasi algısını sıfıra indirir. Faturası ağır olur. Peki uygulanmaması şaşırtıcı mı olur? Hayır." 

HDP istedi CHP'den art arda sesler yükseldi
HDP, Selahattin Demirtaş konusunda tüm muhalefet partilerinin açıklama yapmasını istemişti.

Teröristi savunmada ilk sırada CHP var
Bu çağrı üzerine ilk açıklama CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan geldi. Ardından da  Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere birçok CHP'li isim, Demirtaş'ın tahliyesini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.