Kılıçdaroğlu Kendini müslüman görenler kendini sorgulamalı derken %100 doğruyu söylüyordu

02.05.2020 - 14:02, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2243+ kez okundu.
 

Kılıçdaroğlu Kendini müslüman görenler kendini sorgulamalı derken %100 doğruyu söylüyordu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV canlı yayınına katılarak gündemi değerlendirdi.

CHP Lideri, İslam ülkelerini bilim konusunda yetersiz kalmakla eleştirdi. Amerika'daki üniversite sayısının İslam ülkelerindeki üniversite sayısından fazla olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bunun sorgulanması gerektiğini ifade etti.   "HERKES SORGULAMALI" Kemal Kılıçdaroğlu, "Şu soruyu herkesin kendisine sorması lazım. Neden, bütün İslam dünyasındaki üniversite sayısı, Amerika'daki üniversite sayısından daha az. Neden?Niye Müslümanlar kendilerine bu soruyu sormuyor? Ramazan ayındayız, Suudi Arabistan da sorsun, Pakistan da sorsun, Türkiye de sorsun. Hepimizin sorması lazım. İslamiyet'in çıkışındaki o olağanüstü gelişme, bilimde sanatta kültürde... Neden birdenbire kaybettik biz bütün bunları? Bunları sorgulayacağız, sorguluyoruz da. Ve düşünmemiz lazım bunları." şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV canlı yayınına katılarak gündemi değerlendirdi.

CHP Lideri, İslam ülkelerini bilim konusunda yetersiz kalmakla eleştirdi.

Amerika'daki üniversite sayısının İslam ülkelerindeki üniversite sayısından fazla olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bunun sorgulanması gerektiğini ifade etti.

 

"HERKES SORGULAMALI"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Şu soruyu herkesin kendisine sorması lazım. Neden, bütün İslam dünyasındaki üniversite sayısı, Amerika'daki üniversite sayısından daha az. Neden?Niye Müslümanlar kendilerine bu soruyu sormuyor? Ramazan ayındayız, Suudi Arabistan da sorsun, Pakistan da sorsun, Türkiye de sorsun. Hepimizin sorması lazım. İslamiyet'in çıkışındaki o olağanüstü gelişme, bilimde sanatta kültürde... Neden birdenbire kaybettik biz bütün bunları? Bunları sorgulayacağız, sorguluyoruz da. Ve düşünmemiz lazım bunları." şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.