Kaburgacı'ya 'yağma' davası!

02.02.2020 - 00:26, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1333+ kez okundu.
 

Kaburgacı'ya 'yağma' davası!

Kaburgacı Yaşar Usta bir bankada yaşanan olay nedeni ile mahkemelik oldu.

Çukurova Metropol gazetesinde yer alan habere göre, savcılıkça hazırlanan iddianame Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.   Açılan davada üç isim şikâyetçi olarak yer aldı. Adana’da restoran malzemeleri üretimi yapan iş insanı G.C. ve eşi İ.C. ile yanlarında çalışan işçi H.D.'nin şikâyetçi olduğu davanın sanıkları arasında, Y.A., U.A., M.K., M.Y.Y. ve beden eğitimi öğretmeni B.K. yer aldı. Savcılık iddianamesine göre, G.C. ile Y.A. arasında bir süredir mal alışverişi söz konusu. Davaya konu olayların ilki ise geçen 30 Mayıs'ta bir banka şubesinde yaşandı. G.C. bankada, Y.A. ile oğlu U.A. ve M.K. tarafından darp edildi. C. olaydan hemen sonra karakola başvurdu. Bu olaydan sonra devreye B.K.girdi. K.,C. çiftine, kavga ettikleri kişileri bildiğini belirterek, "Bunlar tehlikeli insanlar. Sizi öldürebilir. 100 bin lira verirseniz bu sorun çözebiliriz" dedi. İ.C., yaşadığı korkunun da etkisiyle B.K'ın hesabına 57.500 TL para transfer etti. C. çifti söz konusu para transferinden sonra da güvende olmadıklarını düşünerek 15 günlüğüne Adana’dan uzaklaştı. C. çifti Adana'dan ayrılsa da sorunlar devam etti.   Bu kez, çifte ait iş yerinde makine ustası olarak çalışan H.D. silahlı üç kişi tarafından zorla bir hurda deposuna götürüldü. Başına silah dayatılan D'den, G.C'ye ait otomobilin devri istendi. D. emniyet ifadesinde, "Şüpheliler, bana ait evimin fotoğrafını gösterdiler. Başıma silah dayadılar, beni öldürmekle tehdit ettiler" dedi. C. çifti ve D'nin şikâyeti sonrası savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında ifade veren Y.A., G.C. ile aralarında ticari alışverişten dolayı sorun yaşandığı, kavga ettiklerini ve karakolluk olduklarını söyledi. A'nın talimatı hareket ettiği iddia edilen M.K. ise ifadesinde, G.C.'ye tehdit mesajları gönderdiğini kabul etti ve kendisinden özür dilediğini söyledi. Yürütülen soruşturma sonrası hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. İddianamede sanıkların, yağma suçu işledikleri öne sürüldü. İddianameye göre, sanıkların 10’ar yıldan 15’e yıla hapsi isteniyor. İddianameyi kabul eden mahkeme önümüzdeki mart ayı başına duruşma için gün verdi.
Kaburgacı Yaşar Usta bir bankada yaşanan olay nedeni ile mahkemelik oldu.

Çukurova Metropol gazetesinde yer alan habere göre, savcılıkça hazırlanan iddianame Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

 

Açılan davada üç isim şikâyetçi olarak yer aldı. Adana’da restoran malzemeleri üretimi yapan iş insanı G.C. ve eşi İ.C. ile yanlarında çalışan işçi H.D.'nin şikâyetçi olduğu davanın sanıkları arasında, Y.A., U.A., M.K., M.Y.Y. ve beden eğitimi öğretmeni B.K. yer aldı.

Savcılık iddianamesine göre, G.C. ile Y.A. arasında bir süredir mal alışverişi söz konusu. Davaya konu olayların ilki ise geçen 30 Mayıs'ta bir banka şubesinde yaşandı. G.C. bankada, Y.A. ile oğlu U.A. ve M.K. tarafından darp edildi. C. olaydan hemen sonra karakola başvurdu.

Bu olaydan sonra devreye B.K.girdi. K.,C. çiftine, kavga ettikleri kişileri bildiğini belirterek, "Bunlar tehlikeli insanlar. Sizi öldürebilir. 100 bin lira verirseniz bu sorun çözebiliriz" dedi. İ.C., yaşadığı korkunun da etkisiyle B.K'ın hesabına 57.500 TL para transfer etti. C. çifti söz konusu para transferinden sonra da güvende olmadıklarını düşünerek 15 günlüğüne Adana’dan uzaklaştı. C. çifti Adana'dan ayrılsa da sorunlar devam etti.

 

Bu kez, çifte ait iş yerinde makine ustası olarak çalışan H.D. silahlı üç kişi tarafından zorla bir hurda deposuna götürüldü. Başına silah dayatılan D'den, G.C'ye ait otomobilin devri istendi. D. emniyet ifadesinde, "Şüpheliler, bana ait evimin fotoğrafını gösterdiler. Başıma silah dayadılar, beni öldürmekle tehdit ettiler" dedi.

C. çifti ve D'nin şikâyeti sonrası savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında ifade veren Y.A., G.C. ile aralarında ticari alışverişten dolayı sorun yaşandığı, kavga ettiklerini ve karakolluk olduklarını söyledi. A'nın talimatı hareket ettiği iddia edilen M.K. ise ifadesinde, G.C.'ye tehdit mesajları gönderdiğini kabul etti ve kendisinden özür dilediğini söyledi.

Yürütülen soruşturma sonrası hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. İddianamede sanıkların, yağma suçu işledikleri öne sürüldü. İddianameye göre, sanıkların 10’ar yıldan 15’e yıla hapsi isteniyor. İddianameyi kabul eden mahkeme önümüzdeki mart ayı başına duruşma için gün verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.