Kemeraltı Çarşısı'nda tarihi caminin muslukları çalındı

05.07.2020 - 00:44, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1766+ kez okundu.
 

Kemeraltı Çarşısı'nda tarihi caminin muslukları çalındı

İzmir Kemeraltı Çarşısı'ndaki tarihi Şadırvanaltı Camii'nde bulunan çeşmenin 12 musluğu ve su sayacı, kimliği belirsiz kişi tarafından çalındı.

Dün saat 00.25 sıralarında Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan Şadırvanaltı Camisi'nde, kimliği belirsiz bir kişi önce camiinin su sayacını, ardından cemaatin abdest aldığı çeşmenin 12 musluğunu söküp alarak, olay yerinden uzaklaştı. Sabah dükkanına gelen esnaf ve camii görevlisi, camiinin musluklarının yerinde olmadığını fark ederek, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Muslukların çalınma anını kamera görüntülerinde izleyen esnaf, polis merkezine gidip, durumu anlatarak şikayetçi oldu.   "50 YILDIR BÖYLE SOYGUN GÖRMEDİM" Çarşı esnafından Hüseyin Kocabaş, "50 yıldır ben böyle bir soygun görmedim. Kuyumcu soyar gibi gelip muslukları almış gitmişler. Vatandaşların, cemaatin abdest aldığı yerdir burası. Vatandaş gelir buradan su içer. Şadırvanın çeşmeleri tamamen iptal oldu. Kişi yakalansın, cezası verilsin. Bundan daha büyük suç olmaz" dedi. - "GELİP BİZE SÖYLESE PARA VERİRDİK" Camii cemaatinden Şahabettin Uslu ise, “Çok iğrenç bir olay. Biz camii cemaatinden birinin böyle bir suçu işlediğine ihtimal vermiyoruz. İhtiyaç sahibi biri yaptı bunu. Tüm muslukları toplasanız 20 TL’ye satamaz. Gelse bize dese, karnım aç para lazım, biz verirdik ona. Keşke böyle yapmasaydı. Yazıklar olsun diyorum" diye konuştu. Camiinin temizlik görevlisi Osman Onay ise "Çarşıdaki ilk olay değil bu. Kilitler kırıldı, kepenkler zorlandı. Çarşıda can ve mal güvenliği yok. Çok üzücü bir olay yaşadık. Musluklarımız ve su sayacımız gitti" dedi.
İzmir Kemeraltı Çarşısı'ndaki tarihi Şadırvanaltı Camii'nde bulunan çeşmenin 12 musluğu ve su sayacı, kimliği belirsiz kişi tarafından çalındı.

Dün saat 00.25 sıralarında Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan Şadırvanaltı Camisi'nde, kimliği belirsiz bir kişi önce camiinin su sayacını, ardından cemaatin abdest aldığı çeşmenin 12 musluğunu söküp alarak, olay yerinden uzaklaştı.

Sabah dükkanına gelen esnaf ve camii görevlisi, camiinin musluklarının yerinde olmadığını fark ederek, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Muslukların çalınma anını kamera görüntülerinde izleyen esnaf, polis merkezine gidip, durumu anlatarak şikayetçi oldu.

 

"50 YILDIR BÖYLE SOYGUN GÖRMEDİM"
Çarşı esnafından Hüseyin Kocabaş, "50 yıldır ben böyle bir soygun görmedim. Kuyumcu soyar gibi gelip muslukları almış gitmişler. Vatandaşların, cemaatin abdest aldığı yerdir burası. Vatandaş gelir buradan su içer. Şadırvanın çeşmeleri tamamen iptal oldu. Kişi yakalansın, cezası verilsin. Bundan daha büyük suç olmaz" dedi.

-

"GELİP BİZE SÖYLESE PARA VERİRDİK"
Camii cemaatinden Şahabettin Uslu ise, “Çok iğrenç bir olay. Biz camii cemaatinden birinin böyle bir suçu işlediğine ihtimal vermiyoruz. İhtiyaç sahibi biri yaptı bunu. Tüm muslukları toplasanız 20 TL’ye satamaz. Gelse bize dese, karnım aç para lazım, biz verirdik ona. Keşke böyle yapmasaydı. Yazıklar olsun diyorum" diye konuştu.

Camiinin temizlik görevlisi Osman Onay ise "Çarşıdaki ilk olay değil bu. Kilitler kırıldı, kepenkler zorlandı. Çarşıda can ve mal güvenliği yok. Çok üzücü bir olay yaşadık. Musluklarımız ve su sayacımız gitti" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.