Kadın profesör doktora ''bekaret'' davası!

01.01.2020 - 21:48, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:36 1768+ kez okundu.
 

Kadın profesör doktora ''bekaret'' davası!

İstanbul Taksim'de özel bir hastanede muayene sırasında hastasının bekaretini bozan kadın doktor hatasını ameliyatla düzeltmeyi kabul etmesine rağmen ameliyat için para isteyince mahkemelik oldu.

Sabah gazetesinden Dilek Yaman'ın haberine göre; İstanbul Taksim'deki özel bir hastanede bakım destek personeli olarak görev yapan N.E., kadın hastalığı şikâyetiyle aynı hastanede görevli Prof. Dr. Ebru D.'ye muayene oldu. Doktor, muayene sırasında N.E.'ye hamile olup olmadığını sordu. O da "Bekârım, bakireyim ve hamile değilim" dedi. Muayene sırasında N.E.'den kan gelmesi üzerine doktor, tekrar bakire olup olmadığını sordu. N.E. de bakire olduğunu tekrarladı. Fakat genç kız, doktorun bekâretini kaybettiğini söylemesiyle yıkıldı. Dünyası kararan N.E., doktorun hatasını düzeltmesini istedi. Doktor, genç kadının talebini kabul edip ertesi gün ameliyat için genç kıza randevu verdi.   'KİMSE BANA İNANMAZ' Ertesi gün doktorun yanına giden genç kız, ameliyat için para talep edilmesi üzerine bir kez daha yıkıldı. Prof. Dr. Ebru D., genç kıza ücretsiz bir müdahalenin mümkün olmadığını belirterek, iddiaya göre yapabileceği tek şeyin, kızlık zarının yırtılmasının muayene sırasında olduğuna dair rapor yazıp ailesiyle konuşmak olabildiğini söyledi. Ancak doktor raporunun kendisi açısından birşey ifade etmediğini söyleyen N.E., "Rapor verseniz de babam inanmaz. Kimse bana inanmaz" dedi.   UZLAŞMAYI REDDETTİ Doktor, genç kıza elinden başka bir şey gelmeyeceğini söyleyerek olayı kapattı. N.E. bunun üzerine savcılığa başvurdu. Mağdurun şikâyeti üzerine savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında dosya uzlaştırma bürosuna gönderildi. Ancak mağdur N.E., uzlaşmayı kabul etmeyerek, doktorun cezalandırılmasını istedi. Savcılık, hastasına muayene sırasında özenli davranmadığı ve dikkatsizlikle kızlık zarının yırtılmasına neden olduğunu belirttiği doktorun eyleminin "taksirle yaralama" suçunu oluşturduğuna kanaat getirdi. Bir yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen doktor, önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.
İstanbul Taksim'de özel bir hastanede muayene sırasında hastasının bekaretini bozan kadın doktor hatasını ameliyatla düzeltmeyi kabul etmesine rağmen ameliyat için para isteyince mahkemelik oldu.

Sabah gazetesinden Dilek Yaman'ın haberine göre; İstanbul Taksim'deki özel bir hastanede bakım destek personeli olarak görev yapan N.E., kadın hastalığı şikâyetiyle aynı hastanede görevli Prof. Dr. Ebru D.'ye muayene oldu. Doktor, muayene sırasında N.E.'ye hamile olup olmadığını sordu. O da "Bekârım, bakireyim ve hamile değilim" dedi. Muayene sırasında N.E.'den kan gelmesi üzerine doktor, tekrar bakire olup olmadığını sordu. N.E. de bakire olduğunu tekrarladı. Fakat genç kız, doktorun bekâretini kaybettiğini söylemesiyle yıkıldı. Dünyası kararan N.E., doktorun hatasını düzeltmesini istedi. Doktor, genç kadının talebini kabul edip ertesi gün ameliyat için genç kıza randevu verdi.

 
'KİMSE BANA İNANMAZ'

Ertesi gün doktorun yanına giden genç kız, ameliyat için para talep edilmesi üzerine bir kez daha yıkıldı. Prof. Dr. Ebru D., genç kıza ücretsiz bir müdahalenin mümkün olmadığını belirterek, iddiaya göre yapabileceği tek şeyin, kızlık zarının yırtılmasının muayene sırasında olduğuna dair rapor yazıp ailesiyle konuşmak olabildiğini söyledi. Ancak doktor raporunun kendisi açısından birşey ifade etmediğini söyleyen N.E., "Rapor verseniz de babam inanmaz. Kimse bana inanmaz" dedi.

 

UZLAŞMAYI REDDETTİ

Doktor, genç kıza elinden başka bir şey gelmeyeceğini söyleyerek olayı kapattı. N.E. bunun üzerine savcılığa başvurdu. Mağdurun şikâyeti üzerine savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında dosya uzlaştırma bürosuna gönderildi. Ancak mağdur N.E., uzlaşmayı kabul etmeyerek, doktorun cezalandırılmasını istedi. Savcılık, hastasına muayene sırasında özenli davranmadığı ve dikkatsizlikle kızlık zarının yırtılmasına neden olduğunu belirttiği doktorun eyleminin "taksirle yaralama" suçunu oluşturduğuna kanaat getirdi. Bir yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen doktor, önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.